Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
z cywila 3 ale po tym co tam napisałam to nadmiar szczęścia. Generalnie uczepiłam się tego że sie nie miarkuje zadośćuczynienia na zasadzie 362, napomknęłam też w uzasadnieniu że sąd mógłby tę okolicznośc brać po uwagę ustalając kwotę zadośćuczynienie czyli te 50 000. A co do przyczynienia się to sąd powinien to sam rozważyć czy było na podstawie materiału dowodowego który był wystraczający a nie opierać się na twierdzeniach biegłego. Jakoś tak.

czy wg komisji koszty nalezało skarzyc??

GRATULACJE dla KRAKOWA.
Co tam u jamony?
Osobiście o Kraków byłam spokojna. W ubiegłym roku też rozsądnie wyglądał wynik. Dobry był i wygląda na to, że w Krakowie mądrzy ludzie zdają, mądrzy oceniają i szafa gra.
Ostatnio Kraków czekał najdłużej, a teraz wychodzi na to, że praca się tam organizacyjnie poprawiła, skoro znacie już wyniki.
Gratuluję jeszcze raz.
Niestety nic to dla Katowic i Warszawy nie znaczy. W ubiegłym roku Bydgoszcz, Gdańsk, Lublin i Rzeszów też się miały dobrze, zanim ogłoszono rzeź śląsko-mazowiecką... To taka łyżka dziegciu w tej dotychczasowej beczce miodu. Ku przestrodze.
Mam jednak przeczucie, że tym razem te dwa ośrodki się tak dalece nie odchylą od całkiem ładnej tendencji zdawalności w reszcie komisji.
Tak więc dla nowych mecenasów gratulacje, a teraz trzymajcie kciuki za nasze wystąpienia.
Pozdrawiam :)
Będzie dobrze :)

(Nie)pewna udało mi się zdać :), trzymam kciuki za Ciebie.

(Nie)pewna napisz nam z jakich poradników korzystasz w celu zachowania takiego spokoju? może z sesji terapeutrycznych:brawo: Jestes taka optymistyczna - chyba że w tym roku wstrzeliłas się w klucz? Dla mnie oczekiwanie jest gorsze niz przygotowywanie do egzaminu i sam egzamin. a w klucz wstrzeliłem się idealnie w 3 (w tym test ) natomiast z 2 strzeliłem kulą w płot. I chyba szykuję się do egzaminu radcowskiego 2012chociaz wcale mnie to nie nastraja optymizmem. Szansy na 3 z tych przedmiotow nie widze. Chyba ze (tk jak ktos juz to napisal) stanie się cud nad Wisłą. Będę musiał nawiązac z Tobą bliższy kontakt i korzytac z Twojego doświadczenia w zmaganiu się z koszmarem egzaminacyjnym

jamona: przybliz nam co napisałas w cywiu i jaki wynik

HALO KRAKÓW! GRATULACJE!!!
czy na forum jest obecny ktos kto zdał lub nie zdał z administracyjnego a miał niewaznośc z uwagi na to, że postanowienie powinien wydać organ wyższego stopnia? pls o info

zastaw rejestrowy napisał:
(Nie)pewna napisz nam z jakich poradników korzystasz w celu zachowania takiego spokoju? może z sesji terapeutrycznych:brawo: Jestes taka optymistyczna - chyba że w tym roku wstrzeliłas się w klucz? Dla mnie oczekiwanie jest gorsze niz przygotowywanie do egzaminu i sam egzamin. a w klucz wstrzeliłem się idealnie w 3 (w tym test ) natomiast z 2 strzeliłem kulą w płot. I chyba szykuję się do egzaminu radcowskiego 2012chociaz wcale mnie to nie nastraja optymizmem. Szansy na 3 z tych przedmiotow nie widze. Chyba ze (tk jak ktos juz to napisal) stanie się cud nad Wisłą. Będę musiał nawiązac z Tobą bliższy kontakt i korzytac z Twojego doświadczenia w zmaganiu się z koszmarem egzaminacyjnym

A Ty wypluj te słowa. Czekamy. Więc zajmijmy się jakąś pożyteczną i umiarkowanie wzniecającą emocje rozmową :). Ja się nie wstrzeliłam w klucz. Jestem zgodna z ideą i duchem w każdym zadaniu, ale podeszłam do tematów nam danych jakby na skok wytycznych. Ponieważ Katowice dały trochę popalić ostatnio - martwimy się tu wszyscy, zwłaszcza, że było nas ponad dwa razy tyle, ale cóż.
Pamiętam, że w zeszłym roku egzamin postawiłam przed sobą na zasadzie - wszystko albo nic .... No i wyszło nic. Z tego czasu pamiętam siebie jakbym funkcjonowała w jakiejś magmie naszpikowanej paragrafami i niepewnością. No i tak niepewnie to poszło. Ale świat się nie zawalił. Żyję, mogę zdać albo nie i cóż. Takie jest życie. Porażki też człowieka zbroją. Do tego zaczęłam się zastanawiać czy koniecznie muszę być radcą. Więc ten jeden raz jeszcze spróbowałam. Jak się nie uda - wymyślę coś innego.
Ale będzie dobrze. Jestem takiej myśli i wydaje mi się, że to świadoma myśl. Wiem, co napisałam, wiem, że zrobiłam, ile mogłam w tych warunkach i tyle.
Jak się człowiek poddaje ocenie - zawsze jest pół na pół. Wóz albo przewóz. Ale jak się nie zda, nie znaczy, że się jest beznadziejnym pod każdym względem. Takie doświadczenia też się liczą.
No. Dość tej psychoanalizy.
Będzie dobrze. Już to mówiłam? Chyba tak. :)

Masz rację. Trzeba miec nadzieję. Najgorzej wkurza, że mozesz miec kilka bardzo dobrych ocen i DWÓJĘ I.....od początku. a na tym egzaminie oceny nie są istotne wiec za 3 wiele bym dał. Czekanie jest straszne chociaz dobrze ze mam duzo pracy wiec przez 7-8 godzin działam na pelnych obrotach ale jak mi sie przypomni egzamin i to co napisałem to mnie chole...(nie bede konczyc moze) bierze. :mad::mad:Kraków w tym roku szybko oglosil wyniki - pewnie dlatego ze w ubieglym roku ostro przesadzili z terminem (wrzesien) to juz przegięcie.

Gdyby z egzaminu liczyła się średnia, to ja bym zdała nawet z moimi dwoma dwójami w zeszłym roku - i to powyżej trzech ihhihiihih :) Takie to smutno-śmieszne. Ale może to konieczne, żeby tak było. Sądzę, że dzięki temu, że mnie zablokowano rok temu - teraz lepiej znam karne ;). A czy mi się to przyda, życie pokaże. Czasami nie wiadomo po co coś się dzieje, a potem się okazuje, że jakaś metoda w tym szaleństwie jest :).
Pożyjemy - zobaczymy :)

Test 4, karne 3, cywil 5, gospodarcze 2, administracja 3

Ujebali mnie z gosp. za reprezentację, jak ktoś ma pomysł jak uzasadnić odwołanie, że umowa nie jest nieważna to niech pisze lukas2121@interia.pl

JohnyKozak napisał:

Ujebali mnie z gosp. za reprezentację, jak ktoś ma pomysł jak uzasadnić odwołanie, że umowa nie jest nieważna to niech pisze lukas2121@interia.pl

A kiedy się zapoznasz z uchwałą? Trzeba się przyjrzeć argumentom z uzasadnienia. Może tam się ktoś niefortunnie podparł....

(Nie)pewna napisał:
A kiedy się zapoznasz z uchwałą? Trzeba się przyjrzeć argumentom z uzasadnienia. Może tam się ktoś niefortunnie podparł....

Czym się podparł?

z reprezentacją chyba nic nie przejdzie....przykro mi. Chyba ze na forum znajdzie się ktos kto ma jakis pomysl. Tak jak juz pisałem w wawie nie ma zadnych szans mimo bardzo dobrej tresci umów

Jedyne co bić to w stopniowanie ocen. Że nie może tak być, że jedno zdanie kładzie cały egzamin. Innych powodów do odwołania nie widzę.

JohnyKozak napisał:

wpisałeś zarząd, czy miałeś jakiś błąd/brak w opisie reprezentacji?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót