Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dziuba napisał:
Tu akurat wystarczyło spojrzeć w przepis co robi sąd jak uwzględnia skargę na decyjzę.

Zgadzam się, ale ktoś kto nigdy nie robił nic z administracji mógł napisać wniosek analogiczny do tego, który pisze się w postępowaniu cywilnym czy karnym.

damastes napisał:
dlatego nie pisałem ze uważam że jedyne słuszne rozwiązanie to skarżenie obu decyzji. aczkolwiek uważam że powinno to trafić do wójta (m. in. z tego powodu że krócej się czeka niż w sko)

no czy krócej to można polemizować... decyzja SKO jest ostateczna z chwilą wydania.
ale ta dyskusja rzeczywiście nie ma chyba większego sensu - czy sie wniosło o uchylenie jednej decyzji czy obu - ma to marginalne znaczenie.

Yhm, zapytałem Cię wczesniej, skąd masz pewność, ze nie był to komis. Znasz klucz?

Chyba nie tylko Yhm wie co jest w kluczu ale też damastes coś o wytycznych pisał. Może wiecie coś więcej?

Jeśli ktoś zna klucz, niech napisze, proszę, jaką tam przewidziano wpz z cywila. Strasznie mnie to nurtuje. No i może jeszcze, czy agencja pośrednicza, czy przedstawicielska...

no to już jak macie z 2 źródeł że to była agencyjna to co się przejmujecie. Po to są oceny od 3 do 6 żeby się wykazać. w cywilu miała być deweloperska a idący tropem przedwstępnej też zdali. Może będzie dobrze i tego się trzymam. W Krakowie wyniki maja być 3 września i co mam powiedzieć. juz jestem łyso-siwy.

ann776 napisał:
Jeśli ktoś zna klucz, niech napisze, proszę, jaką tam przewidziano wpz z cywila. Strasznie mnie to nurtuje. No i może jeszcze, czy agencja pośrednicza, czy przedstawicielska...

No jeżeli w kluczu była deweloperska to pewnie wpz 175 tyś albo i więcej, ale jakie to będzie miało przełożenie na przedwstępną to już trudno powiedzieć. Może zadecydowali, że oceniają tylko formalnie. Oby...

3 września to już jest bestialstwo, w Warszawie na prawie 500 zdających termin jest 16 sierpnia

w krakowie 140 osób - za 1000 zł za egzamin to już powinny być wyniki.

kot jinx napisał:
Yhm, zapytałem Cię wczesniej, skąd masz pewność, ze nie był to komis. Znasz klucz?

wiem jak sie czujecie zadając te pytania, sama mam ich tysiąc...akurat co do rodzaju umowy nie mam - agencyjna na 100%, nie komis i... nie pytajcie więcej.
nie wiem jaki rodzaj agencyjnej - sama pisałam przedstawicielską, nie pośredniczą.
ej ludzie, ale ta umowa to chyba najmniejszy nasz problem, co ?

coś biesiadnego.. skoro się tu już zwiesiliśmy na pół wieczora;)

kalambury napisał:
No jeżeli w kluczu była deweloperska to pewnie wpz 175 tyś albo i więcej, ale jakie to będzie miało przełożenie na przedwstępną to już trudno powiedzieć. Może zadecydowali, że oceniają tylko formalnie. Oby...

No właśnie - ja przy deweloperskiej przyjęłam 175 tyś. (odszkodowanie - bez zadatku), ale były pomysły na 185 i 195 tyś.
Kto wie, ile przewidział autor tego finezyjnego kazusu?

A mówili Wam cos o teście w kolejnych dniach egzaminu? Nam powiedzieli tylko tyle, że nie wszyscy zdali i że nie są to pojedyncze osoby.

Powrót