Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
boski_jurysta? Tzn. wg Ciebie 15 w 4 komisji i 6 w 3 komisji?

Info o ndst za opłatę mam od znajomych .Ale może akurat jakieś inne błędy też były. Więc nie ma co panikować.trzymajcie się

boski_jurysta napisał:
Nic nie wiem o komisjach 1 i 2

Ojjjj to niedobrze. Te dwie komisje w zeszłym roku dały popalić nieźle.
Skoro cisza, to może i dobrze.
Złe wieści rozchodzą się szybciej.
Bądźmy dobrej myśli. Ja przynajmniej jestem. Mimo wszystko. A moje zapytanie do KRK nadal sobie spokojnie czeka na moment, w którym będzie potrzebne :)

ann_torun napisał:
Info o ndst za opłatę mam od znajomych .Ale może akurat jakieś inne błędy też były. Więc nie ma co panikować.trzymajcie się

No właśnie, proponuję aż tak bardzo nie przywiązywać uwagi do informacji o sposobie oceniania prac. Osoba, która nie zdała wymienia jeden błąd w pracy, a wszyscy od razu zakładają, że za to nie zdała. Pewnie wskazanie opłaty przyczyniło się do ndst, tak jak i wskazanie złej reprezentacji, ale na pewno tylko taki jedyny błąd nie decydował o niepowodzeniu.

Zgadzam się z arvb
Na gorąco wszystko wygląda inaczej. Dotąd nikt nie ma jeszcze przed sobą uchwały. Poza tym różnorodność prac w prawidłowym zakresie też pewnie powoduje różnorodność ocen.
Bądźmy chłodni i spokojni.
Szkoda wszystkich, którym się nie udało, ale odwołania też dawały skutek w zeszłym roku i nie trzeba składać broni.

Czy ktos wie dlaczego nie zdali ludzie z cywilnego?? z jakiego powodu stawiano niedostateczne? Czy zdal ktos kto nie zaskarzyl odsetek od 33.000? i nie miał wskazanego 445 i 481? i jaka jest tendencja w wawie?
Please.

Ze stron OIRP Zielona Góra...

EGZAMIN RADCOWSKI 2011 - WYNIKI

Informacji dotyczących wyników egzaminu radcowskiego przeprowadzonego w dniach 14 - 17 czerwca 2011 r. zdający uzyskać będzie mógł telefonicznie (tel. 68 452 96 66) lub osobiście w siedzibie OIRP w Zielonej Górze.

Informacje udzielane będą po podaniu przez zdającego nr kodów z poszczególnych dni egzaminu.

Zakres informacji dotyczyć będzie tylko łącznego wyniku egzaminu (tj. pozytywny / negatywny).

Informacje udzielane będą od godz. 10.00, w dniu 6 lipca 2011 r.

Oceny cząstkowe z poszczególnych dni egzaminu wskazane zostały w indywidualnej uchwale Komisji Egzaminacyjnej, którą zdający może odebrać osobiście w dniu dzisiejszym w siedzibie Izby (do godz. 15.00), bądź tez zostanie w tym dniu (po godz. 15.00) wysłana pocztą na adresy do korespondencji wskazany w zgłoszeniu do egzaminu.

Biuro

OIRP w Zielonej Górze

EEE może się uda, bo mam nowe orzeczenie SN o sygn. IV CSK 413/09, gdzie niewłaściwy organ traktuje się jako falsus procurator

orzeczenie podane dla tych co będą skarżyć złą reprezentację, czyli mnie też

zastaw rejestrowy napisał:
Czy ktos wie dlaczego nie zdali ludzie z cywilnego?? z jakiego powodu stawiano niedostateczne? Czy zdal ktos kto nie zaskarzyl odsetek od 33.000? i nie miał wskazanego 445 i 481? i jaka jest tendencja w wawie?
Please.

Skąd mają wiedzieć, jak nie widzieli uzasadnienia ocen

z cywila to chyba można dostać pałę jedynie za skarżenie pkt.1 lub nie ruszanie przyczynienia

JohnyKozak napisał:
z cywila to chyba można dostać pałę jedynie za skarżenie pkt.1 lub nie ruszanie przyczynienia

eee z tym zaskarzeniem pkt I w czesci dot odsetek to chyba od razu paly nie ma,... tam gdzie byly juz wyniki to podobno to przechodzilo....

ja tak mam wiec prosze mnie nie stresowac :)

Pałę to można dostac, bo egzaminator tak zadecyduje. Dla jednego konkrteny bład to 2, a dla drugiego tylko obniżenie oceny o 1 stopień. Prawda jest taka, że to nie są wyznaczniki dla innych. Co najwyżej pokazują pewien kierunek.. Pokazują to wyniki z Krakowa, gdzie ocen dostatecznych jest bardzo duzo. Wśród nich są osoby które dost powinny dostać i takie, które napisały na niedost ale...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót