E
Elżbieta.Małkowska
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Mam pytanie odnośnie wskazywanych adresów w pozwie, jeżeli jest to pozew przedsiębiorcy przeciwko innemu przedsiębiorcy. W pozwie wskazuję tylko numer NIP, nie wskazuję (i nie posiadam) nr PESEL pozwanego. Adres weryfikuję w CEIDG oraz REGON. Niekiedy między tymi dwoma "bazami" są drobne różnice. Czy mam rozumieć, że e-Sąd nie weryfikuje adresu przedsiębiorcy z bazami CEIDG lub REGON a z bazą PESEL? Co jest w przypadku powództwa przeciwko spółce z o.o., adres jest weryfikowany z KRS czy jeszcze inaczej? Proszę o informacje, mam dużo statusów "Zadekretowano – Nowa – Adresy zweryfikowane negatywnie" w złożonych pozwach, chociaż adresy przedsiębiorców są zgodne z CEIDG. Pozywam przedsiębiorcę więc obowiązuje mnie art. 133. § 2a kpc
Co powinnam zrobić z tymi sprawami, które mają taki status a ja wiem, że adres jest poprawny?
Przy okazji ile teraz czeka się na nakaz zapłaty, pozwy składałam kilka dni temu. Z góry dziękuję za pomoc.
Co powinnam zrobić z tymi sprawami, które mają taki status a ja wiem, że adres jest poprawny?
Przy okazji ile teraz czeka się na nakaz zapłaty, pozwy składałam kilka dni temu. Z góry dziękuję za pomoc.