Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
black swan napisał:
Podbijam stawkę jeszcze raz, jak myślicie czy warto zacząć się przygotowywać do egzaminu wstępnego na aplikację gdy zostało zaledwie 80 dni na naukę , czy lepiej dać sobie spokój, nie tracić pieniędzy i się nie kompromitować we wrześniu?

Czasu aż nadto, chyba że się na studiach obijało.

black swan napisał:
Podbijam stawkę jeszcze raz, jak myślicie czy warto zacząć się przygotowywać do egzaminu wstępnego na aplikację gdy zostało zaledwie 80 dni na naukę , czy lepiej dać sobie spokój, nie tracić pieniędzy i się nie kompromitować we wrześniu?

jak nie dotarło poprzednim razem to

80 dni to w ch...... czasu - na wstępny powinno starczyć 3 tyg góra!!!!!!!!!!

black swan napisał:

po prostu zacznij się uczyć a nie dumać nad tym, czy warto- bo na takie dumanie to na pewno szkoda czasu ...
więcej robić, niż myslec o tym ile się robi- to taka złota rada :)

kookoo2 napisał:
po prostu zacznij się uczyć a nie dumać nad tym, czy warto- bo na takie dumanie to na pewno szkoda czasu ...
więcej robić, niż myslec o tym ile się robi- to taka złota rada :)

popieram!!!! trzeba wziąć się do nauki, porobić te testy, bo pytania się potrafią powtarzać i... jeszcze raz uczyć się!!!

FrankF napisał:
Dla odwołujących się - tak oto wyglądał wstęp odwołania od jednej części egzaminu (obu egzaminatorów wystawiło ndst.). Zaznaczam, że odwołanie zostało rozpatrzone i uwzględnione.

Komisja Egzaminacyjna II stopnia
przy Ministrze Sprawiedliwości

za pośrednictwem

Komisji Egzaminacyjnej Nr ...
do przeprowadzenia egzaminu radcowskiego
w 2010 roku z siedzibą w .......
(obszar właściwości Okręgowej Izby Radców
Prawnych w .......)

ODWOŁANIE
od uchwały nr ..... z dnia ..........
w sprawie ustalenia wyniku egzaminu radcowskiego,
podjętej przez Komisję Egzaminacyjną Nr ... do przeprowadzenia
egzaminu radcowskiego w 2010 roku z siedzibą w ......

Odwołujący, działając na podstawie art. 36 zn. 8 ust 1 ustawy o radcach prawnych, odwołuje się od uchwały nr ..... z dnia .........., podjętej przez Komisję Egzaminacyjną Nr ... do przeprowadzenia egzaminu radcowskiego w 2010 roku z siedzibą w ......, zarzucając jej niewłaściwe określenie ocen cząstkowych zadania z zakresu prawa ......... (....... część egzaminu radcowskiego) na poziomie niedostatecznym, a w konsekwencji nietrafne stwierdzenie o negatywnym wyniku całego egzaminu radcowskiego.

W związku z powyższym, odwołujący wnosi o:

- rozpatrzenie niniejszego odwołania,
- zmianę ocen cząstkowych zadania z zakresu prawa .......... (....... część egzaminu radcowskiego) na oceny pozytywne,
- uchylenie uchwały nr ..... z dnia .......... w sprawie ustalenia wyniku egzaminu radcowskiego, podjętej przez Komisję Egzaminacyjną Nr ... do przeprowadzenia egzaminu radcowskiego w 2010 roku z siedzibą w ......,
- podjęcie uchwały w sprawie ustalenia wyniku egzaminu radcowskiego złożonego w 2010 roku przez odwołującego, stwierdzającej pozytywny wynik z tego egzaminu.

UZASADNIENIE

..........

oby nie było to potrzebne... ale dobrze, że to umieściłeś...

black swan napisał:

80 dni do wstępnego? nie miałam tyle nawet do radcowskiego. Przed wstępnym miałam 2 tyg urlopu i wcześniej ze dwa tygodnie uczylam się max 2 godzinki po pracy

jestem zaszczycony byciem w pierwszej 10. Niestety muszę oddac swoje miejsce kolezankom i kolegom którzy zajeli miejsca za mną, poniewaz moje ostatnie posty są bardzo krótkie, czesto jednozdaniowe i stałem się monotematyczny. :smile:

A tak swoją drogą cóż za dziwne pytanie na temat nauki do egzaminu wstępnego.Uzyskałałes juz wyczerpujące odpowiedzi, a teraz MARSZ DO NAUKI I CZYTAJ KODEKSY, RÓB TESTY. Powinno wystarczyc. To rada mistrza od testu 97 pkt/100, tylko gorzej z czescia pisemną. ALe Tobie to nie grozi, wiec spokojnie testy, testy, testy, testy i czytanie ustaw.

A teraz wazny komunikat
Uwaga!!!
Co sie dzieje z loydem?
Moze zajał się dzieckiem i pojechał na urlop. Wreszcie syn/córka mają tatusia, któremu nie snia się koszmary. :):evil:

Na urlop jadę w sobotę (Chorwacja) - i podobno już może być coś wiadomo u nas. Nie chciałbym wieźć rodziny ze świadomością repeat :( ......

Dzisiaj byłem w podróży służbowej .... ale generalnie wątek śledziłem z komórki ....:evil:

To dobrze, wreszcie mogę spokojnie zasnac, bo straszny niepokój mnie ogarnął. Jeszcze tylko kilka dni i bedziesz wolny, swobodny. Panie mecenasie bedziesz mógł wreszcie poswiecic się rodzinie bo po powrocie życie zawodowe Cie pochłonie.

Zazdroszczę możliwości urlopu... ja nie mam już ani jednego dnia wolnego!

A forum jest nałogogenne;)

No oby, oby .....

Cały czas jestem dobrej myśli, ale mam nastroje sinusoidalne wręcz .... Normalnie wiem jak się kobiety czują w "te" dni .... Masakra jakaś ....

po_egz napisał:
W nieskończonym oczekiwaniu na wyniki (koniec sierpnia - skandal, skandal, skandal, dlaczego wszędzie można szybko, a w Poznaniu 2,5 miesiąca), inne wyniki, które znalazłem na forum. Czyli, kto najwięcej postów ma. Pozdrawiam pierwszą dziesiątkę :)

loyd30 525
(Nie)pewna 350
po_egz 305
jadycha 200
igciu 194
zastaw rejestrowy 192
Rambubu__ 161
podkop_kreta 138
Toledo 101
Marek.R 98

Wyszedłeś ostatniego dnia wcześniej, więc może nie wiesz, ale przewodniczący naszej komisji mówił, że do końca lipca wyniki na pewno będą.

pozdrawiam

JohnyKozak napisał:
Test 4, karne 3, cywil 5, gospodarcze 2, administracja 3

Ujebali mnie z gosp. za reprezentację, jak ktoś ma pomysł jak uzasadnić odwołanie, że umowa nie jest nieważna to niech pisze lukas2121@interia.pl

Oj Johnny a mowilem, ze to nie tak. Zawsze miales inną koncepcę niż wszyscy... Próbuj. Może K2 coś zmieni! pozdr z podgórza

TSW napisał:
Oj Johnny a mowilem, ze to nie tak. Zawsze miales inną koncepcę niż wszyscy... Próbuj. Może K2 coś zmieni! pozdr z podgórza

doprzodu napisał:
Witam wszystkich, na szybko z Krakowa -
co do cywilnego który był moją największą zmorą, przeszło WPZ 10 000, nie kapitalizowane odsetki od wezwania, i tylko i wyłacznie zarzuty materialne 445,362 i 481 na zasadzie, że zadośćuczynienia nie miarkuje się w ten sposób jak odszkodowanie, a sąd może to ew. wziąść pod uwagę przy określaniu kwoty zadośćuczynienia. tyle pamiętam ze swojej twórczości. W pozostałym zakresie miałam sztampowo, i 149 też choć na 3

a można wiedzieć w której komisji pisałaś? kolega miał podobną sytuację z odwrotnym skutkiem więc pytam... ?

TSW napisał:

A skąd wiesz kim jestem?;) Zapomniałem, że wiślackie pieski mają wtyki w milicji, tzn. w policji ;)

witam wszystkich
przeczytanie tych kilkuset stron zajęło mi parę godzin (niektóre pomijałem:)) i chyba nawet dobrze, że przed wynikami tu nie trafiłem, byłoby to trochę stresujące ale przyznam, że faktycznie rozłożyliście te zadania na "atomy"
szkoda tych co nie dali rady ale trzymam kciuki za tych co wciąż czekają na wyrok, sami widzicie, że nie ma reguły, pzdr.

JohnyKozak napisał:
A skąd wiesz kim jestem?;) Zapomniałem, że wiślackie pieski mają wtyki w milicji, tzn. w policji ;)

oj, oj, ciekawe czy się obejdzie bez sprzętu...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót