R
Robilee
Tu mam rację.agis2323 napisał:ok. już urażona duma, bo nie zawsze "mam rację"...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tu mam rację.agis2323 napisał:ok. już urażona duma, bo nie zawsze "mam rację"...
Witam , proszę o informację jak sprawa się skończyła, bo nie wiem co z nimi robić a mam pewność ,ze przesyłka nie miała większych wymiarów.martinuz napisał:No i dziś dostałem po dłuższym czasie kolejne maile:
"WEZWANIE DO ZAPŁATY
Na podstawie art. 476 Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 1964 r. nr 16, poz. 93, z późn. zmianami) wzywamy do natychmiastowego uregulowania należnej sumy, zgodnie z poniższym zestawieniem.
Słownie do zapłaty: osiem złotych 61 / 100 PLN
Wymienioną sumę prosimy przekazać na nasz rachunek bankowy
50102055581111145200004086
w ciągu 7 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania.
Informacje o nieuregulowanych zobowiązaniach,
zgodnie z Ustawą o udostępnianiu informacji gospodarczych
i wymianie danych gospodarczych
z dnia 9 kwitenia 2010 r.
(Dz.U. Nr 81, poz. 530), będą przekazywane do:
Krajowego Rejestru Długów
Biura Informacji Gospodarczej SA
ul. Armii Ludowej 21, 51-214 Wrocław
Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA - lista dłużników w Polsce
Informacja o zadłużeniu upubliczoniona będzie w systemie KRD do dnia zapłaty
lub do 10 lat od daty dokonania wpisu.
Umieszczenie informacji o Państwa zobowiązaniach w Krajowym Rejestrze Długów skutkuje ograniczeniem możliwości swobodnego funkcjonowania na rynku konsumenckim lub prowadzenia działalności gospodarczej, nawet do 10 lat.
Dłużnicy notowani w KRD napotykają na znaczne utrudnienia w korzystaniu z usług finansowych (kredyty, zakupy ratalne, leasing), telekomunikacyjnych (możliwość kupna telefonu w abonamencie), multimedialnych (telewizja kablowa, szerokopasmowy dostęp do Internetu), wynajmu lokali (mieszkania, biura, magazyny) itp.
Banki, firmy leasingowe i pośrednictwa ratalnego, operatorzy telefoniczni, telewizje kablowe i wiele innych firm może w takim przypadku odmówić współpracy albo zaoferować ją na gorszych warunkach.

Mateusz Ziaja
Obsługę sprawy w naszym imieniu prowadzi Kancelaria Prawnicza Iustitia T.Godzik & Wspólnicy Spółka komandytowa."
Coś im odpisywać, czy olewać ich dalej? Wg mnie ciągle jest brak podstaw to zapłaty.
Ktoś coś już wie?