monalisa:
z pkt 1 wywal wszystkie przepisy, bo to nie o te chodzi.
"W powyższej sprawie nie doręczono mi nakazu zapłaty wraz z pozwem oraz pouczeniem o sposobie wniesienia odwołania (zgodnie z art. 491§3 Kodeksu Postępowania Cywilnego, który zobowiązuje Sądy do doręczenia pozwu i stosownych załączników stronom procesu). Nie spełnienie tego wymogu pozbawiło mnie jako pozwanego możliwości obrony swoich praw (w przypadku tej sprawy wniesienie o przedawnienie, na mocy ), zaś art. 379§5 k.p.c. daje nawet możliwość unieważnienia takiego postępowania."
Zostaw tylko to, co podkreśliłem, to co kursywą wywal (przecież nie wnosisz o wznowienie postępowania, tylko o przywrócenie terminu - art. 169 kpc).
Ad 5 również jest chybione, sąd w tym postępowaniu rozstrzyga o kosztach TEGO procesu (czyli w Twoim przypadku znaczek, wydrukowanie pism), natomiast koszty komornicze, w inny sposób skarżymy, co wcześniej wyjaśniłem. Przy okazji sprzeciw wniosłabyś w terminie dwóch tygodni, a nie żadnych 7 dni. Ogólnie, po co pisać rzeczy, których nie rozumiesz??!!
emigrantuk:
ważne jest to, czy bank wystawił bte i czy była kiedykowliek egzekucja komornicza; jeśli nie, roszczenie NA PEWNO jest przedawnione; tylko po co te dywagacje?; będzie nakaz, podniesiesz zarzut przedawnienia i tyle; sąd oceni; dopiero ew. jeśli sąd nie uzna, wówczas podasz treść uzasadnienia i my możemy się odnieść do faktów;
kaczmare:
jeśli nie mieszkałeś pod tym adresem masz duże szanse, jeśli mieszkałeś, szanse są równe zeru;