Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ale przecież kierowaca odpowiada na zasadzie ryzyka więc dlaczego taka apelacja miałaby nie przejść ?

przy zastosowaniu przepisów właściwych do odszkodowania a nie zadośćuczynienia (pomieszanie z poplątaniem) ale nie ja to pisałam tzn. znajoma tak napisała i strasznie się zadręcza

Cywil to nie gospodarcze. Tu możliwych zarzutów jest dużo a i orzecznictwo rozbieżne.

Jak ktoś ma sensownie uzasadnione zarzuty to zda.

Ok, wiemy ze zła reprezentacja to nds. ale moze warto powalczyć przed K2 a jak nie to WSA - ze wytyczne to tylko wytyczne ze jednym z elememtów umowy jest reprezentacja i ze za to mozę nie powinno od razu dostawac asię ndst. tak jak w innych czesciach....naciągane ale moze warto zawalczyć - nie ma żadnego orzecznictwa które by NAS ze złą reprezentacją ratowało!!!!!!!!:( KOLEDZY POMÓŹCIE!!!!!!!!!

biedna_ja napisał:
Ok, wiemy ze zła reprezentacja to nds. ale moze warto powalczyć przed K2 a jak nie to WSA - ze wytyczne to tylko wytyczne ze jednym z elememtów umowy jest reprezentacja i ze za to mozę nie powinno od razu dostawac asię ndst. tak jak w innych czesciach....naciągane ale moze warto zawalczyć - nie ma żadnego orzecznictwa które by NAS ze złą reprezentacją ratowało!!!!!!!!:( KOLEDZY POMÓŹCIE!!!!!!!!!

kierunek dobry... wydaje mi sie ze argument ze stopniowaniem jest sensowny, aczkolwiek obawiam sie, ze z uwagi na niewaznosc umowy komisja uzna, ze niemozliwym z tego powodu jest dalsze ocenianie pracy bo taka umowa po prostu nie wywoluje dalszych skutkow prawnych - egro brak jest kazdego innego elementu... :(

jeśli w Wawie 20% ma zlą reprezentację, ileś osób nie zdało testu, będą uwalać jak w zeszłym roku na cywilu i administracji, o karnym nie wspomnę, to sądzę, ze zeszłoroczny wynik z wawy 57% jest NIESTETY realny :confused: a może będzie jeszcz gorzej:confused:

biedna_ja napisał:

I tak żadna komisja nie napisze, że postawiła ndst. dlatego, że w wytycznych było, że umowa ma być ważna. Myślę, że podejście komisji jest takie: nieważna umowa to brak umowy. Walczyć zawsze warto, musisz działać na rzecz klieta (w tym przypadku swoją).

czyli za rok wrześień - pażdziernik walczyć trzeba od nowa lipa z tą reprezentacją wyszła ale co tak mi się zdaje walczyć trzeba mimo wszystko co wy na to??

biedna_ja napisał:
czyli za rok wrześień - pażdziernik walczyć trzeba od nowa lipa z tą reprezentacją wyszła ale co tak mi się zdaje walczyć trzeba mimo wszystko co wy na to??

oczywiscie, ja juz szykuje amunicje na admina :)

biedna_ja napisał:

a masz już wynik egzaminu ?

jeszcze nie...ale zła reprezentacja mnie połozy

biedna_ja napisał:
jeszcze nie...ale zła reprezentacja mnie połozy

to poczekaj spokojnie na wynik zamiast się stresować i wbędzać w jakiś rodzaju obłędu. A nuż się uda.

Wszędzie przecieki - czy ktoś może ma jakiekolwiek info (nawet z d...) z Poznania o ocenianiu prac i czy wcześniejsze info o tym, że test zdali wszyscy jest wciąż aktualne (dziś mi się śniły wyniki i z testu miałem 57 pkt :) :) :)?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót