ja co do czynu pierwszego powołałem się na błedne ustalenia faktyczne (sąd z zebranego materiału dowodowego wysunął wadliwe wnioski), oskarzony był współsparwcą pobicia,
co do drugiego - podniosłem naruszenie pr materialnego 46 par. 1 KK - sąd wadliwie odroczył na 3 miech , napisałem, że dla mojego klienta jest to istotne, bowiem gdyby sąd nie odraczał, klient od razu mógłby wzywać o zapłate i naliczać odsetki,
co do czynu 1 wniosłem o uchylenia wyroki i przekazanie do SR, co do 2 - zmiane wyroku poprzez orzeczenie obowiazku naprawienia sz bez odraczania terminu.
niezależnie od tego - juz poza apelacja - wskazałem , że sąd naruszył 69 bodajże par 4 KK zawieszajać wykonanie kary, bowiem w sparwie nie zachodziły szczególne okoliczności pozwalające na zawieszenie przy czynie chuligańskim, w szczególności, że wbrew temu co sąd napisał oskarż nie był młodociany , jednak napisałem, że skarzenie tego nie lezy w interesie mojego klienta, bowiem kara w zawiasach umozliwi wykonanie nałozonego obowiązku naprawienia szkody, zaś kara bezwzględna - juz nie.
podobno sąd jeszcze zle przeliczył okres zatrzymania na stawki grzywny, ale ja tego nie wyłapałem