Witam, odwołałem się od nakazu i na stronie e-sadu mam takie pisma.
z tego co zrozumiałem to wszystko jest ok i mam czekać teraz na sprawę z mojego sądu
Zarządzenie
Sąd Rejonowy Lublin-Zachód w Lublinie VI Wydział Cywilny
w składzie następującym
Referendarz sądowy ........................
po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym w elektronicznym postępowaniu upominawczym
w sprawie z powództwa
Presco Investments S.á r.l. z siedzibą w Luxembourg
przeciwko
.......................
z a r z ą d z a
I. Na podstawie art.359, par.1 kpc w zw. z art.362 kpc uchylić zarządzenie z dnia 18/09/2012 roku,
II.Zwrotne potwierdzenie odbioru pozostawić w aktach bez skutku doręczenia,
III.Doręczyć pozwanemu .................. korespondencję - odpis nakazu zapłaty oraz pozwu z pouczeniem.
i drugie pismo, nie do końca rozumiem punkt 1 przecież dostałem wezwanie do zapłaty
P O S T A N O W I E N I E
Data wydania 2013-01-04
Sąd Rejonowy Lublin-Zachód w Lublinie VI Wydział Cywilny
w składzie następującym
Referendarz sądowy ................
po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym w elektronicznym postępowaniu upominawczym
w sprawie z powództwa
Presco Investments S.á r.l. z siedzibą w Luxembourg
przeciwko
......................
p o s t a n a w i a
I. odrzucić wniosek pozwanego o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu od nakazu zapłaty, na podstawie
art.171 kpc,
II. stwierdzić skuteczne wniesienie sprzeciwu i utratę mocy nakazu zapłaty w całości;
III. przekazać rozpoznanie sprawy do Sąd Rejonowy w Oświęcimiu
U Z A S A D N I E N I E
W dniu 17/06/2012 roku powód złożył do Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie pozew w elektronicznym
postępowaniu upominawczym, w następstwie czego wydano przeciwko pozwanemu w dniu 04/07/2012 roku
nakaz zapłaty, ktróry w niniejszej sprawie nie został pozwanemu doręczony na adres wskazany w pozwie.
Jako, że wniosek o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu od nakazu zapłaty jest przedwczesny - termin
do wniesienia sprzeciwu nie rozpoczął w ogóle biegu, gdyż nakaz zapłaty nie został pozwanemu doręczony -
wniosek ten należało odrzucić.
Pozwany w dniu 13/12/2012 roku skutecznie złożył sprzeciw, co zgodnie z art. 505 [36] § 1 k.p.c. spowodowało
utratę przez nakaz zapłaty mocy w całości i skutkuje przekazaniem sprawy do rozpoznania sądowi właściwości
ogólnej pozwanego.
Z tych powodów orzeczono jak na wstępie.