Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
theBostonian napisał:
dobre zniknęła strona z ministerstwa na której były podane te tragiczne wyniki z ZG

podany kilka postów wcześniej link http://ms.gov.pl/pl/ogloszenia/news,3354,kolejne-komisje-oglaszaja-wyniki-egzaminow.html

już nie działa:-)

404 Nie znaleziono strony o podanym adresie

Przepraszamy. Strona, której szukasz nie została odnaleziona. Prawdopodobnie została skasowana, zmieniono jej nazwę albo została czasowo usunięta.
Sprawdź poprawność adresu lub przejdź do strony głównej: Ministerstwo Sprawiedliwości

BUAHAHAHAHAHHAHA

Jadycha- jak powołujesz argument "profesjonalnego" pełnomocnika, to taki ma nie robić żadnych błędów. Więc ten kto nie znał trybu wzowieniowego, i SĄD czyta i mówi, no nie na temat, no nie na temat i jest wkurzony, to powinno być zgodnie z kluczem 2.
Ale chyba lepiej żeby było inaczej, bo zaraz każdy błąd nie będzie przystawał "profesjonalnemu pełnomocnikowi"

a jakies w miarę wiarygodne informacje dotyczące admina w stolicy?

A i jeszcze jedno, w ZG pani z sekretariatu powiedziała mi, że ndst były z tych samych powodów, co w innych miastach. Ergo - komisje się kontaktują i faktycznie zła reprezentacja oraz brak 149 jest problemem, że tak powiem, ogólno narodowym

a w Krakowie, przepraszam, że pytam, te 20 tys od 30.11 było ok? tzn. zaliczało... nie na bdb, ale na dst?

po_egz napisał:
A i jeszcze jedno, w ZG pani z sekretariatu powiedziała mi, że ndst były z tych samych powodów, co w innych miastach. Ergo - komisje się kontaktują i faktycznie zła reprezentacja oraz brak 149 jest problemem, że tak powiem, ogólno narodowym

No nie zgodze sie, bo w innych komisjach 149 nie bylo problemem. Tzn. jego brak.

po_egz napisał:

zla reprezentacja - to jestem w stanie zrozumiec... ale braku 149 nie, w szczegolnosci biorac pod uwage orzecznictwo ktore w tej sprawie zostalo zgromadzone....

Proszę bardzo, info ze strony MS:

2011-07-06
Kolejne Komisje Egzaminacyjne, które w dniach 14-17 czerwca br. przeprowadziły egzamin adwokacki i radcowski, kończą sprawdzanie prac egzaminacyjnych.
W dniu 2 lipca br. wyniki egzaminu ogłosiły komisje do przeprowadzenia egzaminu radcowskiego z siedzibą w Lublinie, gdzie wynik pozytywny uzyskało: w komisji nr 1 – 37 z 50 zdających (74 %), zaś w komisji nr 2 – 49 z 52 zdających (ok. 94 %).

W dniu wczorajszym wyniki egzaminu ogłosiło 6 komisji do przeprowadzenia egzaminu radcowskiego:
1. Komisja Egzaminacyjna z siedzibą w Białymstoku - wynik pozytywny uzyskało 59 z 73 zdających (ok. 81 %),
2. Komisja Egzaminacyjna Nr 1 z siedzibą w Krakowie - wynik pozytywny uzyskało 53 z 66 zdających (ok. 80 %),
3. Komisja Egzaminacyjna Nr 2 z siedzibą w Krakowie - wynik pozytywny uzyskało 53 z 67 zdających (ok. 79 %),
4. Komisja Egzaminacyjna Nr 3 z siedzibą w Krakowie - wynik pozytywny uzyskało 57 z 67 zdających (ok. 85 %),
5. Komisja Egzaminacyjna Nr 4 z siedzibą w Krakowie - wynik pozytywny uzyskało 52 z 67 zdających (ok. 78 %),
6. Komisja Egzaminacyjna z siedzibą w Toruniu - wynik pozytywny uzyskało 52 z 57 zdających (91 %).

W dniu dzisiejszym wyniki egzaminu ogłosiła Komisja Egzaminacyjna do przeprowadzenia egzaminu radcowskiego z siedzibą w Zielonej Górze – gdzie wynik pozytywny uzyskało 19 z 40 zdających (47,5 %).

W najbliższych dniach spodziewane jest ogłoszenie wyników egzaminu przez Komisje Egzaminacyjne do przeprowadzenia egzaminu adwokackiego z siedzibą w Poznaniu i Gdańsku oraz Komisje Egzaminacyjne do przeprowadzenia egzaminu radcowskiego z siedzibą w Kielcach i nr 7 w Warszawie.

40 osób to mała grupa. Mogło być, że po prostu połowa grupa zrobiła błąd z reprezentacją i pozamiatane ....

kirk napisał:
zla reprezentacja - to jestem w stanie zrozumiec... ale braku 149 nie, w szczegolnosci biorac pod uwage orzecznictwo ktore w tej sprawie zostalo zgromadzone....

Ok, żeby tu nikogo nie niepokoić. W Zielonej Górze był problem z administracyjnym, tak jak gdzie indziej. Może i nie mieli 149 ale też nie było innych sensownych zarzutów (7, 77 i co tam jeszcze). W małej izbie mogło się tak zdarzyć, że powstała jakaś koncepcja i ogarnęła większość. Nie znaczy to, że jest pewną informacją, że brak 149 oznaczał ndst w ZG z automatu.

tam ponoć koncepcja bez 149 "rozprzestrzenić" się mogła po sali... oczywiście nic potwierdzonego, ale kto wie... a może reprezentacja uwaliła?

loyd30 napisał:
40 osób to mała grupa. Mogło być, że po prostu połowa grupa zrobiła błąd z reprezentacją i pozamiatane ....

a może nie miała umowy warunkowej!

Dzowniłem do redakcji srewisu. Bardzo mętnie argumentowali powód usunięcia tego ogłoszenia. Podobno będzie dopiero w piątek.

po_egz napisał:
Ok, żeby tu nikogo nie niepokoić. W Zielonej Górze był problem z administracyjnym, tak jak gdzie indziej. Może i nie mieli 149 ale też nie było innych sensownych zarzutów (7, 77 i co tam jeszcze). W małej izbie mogło się tak zdarzyć, że powstała jakaś koncepcja i ogarnęła większość. Nie znaczy to, że jest pewną informacją, że brak 149 oznaczał ndst w ZG z automatu.

Podoba mi się - każdy pisał egzamin osobno :D Teraz zlinczują tego biedaka, który rozpoczął sianie tej koncepcji :-D.

Poza tym rozróżniłbym brak wskazania w zarzucie 149, ale dobre uzasadnienie wbijające się w klucz od wybrania w ogóle innej koncepcji (z poprawką na tytaniczną pracę igcia)

loyd30 napisał:
Już mnie to nie rusza. Wiem, na 100 %, że w naszej komisji nie ma z tym problemu ....

to dobrze, ale jak nie wie się jak dokładnie komisje podchodzą do braku jedynie błędnej reprezentacji, to proponuję nie wypowiadać się tak stanowczo

KANTapli napisał:
Podoba mi się - każdy pisał egzamin osobno :D Teraz zlinczują tego biedaka, który rozpoczął sianie tej koncepcji :-D

Czasem taki wirus potrafi się rozprzestrzenić przez to, że ktoś w lexie zostawił jakieś orzeczenie i poszło.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót