Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
po_egz napisał:
Co do karnego, mam 410, bo sąd stwierdził że nic nie potwierdza zeznań oskarżyciela i pominął te opinie. Nie sądzę by był błąd w kluczu

Tez tak mam :D
Fakt że wytyczne są raczej ogólne to moim zdaniem powód bardziej do radości niż do smutku. W zeszłym roku niestety były napisane stanowczo i komisje (niektóre) czuły się nimi mocno związane... co okazało się ciosem dla części zdających, którzy mieli rozwiązanie inne niż w kluczu [np. mnie].

Kofek napisał:
Niewłaściwa ocena opinii biegłego przez sąd była clue tego cazusu :)

dokładnie i zwłaszcza 362 k.c ci co mają 362 k.c. mogą pić ze szczęścia :)

Powody do radości to daje dopiero uchwała z pozytywem w ręku.
Spokojnie z tym piciem.
Będzie dobrze, ale dopiero po wpisie :).

A tak według Was to jaka jest prawidłowa reprezentacja rady nadzorczej?

Ja dalem ciala, napisalem w umowie ze z majatku wspolnego bla bla, ale nie zrobilem zalacznika w postaci zgody. Tak wiec pewnie lufa, bo maja byc wszystkie elementy... :/

theBostonian napisał:
tak na marginesie zastanawiam się czy wśród 3118 osób zdających egzamin radcowski znalazł się ktoś kto na adminie podniósł tylko art. 149 par. 3 kpa wniósł o uchylenie, wstał i wyszedł

pokażcie mi takiego kozaka/kozaczkę

hehe ja :) ale nie wstałam i nie wyszłam :))

wiecie co ja sie balem gospodarczego i admina No i juz po egzaminie bylem pewien, ze nie zdam No i zdalem No i ..... nie ciesze sie wynikiem Bo juz porobilem inne plany zyciowe i juz je realizuje A tu wynik [pozytywny Cholera Ma tak ktos, ze sie nie cieszy zdanym egzaminem??

Tristan0 napisał:
wiecie co ja sie balem gospodarczego i admina No i juz po egzaminie bylem pewien, ze nie zdam No i zdalem No i ..... nie ciesze sie wynikiem Bo juz porobilem inne plany zyciowe i juz je realizuje A tu wynik [pozytywny Cholera Ma tak ktos, ze sie nie cieszy zdanym egzaminem??

Czemu myslales, ze nie zdasz? Napisz prosze, to moze kogos pocieszysz tym :)
Pamietaj, ze wpis na liste jest dobrowolny, mozna sie takze zawiesic :)

admin nie zarzucilem ani 149 ani 145 :) tylko 7,77, 28
gospodarcze umowa bezwarunkowa

rzeszow

za co u was oblewali, dlaczego ponad 20 % dostało niedostateczne?? z czego??

i najwazniejsze GRATULUJĘ ZDANEGO EGZAMINU PANIE MECENASIE

Jesli chodzi o brak radosci ze zdanego egzaminu to może przezyłes szok?? I musisz ochłonąc?

dzieki za gratulacje Nie wiem z czego nie zdalo te 20% A szkoda, bo kilka mnaprawde madrych osob ulalo A nie powinno tak byc
Cholera zwisa mi ten wynik :) no nic widocznie mam spaczona psyche :)

apropos 410 w karnym:
ustalenie faktów zgodnych z opinia lekarza naruszało przepis art. 193 § 1 kpk
poprzez ustalenia faktów na podtswie prywatnej opinii, nie zleconej przez Sąd
(por. wyrok Sądu Apelacyjne go z 31.01.2007 r., sygn. akt II AKa 248/06, OSA
2011/3/3)
opinia prywatna nie mogła być ujawniona jako dowód w sprawie, jak również być odczytana zgodnie z 393 § 3kpk (por. wyrok Sądu Apelacyjnego w Katowicach z 22.11.2001, sygn. akt II AKa 395/01, OSA 2003/6/65)
dlatego wydaje mi się, że 410 nie powinno być zarzucane, ale nie jestem wybitnym karnistą, co sądzicie? Zreszta, nie pisał tak Pietrzkowski w metodyce?

co do admina i zarzutu materialnego, to uważam ze jako drugi zarzut trzeba było wskazać jednak przepisy dot. strony w budowlanym, tak aby wsa "przy okazji" wytknął organom również ta nieprawidlowość, taka optyka pozwala na oszczędność czasu i zabezpiecza interes klienta!

gratulacje dla Mecenasów z Rzeszowa!

Nie było mnie tu chwilę i chyba dostanę zawału! Te wytyczne z ADMINA TO MAAASSAAKKKRA! Cieszę się, że w Rzeszowie i Katowicach siódemeczki przechodzą. Warszawo! Bierz przykład!!

ja mam stan "przedzawałowy" a czym dłuzej trzeba czekac tym gorzej się czuję. Ciekawi mnie za co stawiali niedostateczne. czy zaskarzenie odstek w pkt 1 powoduje niedostateczny??

zastaw rejestrowy napisał:
ja mam stan "przedzawałowy" a czym dłuzej trzeba czekac tym gorzej się czuję. Ciekawi mnie za co stawiali niedostateczne. czy zaskarzenie odstek w pkt 1 powoduje niedostateczny??

Tak własnie jest. Mówiła mi to ta sama osoba co Tobie powiedziała o minikazusach na teście, SAO i skardze kasacyjnej. Także spoko .....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót