dodatkowa paczka żywnościowa

• Autor wątku Autor wątku anakow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Odpowiem tak w Aś jak czekał ,aż go przeniosą do Zk - to zupki z żywnościowej paczki zabrali do depozytu. A w ZK - mu je wydali :lol:

Jeżeli ma pozwolenie na tą bluze - to wyślij razem , dołącz liste z wypisanymi rzeczami , kóre w paczce sie znajdują.

nie jestem pewna czy ma pozwolenie? Ale nie ma żadnej bluzy ani nic bo mu zabrali tą w której został przywieziony bo miała kaptur

Kochana to w ciemo nie wysyłaj, musi mieć pozwolenie od dyrektora .Niech pisze o pozwolenie i jak bedzie miał pozytywnie rozpatrzone wówczas dopiero mozesz wysłać.

Bluza tylko w paczce odzieżowej, z tego co sie orientuje. Zupki wysle w nastepnej paczce :)

u nas tez zupek w torebkach nie można

Nie myslę ,że pójdą do depozytu po prostu- tak było u mojego jak był w AŚ.Zupki zabrali do depozytu ,a paczkę dostał.

Ja mojemu jak robilam paczke żywnościową to zupki chińskie przeszły, gorące kubki,kiśle i budenie, slodycze, rosołki, ciasto,gołabki i bigos tez, ale odrzucili mi owoce i paszteciki drobiowe. Dodam że paczke zawozilam na brame.

Na szczęscie papierosów nie pali no i kawy nie pije, ale za to kart telefonicznych nie oszczędza :)

Musicie kawę i herbate przesypywać w torebki foliowe?

Śmiech mnie ogarnął, mimo sytuacji w jakiej sie znalezlismy, kiedy usłyszałam że czekolada to tylko mleczna, absolutnie nie z orzechami i nie nadziewana :o

A jak juz będzie pozwolenie na dostarczenie ubrania to bluza z kapturem może byc czy nie?

Ps: a na marginesie witam wszystkich :)

mój mąż jest pochłaniaczem jedzenia.Jest wysoki,więc to aż tak nie rzuca się w oczy,ale kiedy przyjmowali go w areszcie ważył 112 kg.Teraz waży 92 i pisze mi,że porcje,które dostają w areszcie są nie do przerobienia nawet dla niego.Generalnie,pracuje i nic mu nie wysyłam,ani pieniędzy,ani jedzenia.O jedzenie nawet nie poprosiłby,bo od tych porcji nogi się pod nim uginają.Ale to pewnie zależy od zakładu.Ostatnio mi pisał,że dostał na obiad kaszę,serce(błe!!) i ogóry.No,zachwycony był.I smakiem i ilością :D

a prpop bluzy to zapytaj się czy mogą nosić bluze z kapturem bo co zk to obyczaj wjednym można w drugi nie

Oceania , juz kiedyś pisałaś cos na temat wynagrodzenia .Mozesz mi skrobnąć coś na ten temat jaka pensja , ile dostaje po odliczeniach, możesz na privat?Dzieki śliczne.

o rany!
do głowy by mi nie przyszło, że może być z tym jakiś problem...mój ma z kapturem..nie nosi go, ale bluza jest z kapturem. ja chcę zrobić mu druga paczkę..co moge wymyslić?

czy jak w kantynie zrobie zakupy i moj chlopak wezmie je jako paczke ze soba to oznacza ze niemorze dostac paczki z zewnatrz czy moge mu terz zrobic paczke i przyniesc ze soba (te ceny w kantynie sa dobijajace kupilismy kilka zeczy a cena zaskakujaca masakra :o )

eda
wszystko zależy od zasad panujących w zakładzie/ areszcie

napewno zakupy w kantynie nie zostaną potraktowane jako paczka
ale
jest regulamin organizacyjno-porządkowy i lista wywieszona w biurze przepustek zazwyczaj co wolno i ile..sa wyszczególnione rzeczy które moze zabrać po widzeniu; jak na przykład rozpoczęte jedzenie.
U nas nie ma problemu z zakupami...ale bywa róznie i lepiej się zoriętować

wielkie dzieki mam nadzieje ze sie dowiem tego w najblirzszym czasie :) pozdrawiam

eda jeśli chcesz podac paczkę z zewnątrz toz nie kupioną w kantynie to masz mase ograniczeń ,śmieszne ale w kantynie chodz drozej mozesz kupić prawie wszystko i bez problemu je podasz. A najlepiej wpłacic pare zł na wypiske wtedy sam bedzie mógł sobie kupic to czego akurat najbardziej potrzebuje. Można sie dowiedzieć tel o tym co mozna podać i na co ma zezwolenie to ułatwi sprawę jesli do aresztu macie daleko

Powrót