Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Drodzy Forumowicze.
Nie dostrzegłam dotąd, by ktoś wyprawiał tu na forum coś, co zasługiwałoby na negatywny odbiór pozostałych osób.
Zwracam się do Moderatora, choć przyznaję - nie wiem dlaczego tak aktywnie stara się mierzwić naszą dyskusję - proszę o zachowanie umiaru. Pana akcje rodzą niepewność i obawy, a uwagi odnośnie redakcji postów uznaję z nieco za daleko idące.
Nie naruszamy tutaj żadnych norm społecznych, etycznych i prawnych, posługujemy się kulturalnym językiem, cytując posty, którym odpowiadamy sami podejmujemy decyzję o potrzebie i wielkości cytatu wykorzystując zresztą dostępne na forum narzędzia.
Jeśli wykrył Pan tutaj coś haniebnego i stąd Pana działania - dziękuję i pozdrawiam.
Jeśli jednak Pańskie aktywności przybierają swój rozmiar z innych przyczyn proszę rozważyć umiar i konieczność dyskretnego monitorowania forum - przeciwnie, niż teraz.
Pozdrawiam.

ciesze się ze się ze mną zgadzacie - a nie chcielibyście może zostać członkami komisji :D

adwjab - chodzi o mocno nieprzyjemną uwagę pod moim adresem z przed 2 godz. która po mailu jaki otrzymałem rozumiem ze była skierowana do wszystkich :-o - bez komentarza

mam prośbę do Loyd30, daj znać gdzie można znaleźć te opracowania z Katowic z aplikacji prokuratorskiej?, może masz mozliwość zeskanować?

Loyd ja również chciałbym je przejrzeć gdyby była taka mozliwość

U nas je dystrybuował ktoś z aplikacji - nawet nie wiem kto.

Nie mam możliwości skanowania.

Popytajcie u siebie - to jest podobno bardzo rozpowszechnione na aplikacji prokuratorskiej/sądowej (tej starej) i warte każdej ceny :D:D

zatem zwracam się z prośbą do wszystkich forumowiczów czy ktoś ma namiary na skrypty z apl. prokuratorskiej bowiem jeśli są równie dobre jak te warszawskie, które już mam, to chciałbym je nabyć
- oczywiście inf. proszę wyłącznie na prv. bo moderator znowu wkroczy

Ostatnia edycja:
ja też chętnie zapoznam się ze skryptami, zarówno tymi z Warszawy jak z Katowic.

blis
Mezczyzna.gif
- Jeszcze raz powtórzę, że rolą moderatora jest "wymiatanie śmieci" z forum. To, że Szanowny Pan bierze to do siebie - to nie moja wina. Natomiast kierowanie pod moim adresem złośliwości - no cóż, widać taka "kultura młodego prawnika". A to już złośliwość "starego człowieka". :)

Kurcze, czy to forum nie jest po to by wymieniać się wiedzą i uwagami.
Proszę zamieścić linki. Kto chce niech sobie zajrzy.
Kto nie to nie i kropka.
A zaczynam mieć wrażenie, że działamy jak pod cenzurą, chociaż chyba nic złego nie robimy, przynajmniej wg. mojej aplikanckiej wiedzy prawniczej.
Ale może się mylę.

adwjab napisał:
Kurcze, czy to forum nie jest po to by wymieniać się wiedzą i uwagami.
Proszę zamieścić linki. Kto chce niech sobie zajrzy.
Kto nie to nie i kropka.
A zaczynam mieć wrażenie, że działamy jak pod cenzurą, chociaż chyba nic złego nie robimy, przynajmniej wg. mojej aplikanckiej wiedzy prawniczej.
Ale może się mylę.

Popieram i to miałam na myśli.

Pytanie z ksh - art. 137. W razie sprzeciwu komplementariusza - aby wykluczyć go z reprezentowania spółki pozostali uprawnieniu muszą zgłosić to żądanie do sądu, prawda?
A co jeśli nie wniósł sprzeciwu - nie wiem zaspał, zlekceważył, cokolwiek.
Skoro pozbawić reprezentacji można zmianą statutu albo poprzez prawomocne orzeczenie sądu, to w tym wypadku też będzie to możliwe tylko w ten drugi sposób? Uchwała o pozbawieniu jako taka bez sprzeciwu nie może wtedy stanowić podstawy wyłączenia komplementariusza z reprezentacji, prawda?
Dodatkowo bowiem sąd może potwierdzić ów ważny powód, prawda?
Niech ktoś mądry potwierdzi mi ten tok rozumowania, dobrze?

Drogi Januszu M. zatem jeszcze rozważ jeszcze raz swój post sprzed 2 godz. a propo czego lub kogo był skierowany

- nie obraź się ale w świetle ostatniego twojego postu określenie wyrwał się jak Filip z konopi idealnie tu pasuje

przyłączam się do emmy i adwjab iż wskazane jest ważenie słów i reakcji
a nie bardzo wiem czemu mają służyć "złośliwości starego człowieka"

Przykro mi, ale "blis" pojawił się dziś z IP zbanowanych poprzedników (kerman1, agacz27, akw,dmuch, sajmon03).
Widać po to, by zrobić nieco zamieszania. Moja reakcja może być tylko jedna.

A co to komu szkodzi? Bo nie rozumiem? Tym sposobem najlepiej zbanować nas wszystkich :). Może za opór? :)
Koniec wątku Janusza M - nie zaśmiecajmy forum. :) :)

Ponawiam powyżej zamieszczone pytanie o art. 137 ksh

Regulamin forum:
§24 Każda osoba może posiadać tylko jedno konto na forum. Złamanie tej zasady grozi usunięciem wszystkich kont i całkowitym zablokowaniem dostępu do forum.
Proszę o przestrzeganie, a są jeszcze na tym forum użytkownicy posługujący się dwoma kontami. Moja prośba - zlikwidujcie sami podwójne konta.

Janusz M. napisał:
Przykro mi, ale "blis" pojawił się dziś z IP zbanowanych poprzedników (kerman1, agacz27, akw,dmuch, sajmon03).
Widać po to, by zrobić nieco zamieszania. Moja reakcja może być tylko jedna.

Pragnę zauważyć za IP to wcale nie jest ta sama osoba, bowiem u mnie w firmie tak jest zorganizowana sieć, że mimo iż pracuje w niej kilkadziesiąt osób mamy w niej jedno IP.

Po drugie wypowiedzi Blis w sposób zdecydowany podniosły poziom merytoryczny naszych dyskusji w dniu dzisiejszym, a jego uwagi i spostrzeżenia uważam za cenne, z czym na pewno pozostali użytkownicy się zgodzą.

A po wtóre drogi moderatorze, to Ty sam kierujesz złośliwości wobec użytkowników.
Proszę przemyśl decyzję o uprawnieniach użytkowników na forum.

Janusz M. napisał:
Regulamin forum:
§24 Każda osoba może posiadać tylko jedno konto na forum. Złamanie tej zasady grozi usunięciem wszystkich kont i całkowitym zablokowaniem dostępu do forum.
Proszę o przestrzeganie, a są jeszcze na tym forum użytkownicy posługujący się dwoma kontami. Moja prośba - zlikwidujcie sami podwójne konta.

Tak się składa, że ja i moja koleżanka z pracy założyliśmy tego samego dnia konto.
Więc proszę drogi Januszu M. podejmij za nas decyzje, która z nas ma niemieć możliwości dostępu do konta na forum?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót