M
maurycjuszsz
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 91
gospodarcze tez pisałam dyplomatycznie 
z jakiej izby jesteś chelboj?
z jakiej izby jesteś chelboj?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jvrysta napisał:1. z ustawy o ochronie gruntow rolnych i lesnych wynika ze gruntem rolnym jest ten ktory jest wpisany jako rolny do ewidencji
2. wypis z ewidencji jest dokumentem urzedowym - organ i I i II instancji powinien uznac co do zasady za udowodnione to co z niego wynika zwlaszcza ze wynik wizji lokalnej temu ze jest to grunt rolny nie zaprzecza
maurycjuszsz napisał:no ja mam jazde z opłata od pełnomocnictwa ale naprawdę ona była razem z pełnomocnictwem... przysiegam, zawsze jest!mogłam napisać że opłacone pełnomocnictwo no ale nie zrobiłam tego nie wiem co na to komisja ...
chelboj napisał:Wg nieoficjalnego info. w mojej izbie wyniki bardzo pozytywneOficjalne prawdopodobnie jutro.
Pisałem:
- karne, apelacja z wnioskiem o uchylenie p.I, zarzuty proceduralne, co w konsekwencji spowodowało błędne ustalenia faktyczne, przyczepiłem się też co do szczególnego uzasadnienia zawiasów
- cywilne - apelacja, z zaskarżeniem wszystkiego, w tym odsetek w p. I, zarzuty oparte na wyroku dotyczącym umowy developerskiej, plus ewentualne wskazujące korzystne orzecznictwo dot. umowy przedwstępnej, mnóstwo dodatkowych zarzutów
- gospodarcze - umowa agencyjna w dyplomatyczny sposób wymieszana (nie wiedziałem, czy klient chce pośrednika, czy przedstawiciela)
- administracyjne - skarga do wsa podpisana przez radcę, z wnioskiem o uchył decyzji sko, zarzuty - kpa, cywil, ustawa o przekształceniu, i ustawa o ochronie gruntów rolnych i leśnych.
Trzymam kciuki za pozostałych i pozdrowienia dla wszystkich znajomych z innych izb![]()
armanek napisał:Jednak ustawa odsyła do definicji z KC, a nie do ustawy o ochronie gruntów rolnych.
Nie szukajmy chociaż w administracyjnym haków.
jvrysta napisał:No tak, ale nie powiesz mi chyba ze w zadaniu niezbedne bylo powolanie bieglego? A do tego byl moj komentarz. M.zd. wszystkie przeslanki z KC byly spelnione do uznania tego za nieruchomosc rolna; definicja z ust. o ochronie gruntow byla tylko dodatkowa "atrakcja"
armanek napisał:Przecież opłata nie wpływa na ważność pełnomocnictwa. Po co się przejmujesz.
Chociaż przyznam, że ja wnosiłem opłaty nawet w cywilnym i karnym, mimo, że pełnomocnictwo było już w aktach sprawy.
yhm napisał:a w karnym opłatę skarbową od pełnomocnictwa to od kiedy się płaci ?!
dziuba napisał:przecież hasło że komisja ma urlopy jest śmieszne, ktoś po prostu traktuje nas zupełnie niepoważnie!!!
chelboj napisał:Wg nieoficjalnego info. w mojej izbie wyniki bardzo pozytywneOficjalne prawdopodobnie jutro.
Pisałem:
- karne, apelacja z wnioskiem o uchylenie p.I, zarzuty proceduralne, co w konsekwencji spowodowało błędne ustalenia faktyczne, przyczepiłem się też co do szczególnego uzasadnienia zawiasów
- cywilne - apelacja, z zaskarżeniem wszystkiego, w tym odsetek w p. I, zarzuty oparte na wyroku dotyczącym umowy developerskiej, plus ewentualne wskazujące korzystne orzecznictwo dot. umowy przedwstępnej, mnóstwo dodatkowych zarzutów
- gospodarcze - umowa agencyjna w dyplomatyczny sposób wymieszana(nie wiedziałem, czy klient chce pośrednika, czy przedstawiciela)
- administracyjne - skarga do wsa podpisana przez radcę, z wnioskiem o uchył decyzji sko, zarzuty - kpa, cywil, ustawa o przekształceniu, i ustawa o ochronie gruntów rolnych i leśnych.
Trzymam kciuki za pozostałych i pozdrowienia dla wszystkich znajomych z innych izb![]()
dziuba napisał:wiesz, to że przekazali nam info że wyniki będą we wrześniu już w zawiadomieniu komisji. nic nie znaczy. Dopiero teraz widzę że dało się je sprawdzić wcześniej, w zasadzie wszystkie izby dały radę. Ja również uważam że urlop to nie argument, albo ktoś zgadza się na udział w komisji i związane ztym obowiązki, albo odpuszcza "bo ma urlop". Uważam że to nieludzkie trzymać ludzi w niepewności przez 2 mce - zwłaszcza że to dla każdego ważny egzamin. Uważam że to świństwo.
yhm napisał:a w karnym opłatę skarbową od pełnomocnictwa to od kiedy się płaci ?!