Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam wszystkich zdających.
Mam małe pytanie - czy System prawa cywilnego to komentarz , czy monografia ? Czy jest dozwolony jako materiał na egzaminie ?
Pozdrawiam.

monografia napisał:
Witam wszystkich zdających.
Mam małe pytanie - czy System prawa cywilnego to komentarz , czy monografia ? Czy jest dozwolony jako materiał na egzaminie ?
Pozdrawiam.

Nie wiem tego.

Nie polecam Komentarza do Kpa- Borkowski.Adamiak. Wybrałbym raczej autorstwa Łaszczycy. Do ppsa - Dauter. bardzo praktyczne podejście.

System to seria wydawnicza Komentarzy..tak na "chłopski" prawniczy rozum.

oczywiscie, że Łaszczyca. Tym bardziej, ze z tego komentarza korzystają sedziowie NSA I wsa. Borkowski i Adamiak to dla akademików. A ten łatwy i przyjemny, a co anjwazniejsze praktyczny. POlecam

Marek.R napisał:
System to seria wydawnicza Komentarzy..tak na "chłopski" prawniczy rozum.

A mnie wyszło na necie, że to monografia - zawsze można wziąć i zapytać przewodniczącego

a loyd i zastaw boicie się dekonspiracji, że taka tajemnica?

w zeszłym roku System był zakaznym źródłem wiedzy... przynajmniej w stołecznej izbie.

Faktycznie na system można różnie spojrzeć..Swoją droga ile kg literatury zamierzacie zabrać?.jutro nabywam walizę z kółeczkami:))

Adamiak i Borkowski akademicki :D Myślę, że moja promotorka miła by na ten temat inne zdanie :D

Pewnie tak. :-D. Cóż z tego?? Oczywista oczywistosc, że dla praktyków bardziej przydatny będzie Łaszczyca. Pzdrów Panią Basię :)

zastaw rejestrowy napisał:
co jest tajemnicą?

bo obaj się pytacie, na wzajem i żaden w końcu nie napisał skąd jest i gdzie zdaje ;-)

Ja się przeleciałam po KRiOp i mądrzejsza nie jestem, ale za to bardziej zmęczona - Dobranoc, do jutra

Ostatnia edycja:
wawa

krio sama przyjemnosc. i rozwiesc się mozna i dziecko przysposobic u znac i zaprzeczyc, uniewaznic i jeszcze wiele innych ciekawostek. Bardzo przydatne :wink: Ja robie gorsze rzeczy, które wykańczają Ochrona konkurencji, traktaty.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót