Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
macius82 napisał:
mialem 7, 10 par. 1, 145 par. 1 pkt 4 kpa i 28 ust. 2 budowlanki

w uzasadnieniu skupilem sie glownie na 28 ust. 2 budowlanki twierdzac, ze od poczatku byl strona. w uzasadnieniu nie mialem nic o dwuetapowosci, 149 itp.

teraz jestem w pracy. moge wieczorem wrzucic prace z domu.

Mogę też prosić na priv pracę z admina bez 149?

A można tą pracę wrzucić na ogólny nie na priva - jeden wrzut i załatwi kilka prósb o priva i kilkanaście, które jeszcze nie napisały - w tym prośba moja :)

n_bt napisał:
Gratulacje :brawo:
A nie mówiłam, że nie ma się co martwić na zapas? ;)

Kochana, dziękuję. Za wsparcie też dziękuję.
W mojej grupie pogrom z admina, a udało mi się bdb dowieźć... mimo że o dwuetapowości pisałam dopiero w uzasadnieniu.

podkop_kreta napisał:
Kochana, dziękuję. Za wsparcie też dziękuję.
W mojej grupie pogrom z admina, a udało mi się bdb dowieźć... mimo że o dwuetapowości pisałam dopiero w uzasadnieniu.

wysłałm do Ciebie priv, czy moge liczyć na pomoc

po ogłoszeniu kolejnych wyników nie ma juz takiej ożywionej dyskusji, chyba ludzie się już oswoili z myślą, że z administracyjnego będzie rzeź niewiniątek :mad:

pepegit napisał:
po ogłoszeniu kolejnych wyników nie ma juz takiej ożywionej dyskusji, chyba ludzie się już oswoili z myślą, że z administracyjnego będzie rzeź niewiniątek :mad:

Tak, szczególnie po komisji nr 6 gdzie poszło z adminem gładko - ludzie wiedzą, że wszystko zależy od łaski czy niełaski egzaminatorów

blablab napisał:
Tak, szczególnie po komisji nr 6 gdzie poszło z adminem gładko - ludzie wiedzą, że wszystko zależy od łaski czy niełaski egzaminatorów

rzeczywiście odchodzi wszelka ochota do komentowania. mnie tylko zastanawia jak to się dzieje, że jedni zdają bez 149, a inni nie...:?: co oczywiście nie zmienia faktu że jednym - gratuluję:ok: a drugim - współczuję.:(

laboga napisał:
rzeczywiście odchodzi wszelka ochota do komentowania. mnie tylko zastanawia jak to się dzieje, że jedni zdają bez 149, a inni nie...:?: co oczywiście nie zmienia faktu że jednym - gratuluję:ok: a drugim - współczuję.:(

miałem jedną teorię na ten temat, ale chyba była błędna
natomiast teraz z tego co się mozna domyslic wynika, że jak ktoś miał chociażby napomknięte coś o dwuetapowości albo zarzut 145 ust. 1 pkt 5 to przechodziło na 3 tak to wygląda z tego co ludzie piszą

pepegit napisał:
natomiast teraz z tego co się mozna domyslic wynika, że jak ktoś miał chociażby napomknięte coś o dwuetapowości albo zarzut 145 ust. 1 pkt 5 to przechodziło na 3 tak to wygląda z tego co ludzie piszą

Zmartwię Cię - miałam zarzut z 145(1)(5) i nie przeszło.

pepegit napisał:
miałem jedną teorię na ten temat, ale chyba była błędna

ja mam tylko w uzasadnieniu o 145 ust.1 pkt 5 kpa, w zarzutach natomiast mam 138 kpa w zw. z czymś tam, odnoszącym się do postanowień. w niektórych k wawa to wystarczało na 3, a w innych - nie. Siedze więc i czekam na wyrok:(

Słuchajcie wiem że może to już było ale czy ktoś zna osobę która zdała ze "złą" reprerzentacją - potrzebuję pracy bez danych osobowych tylko że została zaliczona na ocenę pozytywną!!!! Prosze o info jakby co na prv.

Aglaia napisał:
Zmartwię Cię - miałam zarzut z 145(1)(5) i nie przeszło.

laboga napisał:
ja mam tylko w uzasadnieniu o 145 ust.1 pkt 5 kpa, w zarzutach natomiast mam 138 kpa w zw. z czymś tam, odnoszącym się do postanowień. w niektórych k wawa to wystarczało na 3, a w innych - nie. Siedze więc i czekam na wyrok:(

w takim razie porzucam wszelkie teorie i domysły
czekam na wyrok z jeszcze bardziej ściśniętym sercem, gardłem i czymkolwiej jeszcze bo nie mam ani w zarzutach ani w uzasadneniu nic o 145/1/5/ani o 138 a tym bardziej o 149 :mad: a czekac musze do 1 września :mad:

Witam,
wszystkim szczęśliwym świeżo upieczonym radcom gratuluję! Zwłaszcza tym, którzy już zawczasu pogodzili się z myślą o egzaminie w 2012 r. :wink: (tak było i ze mną...).
Wydaje mi się, że MS winno było w kryteriach wskazać błędy dyskwalifikujące pracę oraz błędy, których określona suma dyskwalifikowałaby pracę. Bez tego obserwujemy wolną amerykankę i diametralnie inne ocenianie w różnych komisjach podobnych treściowo prac. Polecę truizmem, ale tak być nie powinno, zwłaszcza w przypadku tak ważnego egzaminu, na dodatek odbywającego się tylko raz w roku...

Trzymam kciuki za wszystkich, których napięcie doprowadza już do szaleństwa. Oby nagroda na końcu była słodka...

A ja myślę, że to tak jak w życiu - są równi i równiejsi, a w niektórych przynajmniej przypadkach tzw. zakodowywanie prac to ściema.

PS: ktoś tu pisałał, że niektózy już 3 raz podchodzili i nie zdali. Podziwiam za determinację :o

Współczuję tym co za rok muszą zdawać przede wszystkim z uwagi na EURO 2012, chyba, że Minister będzie łaskawy i zrobi egzamin wcześniej, o co chyba bym zaczęła już wnioskować - taka akcja "zarzut mailami ministerstwo, żeby egzamin zrobiło w maju 2012".
Trzymam kciuki za wszyt

szargiel napisał:
A ja myślę, że to tak jak w życiu - są równi i równiejsi, a w niektórych przynajmniej przypadkach tzw. zakodowywanie prac to ściema.

PS: ktoś tu pisałał, że niektózy już 3 raz podchodzili i nie zdali. Podziwiam za determinację :o

Współczuję tym co za rok muszą zdawać przede wszystkim z uwagi na EURO 2012, chyba, że Minister będzie łaskawy i zrobi egzamin wcześniej, o co chyba bym zaczęła już wnioskować - taka akcja "zarzut mailami ministerstwo, żeby egzamin zrobiło w maju 2012".
Trzymam kciuki za wszyt

absolutnie zgadzam się z tobą! i to jest chyba jedyny, niestety, logiczny klucz do zaliczenia admina. Niestety....

szargiel napisał:
Trzymam kciuki za wszyt

bardziej spodziewam się, że egzamin bedzie bliżej końca roku jak jego początku

pepegit napisał:
bardziej spodziewam się, że egzamin bedzie bliżej końca roku jak jego początku

Mnie też się tak wydaje... Przed Euro zajmą się bardziej chwytliwymi chuliganami stadionowymi niż aspirującymi do zawodu aplikantami...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót