presko i brak informacji co o za dług
Witam forumowiczów!
13.09 otrzymałam pismo od komornika z zajęciem wynagrodzenia (kancelaria w Ostrzeszowie)- SR w Lublinie. Przeczytałam to forum i wiem, że powinnam złożyć sprzeciw/zażalenie na nadanie klauzuli (nie wiem kto ją wydał, czy sedzia czy referendarz, co więc złożyć?), wniosek o przywrócenie terminu do złożenia sprzeciwu od nakazu zapłaty i sam sprzeciw na nakaz zapłaty. Próbowałam dodzwonić się do komornika, ale to jakaś porażka, informacji telefonicznej udzielają wyłącznie po godz. 13, kancelaria czynna do 15, cały czas jest sygnał zajęty, więc nie wiem czego to zajęcie dotyczy.
Jak rozumiem powinnam złożyć teraz dwa pisma, a sam sprzeciw złożyć dopiero jak zapoznam się z samym nakazem zapłaty? Jak rozumiem sąd powinien mi go nadesłać?
Nie próbowałam jeszcze uzyskać dostęp do akt sprawy, wyczytałam tutaj, ze i tak w terminie 7 dni nie dostałabym prawdopodobnie kodu, do mojego sądu rejonowego nie miałam jak dotrzeć, no i z tego co czytam z udzieleniem informacji jest różnie.
A skąd powinnam wiedzieć, czy to e-sąd? Czy na podstawie sygn.? VI Nc-e ...?
Pzeczytałam że powinno wystarczyć dołączenie ksero dowodu z datą jego wydania na uchylenie klauzuli - przez ostatnie 3 lata kilka razy przeprowadzałam się, jednak jak widać komornik problemu ze znalezieniem mojego miejsca zamieszkania nie miał...
Poprawcie mnie proszę jak coś namieszałam

. I tak 1700zł teraz z wynagrodzenia mi komornik ściąga, bo w ciągu 2 tygodni nie ma cudów, aby rzecz odkręcić, ale boję się, że coś złożę nie tak i będzie nie do odkręcenia.