Agatiria napisał:
Skargę na komornika napisałam sama, wniosłam ją do SR a nie SO. Komornik ściągnął wszystkie pieniądze i wydał postanowienie o zakończeniu postępowania egzekucyjnego, jednocześnie obciążając mnie kosztami, o których pisałam wyżej. W skardze pisałam, że egzekucja była niecelowa
Dzieki za info-czyli w Twoim przypadku bezcelowa bo udowodniłaś ten kiepski adres wcześniej i ubiłaś tytuł, a i tak jakiś upierdliwy komór Ciebie obciażył.
Ale i tak musiałaś odżałować i zaryzykować te 100PLN i dopiero po zaskarżeniu komora w SR obciażyli kosztami wierzyciela.
Akurat w moim przypadku mam przedawnione orzeczenie i w sądzie dopiero ląduje pozew przeciwegzekucyjny w oparciu o art 125$ 1 ustawy z 23 kwietnia 1964 r., bo nie przerwali biegu przedawnienia, a na dodatek podali błedny z kosmosu kod pocztowy we wniosku o nadanie klauzuli jak i do komornika o wszczęcie postępowania (obydwa wnioski po >10latach).
Komornika w ciągu 7dni już poinformowałem że składam pozew przeciwegzekucyjny z art 840 i wnioskowałem już wtedy o obciązenie patałachów z WEH kosztami egzekucji, po dostarczeniu do niego prawomocnego wyroku.
Zobaczymy co zrobi-ma chyba komornik obowiązek wysłuchać strony przed wydaniem postanowienia o obciązeniu kosztami.
Póki co kopie wniosków hien windykacyjnych mi przysłał i samej klauzuli, o które wnioskowałem w piśmie do niego i być może też widzi że to jest przedawnione bo oczywiście taki zarzut podniosłem i tym samym rozumiem wyraziłem spzreciw przeciwko tej egzekucji z czegoś co nigdy bym nie znalazł dokumentów jak nawet było zapłacone.
No nic zobaczymy jak szybko w sadzie coś z tym zabezpieczeniem pozwu i zawieszeniem egzekucji zrobią-póki co chyba żadnej kasy nie odprowadził hienom, bo i nie miał czego bo konta żadnego w banku nie mam i praca za granicą się szykuje niebawem.
WPS tego pozwu opłaciłem znaczkami-przykleiłem za 30 PLN, bo WPS mi wychodzi ok. 430 PLN, więc chyba dobrze bo, to jakoś 5% WPS nie mniej niż 30 PLN jest opłat a, od pozwu chyba.
Więc braków formalnych do szybkiego załatwienia tego chyba nie powinno być w sadzie....
Piłeczka po stronie sadu teraz

Pozdr.