C
cheeky1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Kraków komisja 1 też czeka....
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cheeky1 napisał:Kraków komisja 1 też czeka....
Janeczka1991 napisał:Kraków 1, już ogłosił wyniki,
łącznie z komisji 1 i 2 jest:
54/91
rewelacyjna zdawalność (rok temu w Krakowie było 16/100)
Wytrwała123 napisał:Zdawałam w Katowicach. Sprawdzałam wytyczne. Nie umiem doszukać się błędów w swoich pracach. Zamierzam się odwołać. Casus egzaminu z Krakowa 2018 w odniesieniu do wyników tegorocznych z Krakowa daje mi dużo do myślenia. Zachęcam innych w sytuacji podobnej do mojej do sprawdzenia swoich prac. Pozdrawiam
Wytrwała123 napisał:Zdawałam w Katowicach. Sprawdzałam wytyczne. Nie umiem doszukać się błędów w swoich pracach. Zamierzam się odwołać. Casus egzaminu z Krakowa 2018 w odniesieniu do wyników tegorocznych z Krakowa daje mi dużo do myślenia. Zachęcam innych w sytuacji podobnej do mojej do sprawdzenia swoich prac. Pozdrawiam
Blinkowsky napisał:Dwója jest za powołanie zgody MSWiA na nabycie przez cudzoziemca i za sprzedaż 1/2 spółdzielczaka. Obniżają ocenę (nie wiem o ile) za powołanie męża i niby za brak oświadczenia na końcu aktu, że Ukrainka zgadza się z treścią aktu i ją akceptuje (w razie niepowołania tłumacza).
Aligator123 napisał:Po co pisać, że akt jest Ukraince znany i zrozumiały skoro jest oświadczenie, że włada językiem polskim i nie trzeba było tłumacza powoływać?
Skoro przy Polaku nie ma takiego oświadczenia, to dlaczego przy cudzoziemcu mówiącym po polsku miałby być? To jest jakaś lokalna praktyka? Pytam, bo się z taką nie spotkałam
Jezzi napisał:Niestety mam 2 za umowę spółki, Wiem, że była prosta ale jak czytałam kazus to zrozumiałam, że Adamowicz jest wspólnikiem jednoosobowej spółki i jedynym członkiem zarządu, zatem reprezentował te spółkę osobiście zgodnie z art. 210par. 2 KSH. Wkłady mam dobrze. Jak obronić takie rozwiązanie kazusu? Z góry dziękuję za pomoc.
Jezzi napisał:Niestety mam 2 za umowę spółki, Wiem, że była prosta ale jak czytałam kazus to zrozumiałam, że Adamowicz jest wspólnikiem jednoosobowej spółki i jedynym członkiem zarządu, zatem reprezentował te spółkę osobiście zgodnie z art. 210par. 2 KSH. Wkłady mam dobrze. Jak obronić takie rozwiązanie kazusu? Z góry dziękuję za pomoc.