Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy orientujecie sie co to jest ten program Microsoft .NET Framework 3.5 SP1? skąd mam wiedzieć czy to mam zainstalowane?

32) o to kiedy w sp. z o.o. trzeba się zebrać celem podjęcia uchwały o dalszym istnieniu spółki - nie kojarzę tego pytania. Obym nie przeoczył i wpisał źle w kartę odpowiedzi... Chyba bym się totalnie załamał abstrahując od faktu że test poszedł słabiutko.

Było jeszcze terorystyczne pytanie i o 6 miesięcy po okresie próby z karnego

DEMENTI: KAZUSÓW NIE BYŁO, A SZKODA. BO TEST BYŁ BANALNY. NIE LICZAC OCZYWISCIE TEGO CZEGO NIE UMIEM ;)oczywiscie w porównaniu z ubiegłym rokiem. Trochę za dużo społek. 80% mam, 10 pewnych błędów a 10 pytań nie pamietam. teraz odpoczywam i biore się za prawdziwą pracę, bo przez te cholerne minikazusy nic nie zrobione na pisemne. Wszystkim zycze powodzenia.

monika.merc1 napisał:
Czy orientujecie sie co to jest ten program Microsoft .NET Framework 3.5 SP1? skąd mam wiedzieć czy to mam zainstalowane?
Jednak proszę na temat....to nie czat informatyczny.

Tak, tak, ale takiego programu wymaga ministerstwo sprawiedliwości na egzaminie. Dlatego pytam tu, bo moze osoby które piszą na komputerach egz wiedzą, co to.

Nie wiem co ja robię w tym gronie geniuszy, ale dla mnie test był trudny. W testach radcowskich i adwokackich z 2009 i 2010 r. byłem pewny ok polowy odpowiedzi. W teście dzisiejszym góra 30.

Duża część pytań miała 3 zbliżone do siebie odpowiedzi, także trudno było wykluczyć te oczywiście błędne i zaznaczyć w drodze selekcji negatywnej tę trzecią, właściwą.

Ogólnie kicha.

monika.merc1 napisał:
Tak, tak, ale takiego programu wymaga ministerstwo sprawiedliwości na egzaminie. Dlatego pytam tu, bo moze osoby które piszą na komputerach egz wiedzą, co to.

A to najmocniej przepraszam :cool:

test na pewno nie był banalny -jak dla mnie co najmniej średnio trudny, sporo strzelania (ok. 50%), ale z tego co sprawdzam większość celnie ;) Jestem dobrej myśli, 60 pkt nie tak trudno zdobyć (mam nadzieję).

zastaw rejestrowy napisał:
DEMENTI: KAZUSÓW NIE BYŁO, A SZKODA. BO TEST BYŁ BANALNY. NIE LICZAC OCZYWISCIE TEGO CZEGO NIE UMIEM ;)oczywiscie w porównaniu z ubiegłym rokiem. Trochę za dużo społek. 80% mam, 10 pewnych błędów a 10 pytań nie pamietam. teraz odpoczywam i biore się za prawdziwą pracę, bo przez te cholerne minikazusy nic nie zrobione na pisemne. Wszystkim zycze powodzenia.

Ja podobnie. Ogólnie nie był trudny.

monika.merc1

Spróbuj uruchomić na swoim kompie program egzaminacyjny ministerstwa, jeśli się uruchomi, to masz Microsoft .NET Framework 3.5 SP1, a jak się nie uruchomi, to prawdopodobnie nie masz :)

loyd30 napisał:
Minikazisów nie było ..... test znośny ... raczej mam do przodu. Ciekawe co nas czeka jutro - ale SAO raczej nie będzie.

Loyd ale dpwaliłeś z tym kodem...

Wszystko zależy od tzw. obrycia. Obiektywnie był trudny, bo trudny być musi z zasady.
Myślę ze będzie dobrze i tego wszystkim życzę !!!

Ilość odp. C była porażająca ktoś w MS widać lubi lit. C :)

A ktoś tam zapytywał o frameworka 3.5 to można go pobrać np. ze strony Micrsofta, nie wiem dlaczego nie wolno o tym pisac jak to jest ściśle zwiazane z egz. a to jest forum dot. egzaminu może nie od tej strony merytorycznej ale zawsze, zwiazek przyczynowy jest..

pozdro

tepmusfugit napisał:
32) o to kiedy w sp. z o.o. trzeba się zebrać celem podjęcia uchwały o dalszym istnieniu spółki - nie kojarzę tego pytania. Obym nie przeoczył i wpisał źle w kartę odpowiedzi... Chyba bym się totalnie załamał abstrahując od faktu że test poszedł słabiutko.

Było jeszcze terorystyczne pytanie i o 6 miesięcy po okresie próby z karnego

Z tego co pamiętam w pytaniu była mowa o spółce akcyjnej

"Ilość odp. C była porażająca ktoś w MS widać lubi lit. C"

tak to prawda ja u siebie naliczylem ok 40 odpowiedzi c.

Jak oceniam test? Ci co za rok będą zdawac ucząc sie w zaciszu domowym w kapciach stwierdzą że był ultra latwy. Tez tak sądzę jako o materii uzytej do konstrukcji pytań. Jednak konstrukcja pytań i samych odpowiedzi wcale nie stwarzała pozorów łatwości.

Pewny jestem a raczej bylem ok 35 ale i tam juz widzę bledy :( Moze naciułam 60 pkt, zobaczymy. Ja nie wyjdzie to trudno i tyle. Powodzenia wszystkim!

pyt dot posłów:
-odp na 69 posłów
pyt dot. sedziów TK
-oczywiscie sejm na 9 lat

Program się uruchomił, wiec chyba jest ok. Dzięki.

Wg mnie egzamin był trudny. Dużo było pytań ze spółek i to wcale niełatwych. Podobnie z europejskiego.

Hmm, nawet nie wiem czy jest sens robic dziś cos jeszcze.

Może na radcowskiej był łatwy a na adwokackiej trudny ?
Zdania zdających do obu tych zawodów są podzielone.

zastaw rejestrowy napisał:

Zalogowałem się właściwie tylko po to,żeby Ci powiedzieć, że trzeba być totalnym ciulem, śmierdzielem albo frustratem internetowym, żeby rozsiewać debilne plotki re sposobu przeprowadzenia egzaminu. Tak się składa, że znam przynajmniej trzy osoby, które się autentycznie przejęły (fakt-dość naiwnie) opcją mini - kazusów. W normalnych warunkach należałby Ci się kop w zad. Ale internet chroni lemingi.

A test, jak test. Czy łatwy, czy trudny zależy od tego, czy pytali o to, co sie akurat umie. Ja raczej do przodu.

Męczynas: nic dodać nic ująć co do zastawu rejestrowego.

Ja tylko powiem, że nie pamiętam pytania o dalszym istnieniu spółki (nieważne czy z o.o. czy akcyjnej) i dałbym sobie rękę uciąć że takiego nie było (egz. radcowski) więc albo ktoś pisze o egz. adwokackim albo buja albo ja powinienem mieć jedną rękę...

może chodzi o to pytanie, czy gdy w spółce akcyjnej bilans pokaże stratę ponad 1/3 lub 1/4 wraz z kapitałami zapasowymi, to należy podjąć uchwałę co do dalszego istnienia spółki? Takie pytanie było dziś na radcowskim.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót