Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
czy zdał w krakowie ktos kto nie skarzyl odsetek?? i nie miał 445?, jaki powinien byc wpz??

doprzodu dlaczego mialas wpz tylko 10.000?

Najbardziej bałam się cywila. Zaskarżyłam w części pkt I co do odsetek. Dostałam 4. Z admina miałam 149 więc tu byłam raczej spokojna. Skończyło się na 5.

przepiorka napisał:
Najbardziej bałam się cywila. Zaskarżyłam w części pkt I co do odsetek. Dostałam 4. Z admina miałam 149 więc tu byłam raczej spokojna. Skończyło się na 5.

Szacun!!!!!

uznałam, że kwota 50 000 jest odpowiednia, tylko później sąd nie powinnien jej obniżyć o te 20% z powodu przyczynienia się

rozumiem, ale odsetki tez zaskarzyłas??

zastaw rejestrowy napisał:
rozumiem, ale odsetki tez zaskarzyłas??

tak i to za cały okres wraz z 30 dniami początkowymi mimo że zakład ma ten czas na wypłacenie kasy

możesz tez napisac jakie podnosilas zarzuty??

skarżyłam, brakujące przy 33 100 od dnia wezwania i od 10 000 od pozwu, nie wliczałam do wpz

z Krakowa z tego co pamiętam jest jonny kozak, który się udzielał na forum, ciekawe jak u niego, pamiętam , że miał złą reprezentację w umowie. Oby zdarzył się cud i zdał.

admin - 149
karne - czyn I 233
czyn II zarzut niewspółmierności kary - odstąpienie

cywil - wpz 20.000
445
odsetki

doprzodu: jaką ocenę dostałas z cywila?? za co u Was stawiali niedostateczną?

Czy ktos wie ile osób zdawalo w Białymstoku?

Ludzie, nie załamujcie się.
Do tej pory tylko czytałam to forum i byłam pewna że obleję cywil i admin. A tu dziś okazuje się że zdałam, w Krakowie.
Komisja jednak czyta te nasze wypociny i jeśli ktoś pisze z sensem to ma szanse zdać.
Ja z admin poszłam w drugą stronę, 7, 77, 8, 80 kpa + 28 pr bud i 13 tego rozporzadzenia. Starczyło.
Z cywila to pozdrawiam kolegę zalogowanego jako Barca, bo też skarżyłam I i III w całości i żądałam tak jak w pozwie, ale z mojej apelacji wynikało, że chodzi mi o odsetki niezasądzone i miałam wszystkie konieczne zarzuty procesowe i materialne, plus podpierajace je orzeczenia SN, wystarczyło, nawet na wiecej niz 3.Tak więc oczekujący wyluzujcie, będzie dobrze.
Ludzie którzy to sprawdzają to ludzie myślący i jeśli chodzi o Kraków to nawet sami mówili, że nie są krwiopijcami.
Ten egzamin to wielki stres i wysiłek nawet najlepszy może popisać głupoty, ale tez kto co spradza wie w jakich warunkach te prace były pisane.

Dlatego życzę Wam cierpliowści i żeby to czekanie przyniosło radosny finał.

Pozdrawiam!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót