Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l. czy przedawniony??

• Autor wątku Autor wątku remie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeśli interesuje Cię kwestia teoretyczna, możesz udać się z zapytaniem do Sądu Najwyższego (dlaczego kiedyś uważał tak, a teraz inaczej) oraz do przedstawicieli doktryny.

Powyższe było naście razy wyjaśniane w tym i innych wątkach.

Wniosek o przywrócenie składamy jedynie z ostrożności procesowej ( o ile pojmujesz to pojęcie ).

co prawda dzisiaj musze wyslac juz wszystkie pisma, ale bede wdzieczny jesli ktos jednak sproboje odpowiedziec na moje pytania ze strony 60. co do pyt. 4 to juz znam odpowiedz z e-sadu, ze byl to Referendarz.
Co do istnienia faktur i umowy to okazuje sie, ze Presco nie ma oryginalow faktur tylko informacje o tych fakturach. faktur ani umowy nie posiada takze Netia o czym wpominalem w poprzednim poscie. Dzisiaj dodzwonilem sie do Internetii, bo na maila jeszcze nie odpowiedzieli, ale wogole nie swiadcza uslug w Szczytnie i nie jestesmy ich klientem jak sugerowala Netia. Na dzien dzisiejszy wyglada na to, ze nikt nie ma faktur, ani umowy, chyba, ze ew. cos takiego istnieje w jakichs archiwach papierowych..

sail napisał:
bede wdzieczny nawet jesli komus wydaje sie, ze sie bedzie powtarzal. Z gory dziekuje

Powielasz wątek, ale robisz to z taką "gracją", że Ci trochę wyjaśnię.

1. jeśli nie ma faktur i umowy, powinieneś przede wszystkim kwestionować fakt zawarcia umowy, a następnie uzupełniająco zarzut przedawnienia roszczenia (np. nigdy nie zawierałem z poprzednikiem prawnym powoda żadnej umowy, a więc powód nie posiada legitymacji do dochodzenia roszczenia, a nawet gdyby taka umowa była zawrta, to roszczenia z niej wynikające, a dotyczące faktur wskazanych przez powoda w pozwie uległby już przedawnieniu); jednak i tak nie jest to istotne, bo presco UNIEMOŻLIWIA nadanie sprawie dalszego biegu, bo nie uzupełnia dokumentów (jest to rozwinięte kilkanaście razy w tym wątku)

2. z tymi "radcami" to są ogromne problemy już set razy musiałem po nich poprawiać ( w realu ), że stałem się przeciwnikiem wolnego dostępu do jakiegokolwiek zawodu prawniczego; w którymś z postów jest nawiązanie do orzeczenia SNu z którego jasno wynika, że można wnieść środek zaskarżenia (sprzeciw) przed formalnym doręczeniem decyzji procesowej (tej którą zaskarżamy), o ile została wydana; czyli jak jest nakaz, to sprzeciw będzie zawsze skuteczny, niezależnie czy go nam doręczono;

3. zamiast skargi radzę napisać w sprzeciwie lub wniosku o przywróćenie terminu odrębne żądanie uchylenia nakazowi zapłąty klauzuli wykonalności; piszemy - wniosek o przywróćenei terminu (jako nagłówek) pod spodem żądam:
A. przywrócenia terminu do wniesienia sprzeciwu od nakazu zapłąty....
B. uchylenia postanowienia ref. sąd. z dnia o nadaniu klauzuli wykonalności nakazowi zapłąty z dnia....
ten sposób już przetestowałem i daje rezultat taki, że wniosek rozpoznaje referndarz, a później przekazuje do dalszego procedowania sędziom (w przedmiocie skargi na klauzulę);
w kwestii bigu i egzekucji komorniczej, jeśli będziesz chciał się bawić, to są odrębne posty; do samego bigu - moim zdaniem, co uskuteczniłem, wystarczy wysłać do stosownego bigu (tam gdzie nas wpisano) wydrukowane dokumenty z esądu oraz postanowienie o umorzeniu postępowania z SR. wł. ogólnej z żądaniem wykreślenia należności z uwagi na jej wątpliwość (skoro nie uzupełnił dokumentów, to ich nie ma, a więc nie może się powoływać na ich istnienie żądając wpisu);

Sprzeciw jak sprzeciw, pewien fragment, trochę nie po polsku, ale ok, tylko to podpiszcie i usuń z sieci swoje dane osobowe!

Dane usunięte, resztę zostawiam do wglądu.

Dziękuję za pomoc wszystkim.

Ostatnia edycja:
Witam właśnie dostałem przelew 100% na moje konto za pobrane pieniądze przez komornika i wierzyciela. Sprawa od wysłania pism i zwrotu pieniędzy trwała od 9 lipca do 17 sierpnia.
Dziękuje wszystkim za pomoc a w szczególności rafal_26.

Pozdrawiam

Czyli nasz ulubiony wierzyciel - presco naprawia szkodę...

Czy po prostu komornik te pieniądze zwrócił?

rafal_26 napisał:
Czyli nasz ulubiony wierzyciel - presco naprawia szkodę...

Czy po prostu komornik te pieniądze zwrócił?

Najpierw przyszło pismo z sądu o umorzeniu egzekucji. Więc napisałem w ten sam dzień do komornika o zwrot pieniędzy potrąconych z wypłaty a, komornik odpisał ,że przelał je do wierzyciela.
Wysłałem ponownie pismo o zwrot do wierzyciela i komornika.
Komornik przelał pieniądze zwrot kosz. postep egz ;) wierzyciel resztę potrąconych pieniędzy także przelał ;)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Szkoda, że nie wskazałeś który to z imienia i nazwiska komornik, natomiast dla użytkowników próbujących rozwiązać swój problem i myślących w stylu, że "nie da się", jest to budujące info.

Miejmy nadzieję, że w Twoje ślady pójdzie więcej osób.

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Pruszkowie Sebastian D.

Pozdrawiam

Brawa dla Ciebie za podjęcie walki i to skutecznej.

Witam,
to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :)
Wczoraj 18.08.2012r moja żona dostało pismo od komornika, nie wiedzieliśmy za co, okazało się że to za Aster City, było to kilka lat temu, 8 - 10 lat.
Umowa była podpisana na Adres wynajmowanego mieszkania przez jej ojca, on się wyprowadził i nie uregulował lub nie zerwał umowy, kwota do zapłacenia:
należność główna: 3014.75zł
odsetki do 02.08.2012r.: 2164,80zł
Koszty procesowe: 638,00zł
koszty zastępstwa w egzekucje: 300,00zł
opłata egzekucyjna: 470,31zł
opłaty stałe: 59,49zł
wydatki gotówkowe: 61.28zł
Postanowienie Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie z dnia 06.06.2012r.
z dopiskiem: w związku z ustaleniem pani aktualnego miejsca zamieszkania ...... oczywiście Komornik nie wysłał na aktualny adres tylko na stary.

Dziwne jest to że przez tyle lat nie dostaliśmy żadnego pisma z ASTER CITY czy firmy Windykacyjnej, nikt nas nie informował o działaniach jakie są prowadzone. Żona była zameldowana pod innym adresem niż podpisana umowa, teraz od 2lat jest zameldowana jeszcze pod innym i nawet komornik wysłał pismo na stary adres. Dziwne jest to że żona bez problemu 4 lata temu podpisałą umowe z Aster City i nikt jej nie powiedział że jest winna jakieś pieniądze i nie podpiszą z nią umowy.

Proszę o pomoc bo już nie wiemy co mamy robić.

Napisz więc z postu nr 98 wniosek oraz sprzeciw do SR w Lublinie zgodnie ze wskazówkami.
Pamiętając o załączeniu ksera dowodu oraz zaświadczenia o zameldowaniu.

Przeczytaj uważnie ten wątek oraz ew. podobne, a wszystko powinno być jasne.

Wszelkie pisma czyli

• ZAŻALENIE NA POSTANOWIENIE O NADANIU TYTUŁOWI EGZEKUCYJNEMU KLAUZULI WYKONALNOŚCI
• WNIOSEK O PRZYWRÓCENIE TERMINU DO ZŁOŻENIA SPRZECIWU OD NAKAZU ZAPŁATY
• SPRZECIW OD NAKAZU ZAPŁATY
• WNIOSEK O ZAWIESZENIE POSTĘPOWANIA EGZEKUCYJNEGO

Komornik chyba zajmie konta bankowe, prywatne i firmowe ??
Gdzie mogę znaleźć wzory bo przyznam że nie znamy się na takich sprawach.

Dodam, ustaliłem dziś że Dług został wykupiony w 2006r. czy można coś z tym zrobić.

Wszystko jest wyjaśnione, nie będę powtarzał tego tysięczny raz!!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót