deportacja

• Autor wątku Autor wątku emilka09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy mozna na wizycie pkdac kase? Wiezienie londyn bo postal order tydzien temu wyslalam mojemu i nie ma kasy....

LILIPUT20 napisał:
to troszeczke ci popsuje twoje marzenia co do ekstradycji
jestem juz po wszystkim .udalo mi sie uniknac lotu do pl rayanem w kajdanach.jeden nakaz odrzucony w westminister court drugi w high court.
Kazda sprawa jest inna a nasze prawa czlowieka nie sa brane pod uwage .
Sprawe masz przesunieta bo czekaja na decyzje z polski czy zapewnia ci tam leczenie ..... A odpowiedz jest tylko jedna i zapewne to wiesz jaka
Plany polskiego prawa moglaby zepsuc np gleboka depresja zony ;) tylko historia choroby musi byc ,wtedy ten kraj raczej nie zostawi takiej pani a jak juz sa dzieci tym szanse wieksze.

dorian04 napisał:
Plany polskiego prawa moglaby zepsuc np gleboka depresja zony tylko historia choroby musi byc ,wtedy ten kraj raczej nie zostawi takiej pani a jak juz sa dzieci tym szanse wieksze.

ZDZIWIL BYS SIE , W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI BRANI SA CO POBIERAJA BENEFITY ,KOMBINATORZY I CI CO MAJA ADWOKATA Z URZEDU.

CZASY SIE ZMIENILY A UNIKNIECIE EKSTRADYCJI DLA NIEKTORYCH TO TYLKO MARZENIA:wow::wow::wow:

LILIPUT20 napisał:
ZDZIWIL BYS SIE , W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI BRANI SA CO POBIERAJA BENEFITY ,KOMBINATORZY I CI CO MAJA ADWOKATA Z URZEDU.

CZASY SIE ZMIENILY A UNIKNIECIE EKSTRADYCJI DLA NIEKTORYCH TO TYLKO MARZENIA:wow::wow::wow:

A to bardzo ciekawie piszesz bo mojej najlepsiejszej przyjaciolki i sasiadki zreszta maz zostal w UK a ekstradycja z polski zostala wstrzymana wlasnie w Londynie w Sadzie poniewaz Kala ma strasznie gleboka depresje ,stany lekowe i fobie ,do tego sa na benefitach bo maz sprawuje nad nia opieke a do tego wszystkiego maja 2 dzieci i mieli wlasnie adwokata z urzedu ....wiec Twoje pisanie jest tyle warte co zeszloroczny snieg.Jesli sa przeslanki to tutejszy Sad jest zupelnie inny i tutaj nie lamia praw czlowieka jak w polsce.Nie staraj sie zdolowac tych ludzi do konca bo szanse zawsze sa.P.s pozatym jestem kobieta :P

Polecam organizacje ktora pomaga w sprawach ENA link jest tutaj : Home - Fair Trials

Njawazniejsz jest to aby osoba nie wyrazala zgody na przekazanie stronie polskiej w trybie uproszczonym a podczas pierwszego przesluchania sadzie stanowczo zazadala przeprowadzenia zwyklego postepowania.

Pozdrawiam

A jaka jest roznica pomiedzy trybe uproszczonym a zwyklym?

LILIPUT20 napisał:
to troszeczke ci popsuje twoje marzenia co do ekstradycji
jestem juz po wszystkim .udalo mi sie uniknac lotu do pl rayanem w kajdanach.jeden nakaz odrzucony w westminister court drugi w high court.
Kazda sprawa jest inna a nasze prawa czlowieka nie sa brane pod uwage .
Sprawe masz przesunieta bo czekaja na decyzje z polski czy zapewnia ci tam leczenie ..... A odpowiedz jest tylko jedna i zapewne to wiesz jaka

Troche mnie nie bylo ale odgrzeje temat jak widac jestem jeszcze w UK
Jestem bo wczoraj o godzinie 10 z minutami sedzia odmowil Panstwo Polskiemu deportacji !!!!!
Oczywiscie zgadza sie czekali na decyzje czy (Kochana).... Polska zapewni mi leczenie no I oczywiscie zapewnili ze w polskim wiezieniu bede mial najlepsza opieke.
Jednak nie to przesadzilo o tym ze mnie nie wypuszczaja

Jedno jest pewne moj adwokat z urzedu czlowiek kory zrobil bardzo duzo dla mnie I dla mojej rodziny I jestem pewien ze naprawde wielka jego zasluga w tym - oczywiscie trafilem na normalego sedziego.

Jesli juz ktos z waszych bliskich wyladuje w piwnicach Westminster Court bo tam sie wszystko zaczyna starajcie sie o ... (jak cos to podam na PRIV) chlop troche mrokowaty I sprawia wrazenie nie przyjemnego typa ale ma naprawde mase wiedzy od wielu lat siedzi w tym sadzie dzien w dzien zna wszystkich sedziow I prokoratorow a najwazniejsze zna prawo I nie wyciaga bezlitosnie pieniedzy! Moja sprawa trwala blisko rok nie zaplacilem ani zlotowki a na dodatek adwokat wniosl na koncowej sprawie o zwrot kosztow podrozy do Londynu.

Jak macie jakies pytania piszcie na PRIV nie obiecuje ze na 100% pomoge ale wiem jak wazne jest chociaz slowo otuchy w momecie kiedy kogos z waszych bliskich zawina z domu.

Hejka Dziewczyny po przeczytaniu waszych historii stwierdzilam ze nie jestem sama tylko tyle ze wy przewaznie londyn a ja w niemczech mojego chlopaka policja aresztowala 12 dni temu to jak wiecznosc zostalam z tym wszystkim sama z mieszkaniem dzieckiem lecz nie dalam sie zalamac jak najszybciej obdzwonilam wszystkie wiezienia w mojim miescie i byl w jednym z nich tam ustalili mi widzenie z nim i w srode sie z nim zobaczylam Tu jest czysty tylko polska sie o niego upomina 10lat temu dostal wyrok i uciekł:(:( powiedzcie mi co moge dalej z tym zrobic to bylo dziesiec lat temu czy moja prozba o ulaskawienie wchodzi w gre

Pati97 napisał:
Hejka Dziewczyny po przeczytaniu waszych historii stwierdzilam ze nie jestem sama tylko tyle ze wy przewaznie londyn a ja w niemczech mojego chlopaka policja aresztowala 12 dni temu to jak wiecznosc zostalam z tym wszystkim sama z mieszkaniem dzieckiem lecz nie dalam sie zalamac jak najszybciej obdzwonilam wszystkie wiezienia w mojim miescie i byl w jednym z nich tam ustalili mi widzenie z nim i w srode sie z nim zobaczylam Tu jest czysty tylko polska sie o niego upomina 10lat temu dostal wyrok i uciekł:(:( powiedzcie mi co moge dalej z tym zrobic to bylo dziesiec lat temu czy moja prozba o ulaskawienie wchodzi w gre

Nie sadze Moja zona stawala na glowie pisala o ulaskawienie pisala skargi adwokat stanol na glowie I nic a na pytanie Angielskiego sadu czy zapewnia mi warunki w wiezieniu poniewaz musze miec opieke onkologiczna oczywicie zapewnili ze tak.
10 lat to dlugo a co z przedawnieniem? za co ma wyrok? jesli oszustwo lub cos w tym stylu przedawnia sie po 15 latach niestety

Ale walcz I niepoddawaj sie chociaz zapewne znajdzie sie tu kilka osob co beda ci zle zyczyc .

Tak samo ty jak i on mozecie sie zwracac do prezydenta Polski za posrednictwem sadu ktory wydal wyrok w polsce o udzielenie prawa laski.
Mysle,ze o jest jedyne wyjscie z tej sytuacji,gdyz deportuja bez zadnych ale.Mozna tylko przedluzac jego pobyt w tutejszych wiezieniach co i tak sie liczy do wyroku a skazany ma lepiej i blizej najblizszych.
Zycze powodzenia

Co tu tak cicho?Przestali LATAC DO BIDOLANDU? :help:

Zlociuchny123 napisalem ci pw, daj znac czy moge zapytac ;-)

witam serdecznie...mam podobny problem mojego faceta zatrzymano w piatek w belgi ja jestem w polsce zadzwoniono tyko do mnie poinformowali mnie ze zostal zatrzymany i czeka na deportacje nic wiecej..jedynie ze w przeciagu dwoch dni pozwola mu zadzwonic ale cisza...a ja odchodze od zmyslow nie wiem czy ma ubrania jakies pieniadze srodki higieny...ile bede jeszcze czekac na telefon czy poinformuja mnie o deportacji gdzie i kiedy...taka niepwenosc bezradnosc zabija...

blagam o jakolkolwiek podpowiedz co i jak bedzie z nim?nie ma zadnego wyroku byl nie karany a chodzi o jakies dlugi kredyt..czy bedzie mogl po tym wszyswic do belgii holandii?

Hej. Nade mną też wisi deportacja, i skoro został zatrzymany to był wystawiony Europejski Nakaz Aresztowania.
Ja mam nad sobą dwa ENA, jeden z nich jest tylko na przesłuchanie.
Mam sie stawić do dyspozycji prokuratury.
Może to coś podobnego??
ALe gdzie się czegos dowiesz to ci nie podpowiem.

przejrzałam chyba wszystkie fora prawne,ale nic nie znalazlam konkretnego a tu kolejny dzien ciszy najgorsza jest to czekanie...ile moze czekac na deortacje?

Powrót