Deportacja z UK?

• Autor wątku Autor wątku asiula1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: deportacja z UK??

Właśnie najgorsze żew nic nie wiem. Nie wiem skąd wiedzieli gdzie pracuje i gdzie mieszka. Domniemam, że to nie problem ustalić gdzie się pracuje, ponieważ pracował legalnie. Nic mi nie pozostaje jak tylko czekać a to jest najgorsze.

dziekuje za pomoc rzeczywiscie jest w londynie bo napisal do mnie sprawa nie jest prosta ktos podszywa sie pod niego a ta osoba ma kare do odsiedzenia w pl czy mozliwe jest zeby ktos mial podobne odciski palcow?

Ja mam podobny problem, i juz mi była dziewczyna groziła Europejskim nakazem aresztowania, że przyjada mi mnie zabiorą... Chce się zemścić... i zgłosiła na policję że jej grożę... oni maja moje wszystkie namiary... w polsce i w uk (w polsce jestem wymeldowany) lecz jakiś list dotarł ktorego nikt nie moze odebrać poza mną.

I teraz siedzę i się martwię ... bo nie chce przerywać studiów ani stracić pracy... co się stanie jeśli opuszczę UK

Cała sprawa opisana
http://forumprawne.org/prawo-miedzynarodowe/184787-ena-podejzany-o-grozbe.html#post911957

Jak ma sie do tego art. 111 § 1? byłem na policji w UK, to powiedzieli że dla nich to nie ma żadnej podstawy do wypisywania raportu.

Chciałem także zgłosić groźbę ze strony tej kobiety.... to według prawa, miejsce popełnienia czynu jest miejscem jego rozpatrzenia.

witam mam takie pytanko,w tamtym roku zostalem deportowany z uk,mam tam zone i corke, moj wyrok juz sie skonczyl,i pytanie moje jest takie ,czy jest mozliwosc odzwiedzin rodziny co jakis czas, szczegolnie corki ktora bardzo przezywa ta rozlake,prosze o szybka odpowiedz,dziekuje

Normalnie mozesz wrócić na stałe ...

ale jak normalnie moge wrocic:confused:slyszalem ze nie moge dopiero po paru latach,prosze o konkretna odpowiedz;)

Zalezy w jaki sposob zostales deportowany i czy zgodziles sie na deportacje.

zgodzilem sie bo po parunastu miesiacach wozenia mnie po osrodkach i po wyczyszczeniu z pieniedzy przez adwokatow ,zgodzilem sie bo mialem juz dosyc,kupili mi bilet na samolot i wyslali do polski,ja nie chce wracac do uk na stale,chce tylko przynajmniej raz w miesiacu odwiedzic moja 6 letnia corka ktora jest jeszcze za mala zeby mogla odwiedzac mnie,i nie wiem co mam robic prosze o pomoc ,jezeli jest taka mozliwosc,dziekuje

Policja zgadza sie na jeden telefon, do rodziny, adwokata, telefon komorkowy jest zabierany i wylaczany natychmiast...Trafia do depozytu.Przez 2 lata pracowalam w tym kraju jako tlumacz dla policji.I nie jeden raz bylam swiadkiem zatrzymania, odstawienia takiego gagatka do aresztu...Poza tym kazdy Polak, ktoremu mialam okazje pomoc prosil mnie o kontakt z rodzina, czego mi nie wolno bylo robic.Doslownie kazdy.Zatrzymani w aresztach nie maja dostepu do telefonow komorkowych.
Goja, brak paszportu dla kogos, kto przebywa w UK nielegalnie to jedyny sposob na to, zeby nie zostac deportowanym.Paszport z niewazna wiza jest niszczony, bo gdyby wpadl w rece HO to taka osoba bylaby deportowana automatycznie.Nie mozna deportowac kogos, nie majac dowodow na to, ze przebywa w UK nielegalnie.Za co placil kaucje, na jakie nazwisko, jak nie mial dokumentu, ktory potwierdza tozsamosc?Jego odciski palcow moglyby znajdowac sie w bazie policyjnej, gdyby byl wczesniej zatrzymywany, w okresie w ktorym przebywal w UK legalnie, mial jakis dokument.Jesli bylby wczesniej karany...to pewnie bylby juz u siebie, w domu, bylby deportowany.Facet cos kreci i tyle...

Jak nie jestes pewna, nie ufasz mu, to daruj sobie taki zwiazek.On jest nielegalnym emigrantem.Nie bedzie w stanie legalnie zarobic na rodzine, nie znajdzie legalnej pracy, nie bedzie gwarantowal w miare stalych dochodow.Zmusi ciebie, abys wystepowala wszedzie (sytuacja ciebie zmusi...finansowa) jako samotna matka...Poznalam kilka takich dzieweczyn, w zwiazkach z nielegalnymi emigrantami...Kazdemu jednemu chodzilo o pobyt staly.Byla milosc, dziecko, zwiazek... ktory po dlugich staraniach przecieral droge do stalego pobytu.Jak masz czas...to idz na zabieg, jak chcesz sama wychowywac dziecko, to zatrzymaj ciaze.Uwierz mi, ten zwiazek bedzie ciebie i dziecko kosztowal bardzo duzo...Nie bedzie to legalne, a ty bedziesz zmuszona...to robic.Pewnie jestes mloda, nie marnuj sobie zycia.Taki czlowiek nie gwarantuje ani bezpieczenstwa finansowego, ani cieplego gniazda, ktore jest potrzebne przede wszystkim dziecku.Pomysl o tym.

witam ...jwstem w podobnej sytucji jak wielu w temacie..4 dni temu aresztowano mojego chlopaka na podstawie ENA a wlasciwie tak tylko mi sie wydaje bo nawet bylo mnie w tym czasie w domu..zastalam tylko kartke od niego.Na tyle ile pozwolil mi moj angielski obdzwonilam wszystkie mozliwe mi miejsca(o ktorych przeczytalam tutaj)nikt mi nie chce nic powiedziec a i moj chlopak milczy....czy to normalne?

Ostatnia edycja:

Immigration & Legal Advisory Services specjalizuje sie w prawie imigracyjnym. Pomagamy uzyskac wizy, przedluzenia pobytu, rezydenture i obywatelstwo.
Zajmujemy sie takze apelacjami do Trybunalu, wnioskami o ponowne rozpatrzenie sprawy do Home Office, aplikacjami na podstawie praw czlowieka, kaucjami z wiezienia i sprawami deportacyjnymi.[/B]Zapraszamy do grona klientow zadowolonych z naszych uslug. Oferujemy konkurencyjne ceny i profesjonalna obsluga.
Wiecej informacji o naszym serwisie i cennik uslug znajduje sie na naszej stronie: ILAS (LLP).
Na spotkanie mozna sie umowic dzwoniac pod numer tel: 020 8539 6611, prosic Sylwie.
Kontakt mailowy: ilas@btconnect.com.
Address:Immigration & Legal Advisory Services ILAS (LLP)
Suite 4, Nelson House, 341 Lea Bridge Road, Leyton, London, E10 7LA
(OISC numer rejestracyjny: F200500024)

sylwiawaw napisał:
Immigration & Legal Advisory Services specjalizuje sie w prawie imigracyjnym. Pomagamy uzyskac wizy, przedluzenia pobytu, rezydenture i obywatelstwo.
Zajmujemy sie takze apelacjami do Trybunalu, wnioskami o ponowne rozpatrzenie sprawy do Home Office, aplikacjami na podstawie praw czlowieka, kaucjami z wiezienia i sprawami deportacyjnymi.[/B]Zapraszamy do grona klientow zadowolonych z naszych uslug. Oferujemy konkurencyjne ceny i profesjonalna obsluga.
Wiecej informacji o naszym serwisie i cennik uslug znajduje sie na naszej stronie: ILAS (LLP).
Na spotkanie mozna sie umowic dzwoniac pod numer tel: 020 8539 6611, prosic Sylwie.
Kontakt mailowy: ilas@btconnect.com.
Address:Immigration & Legal Advisory Services ILAS (LLP)
Suite 4, Nelson House, 341 Lea Bridge Road, Leyton, London, E10 7LA
(OISC numer rejestracyjny: F200500024)

moze zaplacilibyscie sobie za reklame skoro zdzierac z ludzi potraficie?
75 funtow za konsultacje?
kpiny sobie chyba robicie

Kazdy szanujacy sie prawnik, kancelaria za konsultacje nie pobiera oplat.
Pytasz, dostajesz odpowiedz i podejmujesz decyzje, czy chcesz korzystac, czy nie.Dopiero jak podpiszesz stosowna umowe placisz honorarium.

A na ilu darmowych konsultacjach juz Pani byla i jakiz to rodzaj umowy trzeba podpisac, zeby moc pobrac pieniadze za usluge?

moze ktos jest w w stanie mi cos podpowiedziec...moj chlopak od 2 tyg jest w wiezieniu w Londynie i wlasciwie nie mamy kontaktu ..co prawda on przysyla mi listy ,ale to bardziej jak monolog bo chociaz ja wyslalam juz 3 zadnego nie otzymal.Njwiekszy bol jest taki ,ze nie pamieta mojego numeru tel.i dostaje bzika bo nie wie co znami(ze mna i z corka)....czy jak zadzwonie i poprosze by mu dali moj numer to przejdzie to...????

Pani Sylwio...Otoz rozwodzilam sie w UK, i szukalam adwokata, i bylam na trzech konsultacjach, i zaden z prawnikow z ktorym rozmawialam nie wzial ode mnie zlamanego pensa.Pytalam sie za kazdym razem, jak umawilam sie na spotkanie ile bedzie kosztowala konsultacja, bo zdawalam sobie sprawe, ze w tej branzy nie podaje sie stawek do wiadomosci publicznej, nie znajde tego na stronie internetowej firmy, czy w Yellow pages.Nie zaplacilam, za zadna z konsultacji.W kazdej kancelarii mowiono mi to samo, co mogla pani przeczytac wyzej.

I tak, jak kolega wyzej sugeruje oplate za reklame, ktorej tez pewnie nikt "na gebe" nie wykona, tylko podstawi do podpisania jakis papier, wysle rachunek.
Podpisalam umowe, w ktorej zawarta byla chociazby stawka godzinowa, ktora bylam zobowiazana zaplacic prawnikowi, informacje na temat Legal Aid, gdybym chciala korzystac z tej formy pomocy.

Ostatnia edycja:

Witam Szanowni prawnicy
moim problemem jest ze 12.08.2009roku bylem deportowany z UK do Polski poniewaz moj wyrok zapadl w Anglii, pozbawienia mnie wolnosci na2lata i 6miesiecy w hmp glen parva Leicester, za kradziesz nawigacji Tom Tom i za posiadlosc noza w miejscu publicznym,odsiedzialem w ZK rok i tydzien czasu dokladnie i zostalem wydalony z Wielkiej Brytani do Polski...w Angli mam kochajacego brata co juz mieszka 5lat chcialbym tam znowu razem z nim zamieszkac ,wrocic do pracy co nadal na mnie czeka i poznac jego wkoncu malutkiego synka co niedawno przyszedl na Swiat
PROSZE O POMOC
Dziekuje Slicznie.
Z Powazaniem Mariusz

Pani Elwiro,

Spotkania diagnostyczne sa za darmo wszedzie, jesli zas mowa o prawie imigracyjnym, klienci przychodza z teczkami dokumentow do oceny, zadaja 100 pytan w ciagu 1.5 godziny a po konsultacji otrzymuja porade na pismie i dalej sa w stanie reprezentowac sie sami.

Witam.
Mój narzeczony został aresztowany w uk w lipcu ubiegłego roku.Postawiono mu dwa zarzuty:handling stolen goods oraz conspiracy to convert criminal property.Przyznał się do zarzutów,po ośmiu miesiącach zapadł wyrok,ma do odsiedzenia jeszcze 14 miesięcy.Sędzia na rozprawie nie wspomniał nic o deporcie.Dodam,że mój narzeczony ma w Polsce wyrok ok 4 lat ale nie jest wydany za nim europejski i ogólnopolski nakaz aresztowania.Moje pytanie to czy mimo tego,że sędzia nie wydała nakazu deportacji to on będzie deportowany?I kolejna sprawa o którą chcę zapytać to czy jeżeli ja mam brytyjski paszport i weźmiemy ślub czy to daje jakąś gwarancję że do deportu nie dojdzie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

jeśli ma w anglii wyrok do odsiadki powyżej 1roku to będzie miał sprawę o deportację. Jeśli jest w więzieniu to w niedługim czasie przyjdą mu dokumenty.
ze ślubem próbowac mozna, ale nikt nie zagwarantuje, że się uda odwołać.

Powrót