K
KANTapli
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 509
podkop_kreta napisał:ja sobie wypraszam, że niby moja ocena bdb z admina to wynik mojego "małego umysłu" bo poszłam do lexa i spisałam tylko dobre orzeczenie... kurcze, też rzeżbiłam, pisałam najpierw zarzuty z budowlanki, potem była konstytucja i prawo do sądu, a potem zarzuty wokoło 149, 148, ale bez magicznego 149(3) w zarzutach... dla mnie to była wyższa kombinatoryka... natomiast wszystkim którzy nie wstrzelili się w klucz życzę komisji rozsądnych i patrzących na całokształt pracy, takich które podejdą do tematu "ekumenicznie"
a fakt, nie siedzę w adminie i jak każdy miałam dostęp do lexa...
Nie przejmuj się - ja też przed wizytą u Lex nie miałem zielonego pojęcia o dwufazowości, ale to jest właśnie clue tego zawodu i tym się różnimy od ludzi nie znających się na prawie: wiemy, gdzie szukać, wystarczy godzinka-dwie i wszytko staje się jasne.
Co do osób, które wiedziały o specyfice 149 - gratulacje wiedzy, a może po prostu szczęścia, bo np. w ostatnim półroczu przerabiały podobny temat w praktyce.
PS - ja jeszcze nie mam wyników i nie mam magicznej cyferki 149(3), choć zarzut i uzasadnienie jest całkowicie o dwufazowości i przedwczesności rozstrzygnięcia, więc czekam z niecierpliwością, czy u mnie będą oceniać jak w Toruniu, czy jak w pierwszej Gdańskiej.