Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeremi007 napisał:
a to przepraszam Panie mądry:) cały skład wykwalifikowanych prawników układających pytania był głupszy od przeciętnego aplikanciny :) żenua:) pamiętaj jednak, że jest jeszcze coś takiego jak działanie na korzyść klienta - w tym przypadku żądanie więcej nie powodowało podniesienia kosztów więc niczym się nie ryzykowało.

zgadzam się :)

Jeremi007 napisał:
a to przepraszam Panie mądry:) cały skład wykwalifikowanych prawników układających pytania był głupszy od przeciętnego aplikanciny :) żenua:) pamiętaj jednak, że jest jeszcze coś takiego jak działanie na korzyść klienta - w tym przypadku żądanie więcej nie powodowało podniesienia kosztów więc niczym się nie ryzykowało.

Ryzykowałeś uzyskaniem niższych kosztów, bo w części masz przegraną w kieszeni. Świadczy to o Twojej rażącej nieznajomości ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych.

Jaki tam sztab i jakich wykwalifikowanych. Już masz tytułu nie długo, więc teoretycznie mogliby Ciebie tam wydelegować. I pewnie takich biorą z łapanki i widać efekty.

Korniles napisał:
Ryzykowałeś uzyskaniem niższych kosztów, bo w części masz przegraną w kieszeni. Świadczy to o Twojej rażącej nieznajomości ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych.

Jaki tam sztab i jakich wykwalifikowanych. Już masz tytułu nie długo, więc teoretycznie mogliby Ciebie tam wydelegować. I pewnie takich biorą z łapanki i widać efekty.

dobra sugestia ... w przyszłym roku postaram się przypilnować Ciebie żebyś nie ściągał :)

AgaDominika napisał:

Domniemanie nieomylności klucza chyba już obaliliśmy na forum przy okazji admina :)

dobra sugestia ... w przyszłym roku postaram się przypilnować Ciebie żebyś nie ściągał

Nie no - trzeba dbać, by nie psuć rynku świeżą krwią i nie psuć konkurencji

na to forum powinni profesorowie prawa i sędziowie wchodzić ... może by się w końcu coś nauczyli....hahahahahaha :)

Jeremi007 napisał:
na szczęście dochodowy (dla siebie :) ).

no nie liczylbym na to...

w tym zawodze liczy sie opinia jaka masz, a ta tworzysz wlasnym zachowaniem. zaden klient nie bedzie cie pytal jak zdales egzamin, ani jakie miales zarzuty z admina. ale uwierz mi, ze bedzie sie pytal innych osob czy warto pojsc do takiego czy innego radcy/adwokata. przez ciebie przemawia buta, ktora zrazasz ludzi... wiec nie wiem czy zrazajac do siebie ludzi, bedzie to zawod az tak dochodowy...

juz Ci mowilem, prawnikiem mozesz byc dobrym, ale to nie jedyny klucz do sukcesu... szczegolnie w sytuacji tak duzego naplywu radcow i adwokatow

kirk napisał:
no nie liczylbym na to...

w tym zawodze liczy sie opinia jaka masz, a ta tworzysz wlasnym zachowaniem. zaden klient nie bedzie cie pytal jak zdales egzamin, ani jakie miales zarzuty z admina. ale uwierz mi, ze bedzie sie pytal innych osob czy warto pojsc do takiego czy innego radcy/adwokata. przez ciebie przemawia buta, ktora zrazasz ludzi... wiec nie wiem czy zrazajac do siebie ludzi, bedzie to zawod az tak dochodowy...

juz Ci mowilem, prawnikiem mozesz byc dobrym, ale to nie jedyny klucz do sukcesu... szczegolnie w sytuacji tak duzego naplywu radcow i adwokatow

No pod warunkiem, że Ty wiesz, kto się kryje za jakim nickiem. Poza tym Wiesz dobrze co grozi za negatywnie wyrażanie się o koledze r.pr.

KANTapli napisał:
No pod warunkiem, że Ty wiesz, kto się kryje za jakim nickiem

jesli ktos kto sie kryje pod tym nickiem, jest w "realu" zupelnie inny to co innego... w co watpie, wnioskujac z przytykow igcia pod jego adresem

a na opinie pracuje sie latami... a raz przypieta latke trudno oderwac...

Jedna uwaga.

Z prawnikami jest jak z polakami: 1 teza i 40 mln opinii jak rozwiązać problem.

Jeremi007 napisał:

dobra sugestia ... w przyszłym roku postaram się przypilnować Ciebie żebyś nie ściągał :)

Myślę, że przed tym rokiem możesz stracić tytuł. Uzyskanie Twojego IP nie takie trudno, a i braku nieskazitelności charakteru nie będzie ciężko wykazać w Twoim wypadku.

Korniles napisał:
Myślę, że przed tym rokiem możesz stracić tytuł. Uzyskanie Twojego IP nie takie trudno, a i braku nieskazitelności charakteru nie będzie ciężko wykazać w Twoim wypadku.

Jak tak wejść na to Forum, to wielu z nas pewnie by poleciało z wilczym biletem :)

ten egzamin naprawę wytwarza w ludziach dużo emocji...złych tutaj nie brakuje:)

W końcu można coś ciekawego poczytać a nie po raz dziesiąty te same wywody na temat prac i błędów :beer:

PS. Jeremi nie dajesz prawidłowej rękojmi wykonywania zawodu radcy prawnego bo obrażasz swoich kolegów, chyba nici z wpisu na listę :D

Ostatnia edycja:
:) to pokaż mi chociaż jeden post obrażający mistrzu:)

albo nie bo już znikam naprawdę .... żona czeka i odwołanie czas zacząć pisać w końcu (tak naprawdę) heehehehehe :) buziaczki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót