dodatkowa paczka żywnościowa

• Autor wątku Autor wątku anakow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no własciwie mogliby. M nie dostał tez kilku innych rzeczy. Ciekawe co z nimi robią?

Jeśl są to rzeczy z długą datą do spożycia ( np. zupki błyskawiczne)-jeśli chodzi o żywność , to mogą : 1) albo oddać do depozytu, 2) albo zniszczyć i wyrzucić- to zawsze robią przy osobie do której paczka była adresowana.
Zwrot paczki jest zawsze na koszt nadawcy.

NIe zawsze, wszystko dociera w 100% :) nigdy nic nie przemycałam i nie zamierzam przemycać :)

ale nie o to chodzi. Wysylajac paczke na poczcie zapomnialam dac spisu (takiego jak daje na bramie), zadzwonilam wiec do ZK, jeden pan powiedzial mi ze spis niepotrzebny, a kierownik oddzialu z kolei powiedziala ze odesla paczke jezeli nie ma spisu, po czym powiedzialam ze tamten facet mowil cos innego...wiec sie kobieta troche zamotała. W koncu paczka przeszła, ale tak sie zastanawiam, czy to wszedzie tak trzeba. Podobno zupki w proszku tez nie przechodzą, ani kisielki ani budynie i nic z tych rzeczy. A w mojej paczce jakos przeszło. to od czego to zalezy ?

Chyba od zmiany - od strażników, oni już nas znają i wiedzą co się można po nas spodziewać :)

U mojego E nie trzeba żadnej listy. Nie wymagają i nigdy nie widziałam żeby ktokolwiek miał jakąś dodaną do paczki. Co inny ZK/AŚ to inne zwyczaje.

nawet jak dajesz osobiście ?? a to pierwszy raz o tym słyszę, bo gdzie nie dawałam paczki, czy to żywnosciowej, czy higienicznej, zawsze potrzebny był spis. Jezeli cos skreśliłam z tej listy, musialam obok skreslenia dac swoj podpis, ze to ja wykreslilam a nie ktos inny. Gozzalka, tak na marginesie, nie martw sie !! Jestesmy z Tobą !!

Moniak :serce:

Nigdy nie zdarzyło mi sie robic listę produktów w paczce żywnosciowej.
:wow:
E przechodzi do ZK pewnie zajdzie kilka zmian :roll:

Ja z kolei robiłem paczki do 1 AŚ i 2 różnych ZK i zawsze potrzebna była lista (ZK Kamińsk i ZK Braniewo) ale co ZK/AŚ to inny obyczaj. Co do tego co odrzuca a co nie to tez czesto indywidualna decyzja sprawdzającego, sa listy czego nie mozna wysylac np. czekoladki z alkoholem itp. I tez zalezy do kogo, kiedys jak dawalem paczke na bramie to przede mna stal pan ktory dawal paczke osobie do ktorej ktos przyslal kreatyne no i mial tam kotlety, kabanosy, wszystko zostalo pokrojone w drobe talarki, jak to skwitowal straznik: "odrazu moze sobie polozyc na kanapki"

:) ale ta lista to nie jest głupi pomysł. Przynajmniej ma pewnosc, ze to co kupilam i jest w paczce, to dostanie...haha a ostatnio mialam talon higieniczny i odziezowy...i mialam napisane 1opakowanie długopisów i nie moglam rozczytac tego"opakowania". Wzielam wiec ok.10 i zawiązalam gumką...i straznicy sie zastanawiali czy mogą przejsc te długopisy bez opakowania.... :P bardzo mnie tym rozbawili :) ale sami tez nie byli pozbawieni poczucia humoru (powiedzieli ze jezeli nie są wypełnione alkoholem to mogą przejść)...a ja sie zastanawiam czy długopisy bez opakowania sa bardziej niebezpieczne :)

[cytat="Moniak"]
(powiedzieli ze jezeli nie są wypełnione alkoholem to mogą przejść)...
[/cytat]

Nawet gdyby były to raczej nie upili by się chłopcy pod celą :lol:
No chyba że to były giga długopisy :D

hej ! Chciałabym się spytać czy jest ktoś kto wie cos na temat zk kamińsk ???

ona86 mała uwaga...
W każdym temacie piszemy.... na temat :)