Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kazus z pr adm

kto z was zarzucił naruszenie tylko materialnych przepisów tj art. 1 ustawy i 46 [1] kc i zdał?

ja dostałem za taki zarzut 4 w Poznaniu, innych zarzutów nie miałem

Powołałem jedno czy dwa orzeczenia, które dotyczyły właściwie identycznego stanu faktycznego i w nich skarżący też powołali właśnie te zarzuty, nie pamiętam czy powoływali też jakieś zarzuty procesowe.

Ja nie powoływałem żadnych procesowych, skoro skarżący potwierdzili że zapoznali się z materiałem procesowym i nie wnosili żadnych zastrzeżen ani nie wnosili o przeprowadzenie dodatkowych dowodów.

Nabuchodonozorze, dziękuję Ci za miłe słowa. ;) Masz rację co do moich egzaminatorów. Rzeczywiście, okazali się rozsądni, przynajmniej w moim przypadku, nie mam do nich żadnych pretensji, nie czuje się skrzywdzony ich ocenami. A nie sprawiali takiego wrażenia w czasie egzaminu, raczej wyglądali na ośmiu gniewnych ludzi.
Tobie życzę powodzenia w odwołaniu (jeśli dobrze pamiętam, jesteś jedną z licznych ofiar przedwstępnej). Pozdrawiam. Kot Jinx.

Czy ktoś ma jakieś informacje na temat opinii, które miały pojawić się na stronie warszawskiej izby? Napisałam w tej sprawie maila, ale narazie cisza...

agnella napisał:
Czy ktoś ma jakieś informacje na temat opinii, które miały pojawić się na stronie warszawskiej izby? Napisałam w tej sprawie maila, ale narazie cisza...

Opinie są dostepne na extranecie. Każdy aplikant z izby ma je u siebie po zalogowaniu. Chyba ogólnie na stronie oirp ich nie ma.

czy ktoś może wrzucić te opinie na forum, bo ja nie jestem z tej izby i nie mam dostepu.

ja również prosiłbym o udostępniene, nikomu nie zaszkodzi a wielu osobom napewno pomoże...

zomada napisał:
ja również prosiłbym o udostępniene, nikomu nie zaszkodzi a wielu osobom napewno pomoże...

O p i n i a prawna

Ostatnia edycja:
Sorki. Coś się pochrzaniło. Chętnych proszę o e-mail, to prześlę:)

Powrót