deportacja

• Autor wątku Autor wątku emilka09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
forg napisał:
Odbędzie karę według polskich przepisów karnych wykonawczych. W Polsce nie ma gwarancji zakończenia kary po jej połowie. Jest tylko możliwość warunkowego przedterminowego zwolnienia.
Jest to bardzo niesprawiedliwe,że moj syn został skazany prawem Angielskim a po deportacji do kraju wyrok będzie zmieniony.Ja się odwołałam od tej decyzji do sądu w Anglii i 3 października bedzie sprawa. Będę walczyć o powrót syna do UK i dokończenie wyroku lub Polska bedzie musiala przyjac decyzje angielskiego sadu,o odbyciu kary na takich samych zasadach jak zadecydował sąd w UK.
Pan jest prawnikiem?

Syn ma obywatelstwo brytyjskie, czy tylko polskie? Jezeli tylko polskie, to sytuacja standardowa. Sad brytyjski skazal za tak naprawde jedno z najciezszych przestepstw wedle swojego prawa po czym postanowil takiego obywatela nie swojego kraju deportowac, bo ma do tego pelne prawo. Po deportacji bedzie odpowiadac juz przed polskim wymiarem sprawiedliwości i na polskich zasadach.

A tak przy okazji mowienie o niesprawiedliwosci w przypadku osoby, ktora grozila komus nożem jest lekko niesmaczne.

Ostatnia edycja:
mypetro napisał:
Syn ma obywatelstwo brytyjskie, czy tylko polskie? Jezeli tylko polskie, to sytuacja standardowa. Sad brytyjski skazal za tak naprawde jedno z najciezszych przestepstw wedle swojego prawa po czym postanowil takiego obywatela nie swojego kraju deportowac, bo ma do tego pelne prawo. Po deportacji bedzie odpowiadac juz przed polskim wymiarem sprawiedliwości i na polskich zasadach.

A tak przy okazji mowienie o niesprawiedliwosci w przypadku osoby, ktora grozila komus nożem jest lekko niesmaczne.

Oczywiście,ze jest niesprawiedliwe byc skazanym dwukrotnie za popełnione przestępstwo! I proszę nie prawic mi takich uwag.Ja wystarczajaco przeżyłam to jako matka! I oczywiście jak najbardziej zdaję sobie sprawę jak powazne to było przestępstwo!

calineczka17 napisał:
Oczywiście,ze jest niesprawiedliwe byc skazanym dwukrotnie za popełnione przestępstwo!

Nie będzie dwukrotnie skazany - bo nie odbędzie dwóch wyroków. Zostanie mu ewentualnie wyrok zmieniony - czyli dostosowany do polskiego prawa.

Powrót