A
ann_torun
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 91
Witam wszystkicj zdających egzamin radcowski w przyszłym roku. Zapraszam do dyskusji , wymienienie się uwagami dotyczącymi nauki. Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kot jinx napisał:Komentarze muszą być jak najgrubsze i napisane przez sędziów SN. Miałem takie dwa do KC (LexisNexis i Zrzeszenie Prawników Polskich) i w obu było to orzeczenie, na którym oparty był kazus z cywila. Osobiście polecam do KC i KPC LexisNexis.
Ten wyrok dotyczy umowy przedwstępnej, a wg autorów zadania nie była to przedwstępna i chodziło o IV CKN 305/01, IV CK 521/03, I CSK 177/07.agaa81 napisał:a nie chodziło im bardziej o art 390 i orzeczenie III CK 103/05?? o jakim orzeczeniu myślałeś
Święta prawda!kot jinx napisał:Tak było z cywilem - pytałem znajomych dlaczego pisali przedwstępną, padała odpowiedź: miałem komentarz Gniewka i nie było w nim tego wyroku!