Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
euglena zielona napisał:
lubuskie - wielkie dzieki za powyzsze informacje, może jeszcze gdzieś jest swiatełko w tunelu...

Ja dziś planuję długiii spacer z mężem (który jeszcze chwilę i przez ten egzamin zaząda rozwodu) co i Wam polecam

rozwód?:D

pickwick napisał:
wiecie może kiedy wyniki będą w Poznaniu, miały być podobno w sierpniu, wiecie dokładnie?

Jest to informacja z d..., ale w Poznaniu wyników w lipcu nie będzie - ma być sierpień, ale już bez konkretów, czy 01, czy 26

Chyba wszyscy korzystając z weekendu i ładnej pogody, uciekli dziś od egzaminacyjnych przemyśleń ;)

JAZDA JAZDA JAZDA! BIAŁA GWIAZDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (to od mojego mężusia) nadchodzi kolejny sezon upokorzenia!

Hej.
We wtorek weszłam na stronę Ministerstwa Sprawiedliwości i były tam ogłoszone procentowo wyniki z komisji m.in. Krakowskich i Łódzkiej. Jednak już następnego dnia tego ogłoszenia nie mogłam w żaden sposób odszukać. Oczywiście zależało mi na sprawdzeniu co w Łodzi było najgorzej oceniane i dlaczego administracyjne:-). Na oficjalnej stronie OIRP w Łodzi też nie ma podanych wyników - czyżby Ministerstwo zbyt pochopnie pochwaliło się tymi wynikami? A może wiedzą, że duża część z tych prac będzie później przepuszczona i im się statystyka zmieni?:-) W każdym razie wszystkim łodzianom życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki!

limetusia napisał:
Hej.
We wtorek weszłam na stronę Ministerstwa Sprawiedliwości i były tam ogłoszone procentowo wyniki z komisji m.in. Krakowskich i Łódzkiej. Jednak już następnego dnia tego ogłoszenia nie mogłam w żaden sposób odszukać. Oczywiście zależało mi na sprawdzeniu co w Łodzi było najgorzej oceniane i dlaczego administracyjne:-). Na oficjalnej stronie OIRP w Łodzi też nie ma podanych wyników - czyżby Ministerstwo zbyt pochopnie pochwaliło się tymi wynikami? A może wiedzą, że duża część z tych prac będzie później przepuszczona i im się statystyka zmieni?:-) W każdym razie wszystkim łodzianom życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki!

była informacja, a nie ma... no cóż, tego dlaczego ją zdjęto, nie wie nikt...
ale faktycznie informacja była, a w kilkanaście minut po opublikowaniu zniknęła.

pytanie na niedzielę: gdzie jutro wyniki???
zaczynam mieć coraz gorsze problemy ze snem... w tym oczekiwaniu na wyniki.

KANTapli napisał:
Jest to informacja z d..., ale w Poznaniu wyników w lipcu nie będzie - ma być sierpień, ale już bez konkretów, czy 01, czy 26

Oficjalny termin ogłoszenia wyników w Poznaniu to 26 sierpnia.
Niemniej jednak jeden członkowie Komisji nr 2, gdy oddawałam pracę, powiedzieli że wyniki mogą być prawdopodobnie pod koniec lipca. Ale czy tak się stanie, nie wiem... Oby.

We wtorek Katowice. ...
Gdzieś będzie wiadomo jutro coś?

martusia_q napisał:
Oficjalny termin ogłoszenia wyników w Poznaniu to 26 sierpnia.
Niemniej jednak jeden członkowie Komisji nr 2, gdy oddawałam pracę, powiedzieli że wyniki mogą być prawdopodobnie pod koniec lipca. Ale czy tak się stanie, nie wiem... Oby.

W 4 komisji mówili dokładnie to samo, zaznaczając, że się postarają, ale termin mają na 26/08; ja się wywiedziałem, że to zobowiązanie koleżeńskie nie będzie dotrzymane, ale to wszystko

kurcze ja jestem z łodzi i nie wiem nic że było coś na stronie ministerstwa w ogóle gdzie są te wyniki nie tylko z łodzi ? bo ja nie mogę ich znaleźć. łódź ma najwcześniej 15 lipiec

podkop_kreta napisał:
Rzeszów, dnia 25 listopada 2009 r.

Sąd Rejonowy
Wydział I Cywilny
w Rzeszowie
/prezentata:
Sąd Rejonowy w Rzeszowie
Wpływ: 30.11.2009 r.

Mam od 30.11.2009...tylko to było to w aktach :(

Stary miałem tak samo jak Ty i jest 3 /egzamin zdany pozytywnie.
Wezwanie do zapłaty juz dostali przed wniesieni pozwu, pozew na pewno im doręczyli , więc termin wymagalności na dzień wniesienia pozwu był najsensowniejszy, prezentata nie była przypadkiem w aktach.

ann_torun napisał:
Zawsze raźniej jak się wspólnie to przeżywa;-)Ktoś , kto nie przeszedł tego egzaminu nie wie co to za stres

W Toruniu było sympatycznie i całkiem niezłe wyniki. .Komisja bardzo miła, powiedziałbym wręcz przychylna.
Mi też się udało zadać.. a zdawałem jako tzw. pięciolatek:) bez aplikacji.

Dzięki za miłą atmosferę podczas egzaminu:))

Ostatnia edycja:
Witam, chciałbym zapytać czy są na forum osoby, które pisały opinię z cywila i jaki wówczas wynik z egzaminu ? Z góry przepraszam, bo być może było to już na forum omawiane, jednak nie moge sie do tego wątku dogrzebać, a interesuje mnie czy były przypadki pozytywnego wyniku z cywila, gdy ktoś napisał opinię?

mik0 napisał:
Witam, chciałbym zapytać czy są na forum osoby, które pisały opinię z cywila i jaki wówczas wynik z egzaminu ? Z góry przepraszam, bo być może było to już na forum omawiane, jednak nie moge sie do tego wątku dogrzebać, a interesuje mnie czy były przypadki pozytywnego wyniku z cywila, gdy ktoś napisał opinię?

Ja wiem tylko, że opinia z karnego = ndst. Nie kojarzę opinii z cywilnego.

Podobno w 2010 r. kilka osób zdało pomimo pisania opinii zamiast apelacji. W tym roku wydaj się to wątpliwe. W interesie klienta jest uzyskać zadośćuczynienie a nie usłyszeć od radcy, że wyrok SR jest prawidłowy i nie warto apelować.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót