DT partners zadłużenie Telekomunikacyjne Internet dawne ASter city

• Autor wątku Autor wątku EmiL001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie wiem czy ja coś źle tam robię, ale to jest jedyny dokument, który tam widzę i który mogę wygenerować

Logujesz się, wchodzisz w folder "moje sprawy", zaznaczasz filtr "sprawy zakreślone", "filtruj" i powinna być sprawa. Klikasz w nią, potem "akta sprawy" i "pobierz w postaci pdf"

Witam,

Dostałem pozew o faktury z 2012 roku. WG mnie długi przeterminowały się w lipcu 2015. Dostałem też nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym sprzed miesiąca i odpis pozwu. DO tego szereg pełnomocnictw i umów. Co powinienem zrobić, aby skutecznie pozbyć się problemu?

Majonez69 napisał:
Co powinienem zrobić, aby skutecznie pozbyć się problemu?
Wygrać sprawę. Sam albo z pomocą kogoś, kto się na tym zna. Tak trudno się oczywistych rzeczy domyśleć?

:) ok, mam 14 dni na odwołanie. Możesz mi poradzić, jak powinno wyglądać pismo, które powinienem skierować do sądu?

Jak powinno wyglądać - formularz sprzeciwu SP

Powodzenia majonez daj znać jak u ciebie bo u mnie nadal cisza

Dostałem smsa od DT partners że wierzyciel uzyskal nakaz sądowy zaplaty w sprawie 539XXXXX.

Co jeśli oni naprawdę mają już ten nakaz a ja żadnego pisma z sądu nie dostałem żadnego pozwu nic więc nie mogłem wnieść o przedawnienie.

na pewno powinienem jakiekolwiek pismo dostać ? czy czasem to się wszystko nie odbywa w trypie zaocznym ?

Odbywa się zaocznie, ale otrzymujesz wyrok. Listownie, poleconym za potwierdzeniem odbioru.

Wnieśli (być może) pozew. Najpierw sąd wydaje nakaz, dopiero potem wysyła. To chyba logiczne. Jeśli nie oszukali z adresem, to niebawem coś dostaniesz (o ile ten pozew wnieśli)

amelia2013 napisał:
Wnieśli (być może) pozew. Najpierw sąd wydaje nakaz, dopiero potem wysyła. To chyba logiczne. Jeśli nie oszukali z adresem, to niebawem coś dostaniesz (o ile ten pozew wnieśli)

Nie dostałem na chwilę obecną nic z sądu. Dzwoniłem dziś do Dt partners i mnie zapewnił że nakaz otrzymali w czwartek 10 grudnia a to że ja pisma z sądu nie dostałem to nie jego problem że mogę zadzwonić do sądu rejonowego w lublinie i się spytać. Dodam że ja jestem z warszawy.

Co teraz ?

JEst sąd i nie w lublinie tylko w warszawie. Jutro jadę do czytelni zobaczyc akta i zrobić xero nakazu po tym jak dalej postępować ?

Wnieś sprzeciw, roszczenie przedawnione.
Poza tym brak zasadności wystawienia noty obciążeniowej, nie widać co mówi umowa więc nie wiadomo czy faktury zasadne, nie widać umowy cesji, więc nie wiadomo czy powód ma rzeczywiście czynną legitymację procesową.

co do w formularzu co mam wpisać jako dowód ?

Powrót