S
svalbard
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 58
hej, a ktos z Was we Wrocławiu podchodzi?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
BeataC1993 napisał:- obywatel duński sprzedaje roszczenia do nieruchomości przy ul. Chmielnej dwóm adwokatom i siostrze jednego z nich
- ci występują o zwrot wywłaszczonej nieruchomości i gmina zwraca,
- ponieważ chodzi o działkę wartą 160 mln wybucha afera...
- ktoś "odkrył" wcześniej powszechnie nieznaną o nigdzie nie opublikowaną umowę rządu polskiego z duńskim z lat 50-tych, gdzie rząd polski spłacił roszczenia obywateli duńskich,
a
- więc rzekomy zwrot wywłaszczonej nieruchomości był bezpodstawny
ale - i to pytanie dla przygotowujących się do egzaminu aplikacyjnego
czy jeżeli jakaś umowa międzynarodowa nie została opublikowana w urzędowych dziennikach minionej epoki - to czy można się na nią powoływać,
czy też nie ?
du Plessis napisał:He, he, he... Naiwność czy cynizm?
PS. Pan dziekan w ogóle jest ciekawą osobowością. Był np. obrońcą Kiszczaka czy Grzegorza Żemka (afera FOZZ). Ehh, a ja miałem z tym Panem zajęcia z etyki...
rudybaylor napisał:Przeczytałem niemalże wszystkie ustawy (nie robiłem budowlanego, prawa własności przemysłowej, o gospodarowaniu nieruchomościami), kodeksy (tu np. bez egzekucji z kpc, cz. szczególnej kk), konstytucje i mam zrobione jakieś 16000 pytań na arslege, chciałbym przejść do powtórki materiału i mam wątpliwości czy powinienem jeszcze raz przerobić testy czy po prostu przeczytać robiąc notatki jeszcze raz kodeksy i najważniejsze ustawy, bo na jedno i drugie nie starczy mi czasu. Wobec tego co polecacie czytać i robić notatki czy robić jeszcze raz testy? Z góry dzięki za odpowiedź.[/QUOT
na twoim miejscu robiłabym chyba powtórkę:what:
Mi Pani powiedziała, że prześlą pocztą.Gruuuuuba napisał:Informacje na temat miejsca egzaminu powinny pojawiać się na stronach Izb ?
Czy w jakiejś izbie już się coś pojawiło ?![]()