Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ale kobiety zwykle po takim egzaminie wyjezdzaja na dlugi urlop. Przynajmniej moje znajome. Ja tez juz od poniedzialku w pracy.

śnił mi się protokół z cywila - 7 dwój i w tym jedna moja. Nie zasnęłam już po czymś takim - brak odsetek.
Już mnie rozumiesz?
A tak poza tym jakoś się wyluzowałam ostatniego dnia i było ok, ale pierwsze trzy dni to niezła jazda.

Ja w pracy od lipca - tak wyszło. Na urlopie byłam 2 i pół dnia.
Ale było fajnie, choć za krótko. Byliśmy w górach. Świat jest piękny, jak podniesie się głowę znad papierów.

A na jutro taki apel. Bo cały czas tutaj tylko o błędach i brakach naszych prac mówimy. Niech dla odmiany osoby co dostały piątki lub cel powklejają swoje zarzuty i zakresy zaskarżania i wnioski. Coś dla potomnych zostanie jak sobie forum odtworzą i wtedy zobaczą, jak to się robi prawidłowo.

miłego

zgodnie z powszechnie obowiazujacym poglądem (vide senniki) sny nalezy tłumaczyc odwrotnie. Moze nie 5 ale 4 będzie. Pani mecenas, kobiety maja tendencję do przesadzania. Jezeli facet twierdzi, ze nie zdal to bierz to na powaznie. Jesli kobieta to znaczy ze nie dostanie 5 tylko 4.

A tak na marginesie czyli nie spisz od 15 czerwca? (taki mały żarcik - jak u Karola Strasburgera BurgerKINGA)

po egz: Znowu się z Tobą zgadzam. To świetny pomysł.
Ponawiam Twoją prośbę i podziwiam troskę o nastepne pokolenia

Osoby, które dostały piątki lub cel niech powklejają swoje zarzuty i zakresy zaskarżania i wnioski.

zastaw rejestrowy napisał:
A tak na marginesie czyli nie spisz od 15 czerwca? (taki mały żarcik - jak u Karola Strasburgera BurgerKINGA)

nie mogłam zasnąć właśnie na "urlopie" - muszę tak napisać (na urlopie) bo brzmi dumnie. I wtedy to leżałam wściekła.

zgodnie z powszechnie obowiazujacym poglądem (vide senniki) sny nalezy tłumaczyc odwrotnie. Moze nie 5 ale 4 będzie. Pani mecenas, kobiety maja tendencję do przesadzania. Jezeli facet twierdzi, ze nie zdal to bierz to na powaznie. Jesli kobieta to znaczy ze nie dostanie 5 tylko 4.

Na prawdę, a mi już się 2 razy śniło, że zdałam?!:-?

Barca napisał:
No i przez takie wypowiedzi jak powyższe upowszechni się pogląd, że należało skarżyć pkt V. Otóż nie należało, podobnie jak pkt I. Nigdy nie skarżysz tego co Ci zasądzili. Pkt III w swoim oddaleniu obejmował również rozstrzygnięcie o kosztach.

Coś nie mogę odejść od tego forum dzisiaj. Ale też na takie posty nie mogę pozostać obojętnym.

Abstrahując od utartej linii orzeczniczej od dziesiątków lat dot. domniemanego oddalenia żądania o kosztach, to jeszcze jedna sprawa.

Przecież pkt III to jest punkt wyroku. Koszty są przyznawane postanowieniem. Już z racji tego nie można oddalić żądania i kosztów. Bo trzeba wydać odrębne (czyli w innym punkcie) postanowienie co do kosztów.

Ciekawe jakby osoba reprezentująca pogląd o rozstrzygnięciu o kosztach w pkt III chciała zaskarżyć same koszty bez wnoszenia apelacji. Czy też skarżyła by to postanowieniem wskazując na pkt III. Powodzenia z czymś takim

trzeba było się przytulic do partnera i pograzyc się w błogim snie. Sen leczy rany. Podobno, chociaz oblany egzamin koncowy nie tak łatwo zniesc. Sama mysl jest straszna. Ale zyje się raz, a na cmentarzach sędziowe SN, nie roznia sie niczym od kierowcy grabarza (martwego oczywiscie) Moze tylko ich pomniki są nieco wieksze :D

trzeba było się przytulic do partnera i pograzyc się w błogim snie. Sen leczy rany. Podobno, chociaz oblany egzamin koncowy nie tak łatwo zniesc. Sama mysl jest straszna. Ale zyje się raz, a na cmentarzach sędziowe SN, nie roznia sie niczym od kierowcy grabarza (martwego oczywiscie) Moze tylko ich pomniki są nieco wieksze :D

Dobre, szacunek...
Niezdany egzamin nie jest dla mnie tragedią. Gorszych rzeczy doświadczyłam (już tak na serio), ale szkoda mi rodziny, trochę dałam się im we znaki.

To prawda, są gorsze rzeczy niż oblany egzamin, choć to niestety przykre ...:(

a mnie tam cholernie, ale to bardzo cholernie zalezy, zeby zdac.. ale czytajac to forum juz prawie nie mam paznokci a watroba jest na wykonczeniu ;)
od 1 lipca mam nowa prace i niefajnie byloby tak zaczac.. :)

dlatego teraz grzecznie idziemy spac i czekamy. Do sierpnia i wrzesnia jeszcze duzo czasu, a tymczasem zycie mija mija. Trzeba było dobrze napisac i teraz bysmy nie narzekali. Moze inaczej "TRZA SIĘ BYŁO UCZYC". Ostatnio w parku uslyszalem takie zdanie mamusi do synka, ktory oznajmił, ze dostał pałę.

Maciusiu: To dobrze, że Ci zalezy i jesli dobrze napisales to zdasz. Wiec dlaczego paznockie lamiesz, a watroba szwankuje z nadmiaru alkoholu?? My juz mielismy ostatnio na tym forum taką alkoholową wieczorna sesje. Czy Ty moze tez uczestniczyles?? tylko byłes INCOGNITO :cool:

dlatego teraz grzecznie idziemy spac i czekamy. Do sierpnia i wrzesnia jeszcze duzo czasu, a tymczasem zycie mija mija. Trzeba było dobrze napisac i teraz bysmy nie narzekali. Moze inaczej "TRZA SIĘ BYŁO UCZYC". Ostatnio w parku uslyszalem takie zdanie mamusi do synka, ktory oznajmił, ze dostał pałę.

ja pogratulowałam nauczycielce mojego syna pierwszej w życiu pały z matmy ( chłopak skończył 6 klasę ze średnia 6). biedna wątpiła w moje intencje, ale ja się naprawdę rozbawiłam. No i kochani zobaczyłam, ze takie drobne sprawy potrafią sprawić wiele radości na co dzień.
Sio do spania. wszyscy.

a tak w ogole to mam pewnie wiesci z warszawy. od czlonka jednej z komisji, wiec raczej pewne. ponoc najpierw byla koncepcja, zeby uwalac za brak 149 ale okazalo sie, ze oblaloby ok. 50%, wiec od tego odeszli. komisje maja ponoc ciagly kontakt ze soba i konsultuja sie regularnie.
co jeszcze.. zla reprezentacja w umowie to ponoc od razu ndst
ale stwierdzil, ze ogolnie nie jest zle i ze poki co wyniki sa o wiele lepsze niz rok temu.

i zaraz znow ktos pewnie napisze, ze mam malo postow tutaj, wiec odmawia mi sie wiarygodnosci.. ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót