Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wszedłem tylko na listę nazwisk aplikantów na stronce OIRP Gdańsk i sprawdziłem, kto w tym roku w ocenie komisji nr 1 się nadaje :) Szczegółów nie poznamy szybko, ponieważ za 2 tyg. mają dopiero być uchwały. Masakra Chyba, że ktoś znajdzie jakieś dojście do informacji :) Współczuję kolegom z 1ki. Nie spodziewałem się takich rozmiarów porażki. Pytanie zasadnicze, kto ją tak na prawdę poniósł?

Jeżeli nie macie na razie wyniku pozytywnego w komisjach, w których był pogrom - to głowa do góry.

Ja zdawałem w zeszłym roku w Warszawie w słynnej komisji 6. Zdało w niej ok. 33 procent, a w pozostałych komisjach zdawało ok. 70-75% ludzi. Ze wszystkich moich znajomych z mojej komisji praktycznie wszystkim uznano odwołania. Komisja II stopnia ma świadomość, że są komisje, w których nawet dobre prace są z niewiadomych przyczyn uwalane.

Ja sam się odwoływałem, aż z dwóch przedmiotów i w końcu Komisja II stopnia po 7 miesiącach uwzględniła mi odwołanie. (Takich osób – z dwoma dwójkami z egz. cząstkowych, ale z pozytywną uchwałą komisji II stopnia było sporo).

Podniosłem delikatnie w odwołaniu, iż w mojej komisji był brak akceptacji przy ocenie prac dla alternatywnych do klucza, ale także prawidłowych prawnie rozwiązań kazusów, co skutkowało bardzo niską ilością pozytywnych ocen z egzaminu w stosunku do innych komisji. Napisałem też delikatnie, iż w mojej komisji było np. tyle samo podwójnych dwójek z egzaminów cząstkowych, co w pozostałych 6 komisjach, co potwierdza tą tezę.

Pozdrawiam serdecznie.

katowice:

komisja nr 1 - zdało 41 osób

komisja nr 2 - zdało 39 osób

komisja nr 3 - zdało 54 osób

komisja nr 4 - zdało 25 osób

napiszcie ile osob bylo w poszczegolnych komisjach w katowicach. dlaczego w 4 tak malo osob zdalo?? ma ktos jakies info>>

co slychac u (nie)pewnej?? TRZYMAM KCIUKI!!!!!DAJ ZNAC!!!

Qt-1 napisał:
Wszedłem tylko na listę nazwisk aplikantów na stronce OIRP Gdańsk i sprawdziłem, kto w tym roku w ocenie komisji nr 1 się nadaje :) Szczegółów nie poznamy szybko, ponieważ za 2 tyg. mają dopiero być uchwały. Masakra Chyba, że ktoś znajdzie jakieś dojście do informacji :) Współczuję kolegom z 1ki. Nie spodziewałem się takich rozmiarów porażki. Pytanie zasadnicze, kto ją tak na prawdę poniósł?

w gdańsku uchwały maja być wysłane najpóźniej pod koniec tygodnia

I wielkie gratulacje dla (Nie)Pewnej! :) Było dobrze, miałaś rację :)
Chociaż nie ukrywam, że niektórych znajomych brakuje mi bardzo na liście...

scottie33 napisał:
rozumiem, że ponad te 42 osoby zdawały jeszcze osoby z oirp koszalin i wolni strzelcy?

dokładnie Koszalin i wolni strzelcy, 13 osób + 12 z apli gd. razem 25 ciu szczęśliwców - mam nadzieję, że pozostałej części uda się jeszcze z odwołania. Szkoda, tylko że ten horror musi jeszcze trwać.

Rambubu__ napisał:
I wielkie gratulacje dla (Nie)Pewnej! :) Było dobrze, miałaś rację :)

a NiePewna w której komisji zdawała? co prawda NiePewna jeszcze sie sama nie pochwaliła, ale jeśli info od Rambubu sprawdzone to gratuluje zasłużonego sukcesu :))

podkop_kreta napisał:
czy ktoś wie, dlaczego ministerstwo nie publikuje już wyników?

podejrzewam, że się wstydzą i obmyślają (razem z minem edukacji) jakieś wyjaśnienie dlaczego egz. poszedł nie tak... (podobnie jak matury)

Właśnie, niech MS publikuje wyniki, bo rachubę tracę...
A może niech nie publikuje, bo moja komisja się właśnie naradza... Jestem przed wynikami... Oby wyniki ostanich komisji, nie wpłynęły na inne destrukcyjnie.
Szanowne Komisje,
Patrzcie na Kraków,
Nie patrzcie na wyniki. tych ostatnich komisji !!!!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót