Deportacja z UK?

• Autor wątku Autor wątku asiula1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: deportacja z UK??

Wlasnie, ze on nic nie ma zaznoczanego na papierach, ale on byl eraly removed, bo podpisal papier,ze nie chce siedziec do konca wyroku, wiec sie zastanawiam czy jak mu sie skonczy ten wyrok bedzie mogl swobodnie wjechac na teren UK

Dzieki, ja to przeczytalam , ale tam nic nie pisze o powrocie do UK po deportacji

391. In the case of an applicant who has been deported following conviction for a criminal offence continued exclusion

(i) in the case of a conviction which is capable of being spent under the Rehabilitation of Offenders Act 1974, unless the conviction is spent within the meaning of that Act or, if the conviction is spent in less than 10 years, 10 years have elapsed since the making of the deportation order; or

Tu taj znajdziesz ten Akt oraz tabelke http://www.lawontheweb.co.uk/rehabact.htm

Ostatnia edycja:
Deportacja z Anglii

Witam.
Mój mąż został skazany na rok wiezienia w UK. Wyjdzie po połowie tzn. w maju , dostał wiadomość iż 12maja zostanie deportowany , czy będzie musiał odsiedzieć w Polsce dalszą część wyroku ??

Jezeli odbyl swoja kare to dlaczego mialby jeszcze odbywac kare w Polsce?

asiula1984 napisał:
Mój chłopak-Albańczyk- obecnie odbywa karę wiezienia w Anglii-opuszcza więzienie 14 kwietnia.Mam takie pytanie-czy grozi mu deportacja do jego kraju?Czy Home Office deportuje wszytskich obcokrajowców?Wiem ze kazda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie,aczkolwiek chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej.Jeśli dojdzie do deportacji, to po jakim czasie będzie mój chłopak wrocić do Anglii?Czy po deportacji będzie miał prawo wjazdu do innych krajów?
Bede wdzieczna za odpowiedz

moj tez jest w tym pomieszczeniu dla imigrantow jak to sie zwie wiezienie.mojego deportują do indii bo tam mieszka...niestety przez jakis czas nie bedzie mogl do uk wjezdzac sa tez takie przypadki ze juz nigdy nie bedzie mogl wjezdzac do uk..przykro mi ..ja czekam az mojego beda deportowac do indii on jest juz tam 2 tygodnie moze ty wiesz ...ile czasu twoj tam byl napisz mi prosze...

johan1609 mialam podobny problem zglos sie do konsulatu powiedz ze musisz jak najszybciej dostac sie do polski opowiedz o swoim problemie itd..jezeli to co powiesz bedzie dla nich wiarygodne dostaniesz paszport nawet w 3 dni ja dostalam...powodzenia ci zycze:)

Witam!
Proszę o poradę.Mój chłopak pochodzi z Kosowa i przebywa w Londynie nielegalnie.Nie posiada dokumentów stwierdzających jego tożsamość.Ostatnio opowiedział mi ,że do sklepu ,w którym przebywał weszła policja z powodu jakiejś zadymy ,której uczestnikiem on nie był .Jednak policja wylegitymowała jego również i oczywiście stwierdzono brak papierów.Wpłacił kaucję i został wypuszczony.Czy to możliwe?Ze wypuszczono go w sytuacji gdy jego pobyt jest nielegalny i nie posiadał dokumentów,i nie wszczęto wobec niego sprawy deportacyjnej?Jest muzułmaninem.Jak to właściwie jest z ta deportacją z UK?Proszę pomóżcie mi,jestem z nim w ciąży.Od mojego wyjazdu zachowuje się jak gówniarz ,opowiada niesamowite historie a ja tracę do niego zaufanie.Nie wiem czy opowiedział mi tę historię tylko po to żebym nie oczekiwała od niego wsparcia finansowego.Dodam jeszcze ,że podczas zatrzymania ,wysyłał do mnie smsy ze swojego telefonu,ale twierdził,że nie wolno mu dzwonić.Trudno mi w to uwierzyć.Dla mnie to wszystko nie trzyma się kupy !Czy się mylę?Może jednak nie mam racji podejrzewając go o kłamstwo.Błagam napiszcie jak to wygląda prawnie czy ktoś wie??????????:(

ELISS w Tobie moja nadzieja :(

Witam, jestem prawnikiem imigracyjnym w UK.
Deportacja jest bardzo prawdopodobna. Decyzja jest wreczana przed koncem wyroku, przysluguje od niej prawo apelacji.
Wydalenie z UK nie ma wplywu na wjazd do innych krajow Unii, ale ponowny wjazd do UK nie bedzie mozliwy dopoki 'deportation order' pzostanie w mocy.
Najlepszym wyjsciem jest nie dopuszczenie do jego podpisania, czyli apelacja.

Jesli jest Pani zaiteresowana pomoca w tej sprawie, podaje adres strony naszej firmy: ILAS (LLP)

Witam mam pytanie we wrzesniu bylem deportowany z uk po uprzednim odbyciu polowy kary w uk,mam w uk zone i dziecko mieszkalem tam 7 lat calosc kary konczy mi sie 27 stycznia,czy moge i kiedy jak moge wrocic do rodziny,bardzo prosze o pomoc,

Dzien dobry,

Na poczatek prosze napisac jaki wyrok Pan dostal i za co a takze czy wnosil Pan apelacje od decyzji deportacyjnej.

Pozdrawiam
Sylwia

Witam i dziekuje za szybka odpowiedz,wyrok mialem 18 miesiecy po 9 zostalem zwolniony z sadu emigracyjnego,poniewaz wczesniej mialem problem z normalnym wyjsciem poniewaz ukba swierdzilo ze moje malzenstwo sie rozpadlo nie mam w uk rodziny i takie tam co jest kompletna bzdura i przed sondem emigracyjnym udowodnilem to,sedzia emigracyjny zwolnil mnie do domu,i pozniej mosialem wstawiac sie na policje i raz w miesiacu do sadu na beil czy jakos tak,po 3 miesiacach gdy wracalem z pracy zajechalem na policje zeby sie podpisac ale juz z niej nie wyszedlem zostalem aresztowany w roboczych ubraniach i wyslany 300 mil od domu do osrodka deportacyjnrego,bo jak sie okazalo sprawa sie skonczyla a ja sie nie odwolalem,problem tylko w tym ze ja nic o taklowej nie wiedzialem bo mnie nie poinformowano,moja kuratorka starala sie mi pomoc ale w ukba powiedzieli jej ze oni nie maja obowiazku mnie informowac,po 3 miesiacach mialem juz dosyc ,wydalem wszystkie pieniadze na adwokata ktory ciagle tylko wymyslal nowe problemy i chcial wiecej,zgodzilem sie na deportacje ,ale nie dostalem zadnego terminu na ile jest ta deportacja itp.wczesniej jak rozmawialem z pracownikami z detention center mowili mi ze bede mogl wrocic jak mi sie skonczy wyrok wyrok konczy sie za tydzien i nie wiem co mam robic,bardzo prosze o pomoc,dziekuje Daniel

witam mam taki problem u mojej dziewczyny w samochodzie znaleziono około 5 gram amfetaminy i niewiem jakie będą tego kosekwencje proszę o poradę co mogę się spodziewać i co ja będzie czekało jest ona jużtam 3 rok i ma prace na stałe czy grozić za to będzie deportacja? czy bedzie mogła ona tam zostać ?
czy zaraz po deportacji bedzie mogła ona szybko wrócić spowrotem ? proszę o wszelkie rady jest to dlamnie noośc i niewiem jak się z tym obchodzić dziękuję i serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Dzien dobry,

Oczywiscie moja firma tez pobiera oplaty za uslugi ale co mnie zdziwilo najbardziej to to, ze nie zostala Panu doreczona decyzja deportacyjna i ze nie bylo apelacji.

Nastepnie, o skasowanie orderu deportacyjnego mozna sie ubiegac po tym jak 'conviction' jest 'spent', albo po 10-latach od jego podpisania. W kazdym innym przypadku- w przypadku zmiany Pana sytuacji albo jesli istnieja nowe informacje.

Nie napisal Pan za co zostal Pan skazany, to raz. Dwa, dlaczego Home Office mialby uznac, ze Pana malzenstwo sie rozpadlo. Zwykle przed podjeciem decyzji deportacyjnej wysylaja list w odpowiedzi na ktory powinien im Pan swoja sytuacje opisac.

No ale to juz sprawa zamknieta, skoro zgodzil sie Pan na deportacje.
Jesli potrzebuje Pan dalszych informacji i jest Pan zainteresowany wspolpraca, prosze o kontakt na ilas@btconnect.com

potrzebuje waszej pomocy moj mąz zostal przewieziony wczoraj z derby do londynu i prawdopodobnie czeka na deport do pl ale niemam z nim zadnego kontaktu czy posiada ktos numer telefonu do wiezienia w londynie i jak moge sie dowiedziec czy faktycznie tam jest?

Dzien dobry,

W Londynie jest kilka wiezien. Prosze sie nie martwic, maz bedzie mogl wykonac telefon i na pewno wszystko Pani powie.

Deportacja nie jest sprawa automatyczna, najpierw Home Office musi wreczyc decyzje i czekac na wynik apelacji.

Pozdrawiam

Sylwia Wawrzynczak
On behalf of ILAS (LLP)

ILAS (LLP)
020 8539 6611

Witam Wszystkich. Mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Mój mąż został aresztowany w anglii w poniedziałek w pracy. Przebywał w Anglii 7 lat. W Polsce jest poszukiwany listem gończym dlatego też wyjechał. W Anglii nie miał zatargu z prawem. Zaczął tzn. Tak jakby wszystko od nowa. Ja w chwili obecnej mieszkam w Polsce i wkrótce miałam przenieść się do Anglii. W środę zadzwonił do mnie jakiś urzędnik wraz z tłumaczem ale niestety nie powiedziano mi za co został aresztowany. Udzielili mi tylko informacji, że zajmuje się nim Ministerstwo Spraw Wewnętrzynych Anglielskie i Departament Emigracji. Poinformowali mnie również, że będzie mógł do mnie zadzwonić jak dostanie jakiś PIN.
Czy może ktoś wie, kiedy dostaje się ten pin (po ilu dniach) i czy zostanie deportowany do Polski w celu odbycia kary za który ma list gonczy. Poprosze o wszelkie informacje, ponieważ odchodze od zmysłów i nie bardzo wiem co mam robić.
Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek informacje.

Tak,czesto sie teraz o tym czyta o deportacjach polakow ze zaczynam sie zastanawiac czy to wogole jest prawda;) bo skad niby wiedzieli gdzie pracuje twoj maz,gdzie mieszka i wogole.Ostatnim czasem temat o deportacjach jest najczestszym watkem na tej stronie,normalnie oco tutaj chodzi.Ale jezeli to jest prawda to wyrazy wspolczucia!

Powrót