Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l., INTRUM JUSTITIA lub innej FW cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
§23 Administratorzy i Moderatorzy mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego tematu oraz postu, który narusza regulamin forum albo netykietę.
Klasa to łamanie naszego regulaminu.

Dziękuję, wyleczyłaś mnie z ochoty pomagania komukolwiek tutaj. Wszystkiego dobrego.

Jeśli przez pomaganie rozumiesz reklamowanie jakiejkolwiek fundacji- to dziękujemy, ale obejdzie się.

"Reklamowanie" fundacji ? Jest pewna różnica między fundacją a firmą. ale rozumiem że to dla niektórych już jest właśnie "intelektualny labirynt"...

A to takie trudne do zrozumienia, że ktoś się ma promować na naszej pracy? Bez względu na to, czy to firma, czy fundacja- jeśli chce się reklamować, musi mieć na to zgodę administracji.
To forum nigdy nie było i nie będzie platformą do napędzania klientów.

Darek D. napisał:
czy ktoś u licha wie dlaczego ????
To była moja decyzja jako administratora forum.
Pana posty uznałem jako reklamę bez zezwolenia administracji forum.

Żadna fundacja nie ma u nas specjalnych przywilejów.

Powinien Pan przeprosić moderatorkę Ag_Maz
Kobieta.gif
.

Fundacja może pomagać na forum w ten sposób, że będzie odpowiadała na posty, czy pomagała redagować pisma procesowe. Nie jest do tego konieczna "reklama".

Jeśli jesteście tacy chętni, przekaże te dziesiątki próśb o pomoc, które otrzymuję od użytkowników, a wy im poradzicie. Oczywiście pod naszą merytoryczną kontrolą, aby nie było kolejnych bzdur w stylu porad dziennikarzy z TVN lub TVP pana, co się w nic już nie mieści.

Poza tym uważam, że tysiące wpisów na tym forum zastąpią konieczność fizycznego kontaktu z "jakąś" fundacją.

Jezu macie naprawdę niezłe ego i niezła porcję skrywanej pogardy - "nasza merytoryczna kontrola", "bzdur" w "stylu dziennikarzy", powinien Pan przeprosić Panią Kotek.

Chcecie coś wysyłać do fundacji tej czy innej to sobie wysyłajcie ja niczego tu nie reklamowałem, macie jakąś fobie z tymi reklamami, nie wiem czy to parcie na kase czy o co Wam chodzi.

Przepraszam to ja z całego serca Panie z fundacji, sory za wywołanie zamieszania z tym forum, znalazłem je przypadkiem i myślałem że to coś sensownego a to polska klasyka

i tyle w temacie. wszystkiego dobrego raz jeszcze.

Darek D. napisał:
czy to parcie na kase czy o co Wam chodzi.
Problem w tym, że my tu pomagamy za darmo. Więc o jaką kasę Ci chodzi?

A fundacja została zarejestrowana dopiero 15 marca 2013 r., więc kiedy zdążyła komukolwiek pomóc?

Darek D. napisał:
Jezu macie naprawdę niezłe ego i niezła porcję skrywanej pogardy - "nasza merytoryczna kontrola", "bzdur" w "stylu dziennikarzy", powinien Pan przeprosić Panią Kotek.

Oczywiście, że bzdury w dodam jeszcze polsat, który twierdzi, że do esądu "wejść nikt nie może", co jest kompletną bzdurą, bo:

a. mieści się tam krk;
b. prowadzi się normalną obsługę interesantów.

Nie mówiąc już o merytorycznym reportażu z tytułem "wygrała Z E-SĄDEM". Przecież esąd, to organ państwa, a pani wygrała z kłamliwym wierzycielem.

Merytoryczna kontrola, bo kontrolujemy wszelkie pseudo pomoce, szczególnie te świadczone przez kolegów po fachu, a którzy radzą totalne głupoty, każą opłacać środki odwoławcze, czy wnosić powództwa z art. 840 kpc!!

Poza tym czuję się urażony w świetle pracy, którą wkładamy w ten i inny wątek, a Ty piszesz o kasie...

Masz userze tupet...

Mój tupet z kolei wynika z wiedzy i praktyki, chcesz możemy podyskutować merytorycznie o pomocy, którą świadczy Twoja fundacja, a w szczególności komu i gdzie pomogła...

rafal_26 napisał:
kasiulku:

procesowo jest opisane wszystko - składasz wniosek o przywrócenie terminu i sprzeciw;

materialnie: wypowiedzenie umowy faksem było bezskuteczne i dług jest należny;
ok, tylko że sprzeciw na co? skoro przedawnienie nie wchodzi w grę , bo od sprzedaży samochodu do momentu wydania wyroku przez e-sąd nie minęły 3 lata, więc tu brakuje nam pomysłu. Może to banalne dla Was, ale ja nie wiem jak ten sprzeciw ugryźć, resztę ogarnęłam w temacie.

Możesz napisać, że według Ciebie umowa cesji była nieskuteczna.

Prawo do obrony nie musi polegać wyłącznie na pisaniu pewnych faktów.

Masz prawo napisać to co mi napisałaś, a sąd będzie to oceniał.

Przy wnoszeniu sprzeciwu wystarczy napisać krótko, że nie zgadzasz się z nakazem zapłaty. Możesz dodać to co powyżej, że wypowiedzieliście umowę itp.

6
6

witam mam pytanie co dalej mam z tym zrobić czy mam czekać aż coś przyjdzie z sądu w moim mieście

Uchylono klauzulę.

Czy wniosłeś sprzeciw - tak - nie rób nic i czekaj na zaw. z sądu właściweg - nie - wnieś sprzeciw po otrzymaniu nakazu zapłaty.

ok dzięki wniosłem sprzeciw od nakazu zapłaty

witam po 3 tyg dostałam odpowiedz z e sadu ze odrzuca mój wniosek o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym oraz stwierdzić skutecznie wniesienie sprzeciwu i utratę mocy nakazu zapłaty w całości

II. przekazać rozpoznanie sprawy do sadu rejonowego w mojej miejscowości.

uzasadnienie w dni...,roku powód wniósł do Sadu rejonowego pozew w elektronicznym postępowaniu upominawczym,w następstwie czego wydano przeciwko pozwanemu nakaz zapłaty ( błędnie uznany za doręczony pozwanemu w dniu ..) Pozwany w dniu ...złożył sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym wraz z wnioskiem o przywrócenie terminu do jego wniesienia .We wniosku uprawdopodobnił iż nie zamieszkiwał w dacie uznania przesyłki do niego skierowanej za skutecznie doręczona w drodze podwójnego awizowania.doręczenie w trybie tego przepisu jest możliwe jedynie wtedy gdy awizowanie przesyłki dokonane jest pod rzeczywistym adresem zamieszkania pozwanego.Oznacza to iż nie doszło w istocie do doręczenia przesyłki pozwanemu w sprawie niniejszej o czym Sad nie miał wiedzy.

1. Tym samym nie rozpoczął biegu termin do wniesienia sprzeciwu od nakazu zapłaty.Z tego względu wniosek o jego przywrócenie należy uznać za niedopuszczalny i odrzucić .Jednocześnie jednak sprzeciw pozwanego należy uznać za skutecznie wniesiony jeszcze przed rozpoczęciem biegu terminu do wniesienia sprzeciwu.

2. Powyższe spowodowało zgodnie z artykułem ...,utratę przez nakaz zapłaty mocy w całości i skutecznie przekazaniem sprawy do rozpoznania sadowi właściwości ogólnej pozwanego z tych powodów w oparciu o powołane przepisy,orzeczono jak na wstępie.

I TERAZ jak mam to rozumieć bo zgłupiałam do reszty.

@tuska120
Wszystko OK
Masz skutecznie wniesiony sprzeciw i co się z tym wiąże nakaz zapłaty traci moc i komornik nie może nic ściągać, ale najlepiej poinformuj go o tym powołując się na to co dostałaś z sądu. Teraz czekasz na "swój" lokalny sąd, choć w zależności o co "poszło" i jakie i czy w ogóle dowody ma wierzyciel, sprawy w ogóle może nie być.

dziękuje bardzo jutro wyśle komornikowi to pismo,co ja bym bez was zrobiła raz jeszcze dziękuje :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót