W
winger
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
No jeśli zrobisz dokładnie to o co poprosili w liście, to wystarczy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeżeli poza wezwaniami od KZK GOP i Intrum nie było nakazu zapłaty z sądu, to roszczenie jest przedawnione.abakanek napisał:Termin płatności był do 19-02-2016r. Mandat za przejazd bez biletu dostałam ok. 09-2014 roku i go nie zapłaciłam. Po jakimś czasie przyszedł list od KZK GOP abym uregulowała należności, jednak nie zrobiłam tego.
abakanek napisał:Mandat za przejazd bez biletu dostałam ok. 09-2014 roku
Totalne brednie! Jeśli nie było prawidłowego doręczenia, to sprzeciw można wnieść zawsze, bez ograniczenia terminami. I oczywiście należy udowodnić fakt zamieszkiwania pod innym adresem.INLET napisał:Zależy kiedy dostałeś pismo od komornika. Jeśli ponad siedem dni temu to już nic nie zrobisz niestety.
Pilnuj poleconych z sądu. Tyle na teraz.Woldka23 napisał:Jakaś kwota 126,27zł wobec grupy allegro
Z tego co widzę na odwrocie to płatność za okres 01-08-2009 do 14-08-2009 kwota 66,22 plus odsetki 60,05zł.
Czy to czasem nie jest przedawnione ?
Jeśli tak to co mam teraz zrobić ?
Jakiś wzór pisma które mam wystosować do tej firmy i jaki czas ?
Roszczenie byłoby przedawnione, sama sobie skomplikowałaś sytuację. Wychodzi jednak na to, że reszta jakiej żądają jest przedawniona jeśli nie było wniesionego pozwu do sąduangelika1235 napisał:I moje pytanie jest takie co robić dalej ? Czy muszę płacić odsetki ktore wystawili rzekomo w 2009 r.czy mogę się jakoś odwołać?
Można zadzwonić i zapytać czy był sądowy nakaz zapłaty. Przypuszczam że nie było, gdyż raczej mama adresu nie zmieniała i nic nie przychodziło.mahema napisał:Proszę o radę, co mam z tym fantem zrobić? Dzwonić do Kruka, wyjaśniać czy może zostawić bez odzewu?
Dziękujęamelia2013 napisał:Można zadzwonić i zapytać czy był sądowy nakaz zapłaty. Przypuszczam że nie było, gdyż raczej mama adresu nie zmieniała i nic nie przychodziło.
Jeśli odpowiedzą że nie było, to podziękuj za rozmowę i tyle działaności w sprawie na razie. Pilnuj poleconych z sądu. Jak coś przyjdzie to pytaj ponownie.
Skąd wiesz co było treścią ?Matt1 napisał:Dziś do brata przyszedł list. Od IJ o tytule "Uwaga wierzyciel uzyskał tytuł wykonawczy" i domaga się 7tyś. Podana jest również sygnatura Nc-e XXXXXX/16
Matt1 napisał:brat wyciąga patykiem ze skrzynki listy do siebie i je niszczy
amelia2013 napisał:Ten list oznacza, że e-sąd najprawdopodobniej wydał nakaz zapłaty, który właśnie powinien pojawić się w torbie listonosza. Należy to odebrać i wnieść krótki sprzeciw, że roszczenie jest nienależne, zaś resztę załatwić w sądzie rejonowym (o ile będzie dalszy ciąg).
Problem macie jednak wielki, bo do tego trzeba przekonać brata... Po męsku należy mu wytłumaczyć, że to nie jest ucieczka od problemu, problem podwoi swoją siłę. A jeśli podejmie obronę - to problemu można się pozbyć.
Kanas napisał:Skąd wiesz co było treścią ?
Przecież napisałeś, że;
Kanas napisał:Nie odpowiedziałeś na pytanie, skąd wiesz co było treścią listu ?