najpierw to:
PRZYWRÓCENIE TERMINU
Imię i nazwisko Katowice, dn. …………………………..
Ul. Słoneczna
40-001 Katowice
Sąd Rejonowy Lublin-Zachód w Lublinie
Ul. Krakowskie Przedmieście 78
20-076 Lublin
Powód: Presco Interments S.a.r.l.
z siedzibą w Luxembourg
Ul. Wojska Polskiego 49B
64-920 Piła
Sygnatura Akt VI Nc-e1111111111111/11
WNIOSEK O PRZYWRÓCENIU TERMINU DO WNIESIENIA SPRZECIWU OD NAKAZU ZAPŁATY
Wnoszę o:
1. Przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu do Nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym Sądu Rejonowego Lublin – Zachód z dnia ………………, zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia ……………, w którym zasądzono ode mnie na rzecz Powoda zapłatę:
Należność główna:
Odsetki do
Odsetki do
Koszty procesu:
Koszty zastępstwa w egzekucji:
Opłata egzekucyjna:
Opłaty stałe:
Wydatki gotówkowe:
Kwota łączna:
2. Rozpoznanie tego wniosku na posiedzeniu niejawnym.
3. Wstrzymanie wykonania powyższego Nakazu zapłaty do czasu prawomocnego rozpoznania tego Wniosku oraz Sprzeciwu do tego Nakazu.
UZASADNIENIE:
Pozwany wnosi o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu w tej sprawie, gdyż uchybienie terminu do jego złożenia nastąpiło bez winy pozwanego z przyczyny, iż pod adresem, pod który była wysyłana korespondencja nie zamieszkuje od wielu lat. Od ……….stale zamieszkuję w Katowicach przy ulicy o czym powiadomiony jest Urząd Skarbowy oraz jestem tam zameldowany co potwierdzam kserokopią Dowodu Osobistego. Poprzedni mój adres to Katowice ul. ………., gdzie zamieszkiwałem od roku do, następnie mieszkałem pod adresem Katowice ul. Na powyższe adresy nigdy nie otrzymałem żadnego Nakazu czy wezwania do zapłaty. Pod adresem podanym w pismach w tej sprawie zameldowany byłem od do roku.
O sprawie dowiedziałem się dnia ……… po otrzymaniu na mój adres w jednej kopercie pism od Komornika Sądowego:
1. Wezwanie do zapłaty należności z dnia– adres Katowice ul.
2. Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji z dnia– adres na piśmie Katowice, ul.
3. Wezwanie do wskazania mienia z dnia– adres na piśmie Katowice, ul.
W związku z tym nie byłem świadom, iż wobec mojej osoby toczy się jakieś postępowanie. Wobec powyższego wnoszę jak na wstępie. Wraz z wnioskiem wnoszę o rozpoznanie Sprzeciwu od Nakazu zapłaty.
Załączniki:
1. Kserokopia Dowodu Osobistego
2. Sprzeciw od Nakazu zapłaty