Musze sie tu podlaczyc bo przezylem cala historie z Presco i Krukiem ..Oczywiscie byl e-sad w Lublinie o ktorym nawet nie wiedzialem (mieszkam za granica) i nakazy zaplaty w trzech sprawach, po ktorych nastapilo sciaganie przez komornika pieniedzy z mojego konta. Sprawy mialy miejsce w 2012-13 roku, a dotyczyly pseudo dlugow z 2002 roku (canal+ itp)
Odwolalem sie do e-sadu i uzyskalem uchylenie nakazow zaplaty (koniec 2016 roku) i skierowanie spraw do sadu rejonowego odpowiedniego dla mojej lokalizacji. Tam sprawy zostaly zarejestrowane i ….umorzone!!. Sad wezwal Presco ( bo tylko Presco bylo strona.. Kruk to naganiacze) do zlozenia dokumentow, a oni to zignorowali!! Nie zareagowali w ogole na wezwanie sadu i sprawy, trzy po kolei jedna po drugiej, sad umorzyl. Wezwalem ich do zwrotu, pobranych przez komornika pieniedzy i... Kruk (a nie Presco) zwrocil mi szybciutko Wszystko co mi komornik zabral!
Niestety ale rola e-sadu w Lubliniew tych dzialaniach windykacyjnych nie jest chlubna. Zadnych pytac i nakaz zaplaty dla windykatora!
To co opisalem powyzej pokazuje jak Kruk dziala… polegaja na zastraszeniu i psychicznym nekaniu, ale jak ktos sie postawi i pojdzie do normalnego sadu to sie wycofuja bo wiedza, ze ryzyko przegranej jest duze.
Jednak, wbrew pozorom, to nie koniec moich spraw z Krukiem.. podejrzewam ze napuscili innego komornika , zeby mimo umorzen, wszedl na moje konto i zabral mi znow pieniadze...odwolalem sie do prezesa sadu, komornik mial sprawe dyscyplinarna ale pieniadze szybko wrocily do mnie!. To jeszcze nie koniec… wlasnie otrzymalem od Kruka list na moj zagraniczny adres z ponagleniem do zaplaty za jedna ze spraw, ktore zostaly umorzone!!. To juz 3 lata mijaja od tych umorzen i oni przeciez dokladnie o tym wiedza, a robia tak jak by nie wiedzieli.
To pokazuje jakie sk.... to sa! Spodziewam sie, ze w najblizszym czasie znowu podpuszcza jakiegos komornika, zeby mi zabral pieniadze...Widac nie moga mi wybaczyc…
Mam kopie wyrokow sadu i nic mi nie zrobia. Wlasnie teraz ja potrzebuje porady..
Co zrobic z tym ich listem? Zignorowac? Czy tez wystac im, wezwanie do zaprzestania uzywania moich danych osobowych, jak wymaga UODOi, i skierowac tam sprawe jak dostane jesze jakis list na moj domowy adres. Przy okazji, ostrzec ich formalnie, ze jesli nie zaprzestana nekania mnie, to skieruje sprawe o nekanie i naruszenie dobr osobistych do sadu!
A moze widzicie inne wyjscie? Prosze o porade...
Kris