C
Critu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 106
Według mnie tak tylko ci mówią, by cię wystraszyć.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
marian.pazdzioch napisał:Żarty to nie, ale te słowa o wyroku ciekawie rokują![]()
W czym tkwi problem? Skoro jest wyrok, to jest i zlecenieCritu napisał:że żarty się skończyły i że jest na mnie wyrok.
amelia2013 napisał:W czym tkwi problem? Skoro jest wyrok, to jest i zlecenie
https://www.youtube.com/watch?v=VFb3EW8Xwns
A teraz weź sprecyzuj czego oczekujesz i jakie masz konkretne pytanie
Zatem niech kieruje. Zapytaj tylko o sygn. akt i sąd jaki wydał tytuł wykonawczyCritu napisał:oraz, że kieruje sprawę na egzekucję komorniczą.
Dostałam list od tej firmy chcą 3000 tys zł zadzwoniłam i tam bardzo wredna pani powiedziała ze jeżeli do 10.10.2015 wpłacę to odracza odsetki i mój dług to 1800 zł. Stwierdziła ze to za umowę z centertel z 2002 roku. Ja nigdy nie podpisywałam żadnej umowy inigdy nie miałam tel na umowę. Pani twierdzi ze ma wyrok sadu z 2012 roku ze powinnam uregulować ten dług. Dostałam list od nich na nazwisko panieńskie a wyszłam za maz w 2007 roku i od 2003 roku przebywam za granica. Co robić?EmiL001 napisał:Dziekuję za szybką odpwiedz
Jak wygląda sprawa tego przedawnienia
Nie wiem jak do tego się zabrać powiedzieć chamskiemu panu z windykacji dług przedawniony ? czy trzeba do sądu iść?
nawet jak oni dadzą to do sądu to przecież to wszystko odbywa się zaczonie bez mojej osoby nawet nie będę wiedział kiedy toczy się ta sprawa ? kiedy trzeba wniosek o przedawnienie wnieść ?
Zapytaj o sygn. akt i jaki sąd wydał ten wyrok, wtedy będzie można poczynić dalsze kroki aby to zneutralizowaćSyla1103 napisał:Pani twierdzi ze ma wyrok sadu z 2012 roku ze powinnam uregulować ten dług.
To zależy, czy był pozew, a następnie wyrok (nakaz) sądu.. Przeczytaj też art. 125 kc.Critu napisał:ednak dług z 2002r. zgodnie z KC art. bodaj 120 przedawnił się w 2005r.
Zapewne jednak masz rację.Critu napisał:Ale mogę się mylić oczywiście.