Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Brawo igciu!
Puerto też jest dobry. Jakby ktoś to forum teraz czytał, to był miał wrażenie, że chodzi tu o to by jak najwięcej sobie dokopać i gorszymi błędami się popisać :).
Dajcie spokój :)

szemas napisał:
Jeśli uchwała o powołaniu pełnomocnika była nieważna (bo w niewłaściwej formie), to pełnomocnika nie było, a jak nie było pełnomocnika, to cała umowa jest do bani...można tak argumentować. Z drugiej strony to tylko lapsus w załączniku i wcale nie świadczy o tym, że w rzeczywistości nie było prawidłowo podjętej uchwały o powołaniu pełnomocnika...trzeba było przygotować umowę, a nie załączniki. Pocieszam się trochę, ale mam gigantyczne obawy...

Nie mogłeś mieć niewłaściwej formy uchwały. Uchwały WZA protokołuje notariusz w formie aktu, a to więcej niż podpis notarialnie pośwaidczony.

w zasadach etyki radcowie mają sobie pomagać... więc ludzie, pomagajmy sobie...
i bez docinków...

To przykre, że igciu odwalił kawał dobrej roboty, pomógł tym niejednemu, a jak widać to wciąż za mało. Ja tam jestem w szoku.

no z tą uchwałą WZ to już po bandzie jedziecie...nawet największemu elegantowi zdarza się dziura w skarpecie!

ok macie rację mój bład przepraszam mozę to nerwy i emocje przemawiały... igciu przepraszam moja winy masz rację każdy walczy . Na forum przepraszam za wpis.

Każdy z nas pacuje. Igciu również. Praca każdego z nas cierpi w związku z tym co się dzieje, a Igcia to już wybitnie, bo on taranem idzie przez orzeczenia NSA i WSA i czy Wy myślicie, że on ma czas na szukanie czegoś, poza tym na czym mu zależy najbardziej? Chyba wątpię. Poza tym jeżeli egzamin zakończy się sukcesem... w życiu zawodowym też będziecie prosić Igcia o pomoc?

Dobra, dobra, przepraszam, enough na mój temat. Ja walczę przede wszystki o własny tyłek, a wrzucanie tu orzeczeń kosztuje mnie tyle, ile wciśnięcie kombinacji klawiszy ctrl+ c oraz ctrl + v...

A co Wy się tu przejmujecie jakimś egzaminem!!! Magister rządzi! W sądzie już niebawem.
A co?
:ok:
:D

igciu napisał:
A na to trochę liczę;) Oczywiście po stawce godzinowej;)

podeślemy podeślemy klienta....masz racje każdy walczy....z innymi błedami w pracach jedne do obrony a drugie nie ... jeszcze raz SORRY

Opowiem Wam krótką historię :cool:

Zaczęło się gdzieś w marcu - wchodziłam tu sporadycznie, żeby zobaczyć czy są jakieś "newsy".

Im bliżej egzaminu, tym częstotliwość się zwiększała, ale wciąż nie miałam odwagi pisać sama... Tuż przed egzaminem - czytałam forum kilka razy dziennie...

Po egzaminie - strach, żeby otworzyć stronę i zobaczyć, że zupełna id...ka ze mnie ;)

A potem lektura codzienna, aż do dzisiaj...

Mamanna napisał:
Opowiem Wam krótką historię :cool:

Zaczęło się gdzieś w marcu - wchodziłam tu sporadycznie, żeby zobaczyć czy są jakieś "newsy".

Im bliżej egzaminu, tym częstotliwość się zwiększała, ale wciąż nie miałam odwagi pisać sama... Tuż przed egzaminem - czytałam forum kilka razy dziennie...

Po egzaminie - strach, żeby otworzyć stronę i zobaczyć, że zupełna id...ka ze mnie ;)

A potem lektura codzienna, aż do dzisiaj...

Czyli rozumiem, że nasze porywające dyskusje były miłym utrwalaniem wiadomości oraz treningiem mentalnym?
Przed egzaminem było rzeczywiście zupełnie inaczej. Stres był napędem pozytywnym. Teraz jest odwrotnie. Ale ja powtarzam - będzie dobrze.
Wspomnicie moje słowa.

(Nie)pewna napisał:
Czyli rozumiem, że nasze porywające dyskusje były miłym utrwalaniem wiadomości oraz treningiem mentalnym?
Przed egzaminem było rzeczywiście zupełnie inaczej. Stres był napędem pozytywnym. Teraz jest odwrotnie. Ale ja powtarzam - będzie dobrze.
Wspomnicie moje słowa.

Tak (Nie)pewna - nie raz przyprawialiście mnie o zawał serca :D

szamag napisał:
Dowiedzialam sie tezi, ze kazda Komisja w W-wie ma wolna reke w zakresie adm, tzn nie ma wspolnego stanowiska i rzeczywiscie adm stanowi problem, ale ponoc staraja sie wyciagac. Mam nadzieje, ze to prawda.

Ale to wszystko zalezy od Komisji.

z innego zródla (tez 2 reka) plynie info, ze probuja wyciagac

szamag napisał:
z innego zródla (tez 2 reka) plynie info, ze probuja wyciagac

czyli co, jak ktos mial wniosek o uchylenie obu decyzji przy zarzutach nie obejmujacych 149 to 3? bo na czym jeszcze moze polegac wyciaganie w takiej sytuacji?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót