Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l., INTRUM JUSTITIA lub innej FW cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Przepraszam, że tak katuję pytaniami, ale dziś cały dzień od rana siedzę i próbuje tą jakoś tę sprawę ugryźć. Zastanawia mnie jak długo będziemy czekać na decyzję sądu (nie jest to ani e-sąd, ani sąd w Lublinie). Bo komornik zajął już pensję, a teraz wysłał pismo, że może wejść do mieszkania i zająć ruchomość. jak tego uniknąć, może warto zatem złożyć wniosek o zabezpieczenie roszczenia poprzez wstrzymanie egzekucji?

rafal_26 napisał:
ewelinaewa: nie wnosimy skargi na klauzulę!!!
Więc co ma brzmieć??!!
Koszty procesu upadną wraz z wniesieniem sprzeciwu, jak wygrasz sprawę, to sąd odda Twoje koszty, jeśli takie poniesiesz.

Chodzi mi o to jak ma wyglądać pismo "zażalenie na postanowienie o nadaniu klauzuli wykonalności".

Mam na myśli koszty procesu już zasądzone, a nie te, które mogę ewentualnie ponieść.

Czy narzeczony może mieć internetowego dostęp do akt sprawy jeśli sprawa nie odbyła się w e-sądzie, ale Sądzie Rejonowym w innym mieście?

Ostatnia edycja:
rafal_26 napisał:
Art.202.Niewłaściwość sądu dającą się usunąć za pomocą umowy stron sąd bierze pod rozwagę tylko na zarzut pozwanego, zgłoszony i należycie uzasadniony przed wdaniem się w spór co do istoty sprawy. Sąd nie bada z urzędu tej niewłaściwości również przed doręczeniem pozwu.

Powinniście otrzymać. Być może dojdą pocztą później lub ktoś coś pominął. Warto zadzwonić do sądu i się zapytać.

Reasumując trzeba wnosić pismo procesowe z żądaniem przekazania sprawy do sądu miejsca zamieszkania.
Bardzo dziękuję, czyli reasumując mąz musi napisac pismo procesowe, iz prosi o przekazanie sprawy do Sadu w czestochowie jako właściwego z miejscem zamieszkania a takze napisze , iz do dnia dzisiejszego nie otrzymał pozwu a takze , iz w dniu wezwania niestety nie będzie mógł sie wstawic w Sadzie z uwagi na to, iz wówczas będzie w pracy (Niemcy).Czy tak mozemy to ując? czy w jakis inny sposób?
Raz jeszcze dziękuję za uprzejmośc.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót