Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wg mnie w wielu przypadkach pierwsza myśl jest najlepsza. Ja tak zrobiłam, że zostałam przy pierwszej myśli i chyba to była dobra decyzja, skoro jestem już aplikantką:D

Witajcie. Miłej niedzieli z ustawą :-x niech moc będzie z Wami:-x

Jakoś nie uważam żeby to miało sensowne przełożenie. Zauważ, ze rozwiania są +/- 10 pkt., wiec margines jest dość spory.

Swoją droga, poczytałem trochę wpisów tam i jestem w szoku jak dziś te pytania z zeszłego roku, gdzie po egzaminie grupa się na ich temat wypowiadała, są w tym momencie oczywiste. Nie wiem czy to dlatego, ze się zwraca większa uwagę na nie, ze względu na porażkę, czy po prostu są pozaznaczane.

20 dni zostało! Co robicie? Ja KPC chcę dziś powtórzyć. Siedzę i czytam Heliosz, później testy :)

Pegaz Z napisał:
Jakoś nie uważam żeby to miało sensowne przełożenie. Zauważ, ze rozwiania są +/- 10 pkt., wiec margines jest dość spory.

Swoją droga, poczytałem trochę wpisów tam i jestem w szoku jak dziś te pytania z zeszłego roku, gdzie po egzaminie grupa się na ich temat wypowiadała, są w tym momencie oczywiste. Nie wiem czy to dlatego, ze się zwraca większa uwagę na nie, ze względu na porażkę, czy po prostu są pozaznaczane.

20 dni zostało! Co robicie? Ja KPC chcę dziś powtórzyć. Siedzę i czytam Heliosz, później testy :)

Ja dziś na spokojnie testy z Konstytucji i KRO po morderczej walce z KSH 😂

Ja kc koncze z wczoraj plus kc z heliosz. Jutro plan ambitny KPC, KRO, KOSZTY, WEKSLOWE

bisti40 napisał:
Ja kc koncze z wczoraj plus kc z heliosz. Jutro plan ambitny KPC, KRO, KOSZTY, WEKSLOWE

koszty i wekslowe - nie umiem się tego nauczyć :mad:

ja dziś zrobiłam Organizacja i tryb postępowania przed Trybunałem Konstytucyjnym, Prokuraturę. W planach mam jeszcze RPO i SN. A jak wyjdzie to zobaczymy :D:D

Podziwiam że Wy tak szybko te testy robicie. Ja dziennie daje rade tylko około 300 zrobić.

KarolinaGromek napisał:
Podziwiam że Wy tak szybko te testy robicie. Ja dziennie daje rade tylko około 300 zrobić.

To i tak całkiem spoko! Jeszcze dużo czasu Karolina! Damy radę!

Ja testów nie robie. Czytam suche ustawi i heliosza. Powiedzcie szczegolna z KKS robicie- to jest dramat

bisti40 napisał:
Ja testów nie robie. Czytam suche ustawi i heliosza. Powiedzcie szczegolna z KKS robicie- to jest dramat

nie. Tylko podstawy.

Dlaczego testów nie robisz?

Rododendro napisał:
nie. Tylko podstawy.

Dlaczego testów nie robisz?

KKS zrobiłam całe.

Nie odpuszczałabym testów. Ba, w ogóle nie wyobrażam sobie nauki bez testów ;)

bisti40 napisał:
Nie robie bo nie lubie. Wole wiedze przyswajac

Pewnie, my testy robimy dla zabawy :D

Każdy ma swój system, najlepszy dla siebie, trzymam kciuki :)

Ja paradoksalnie wiedzę przyswajam i utrwalam dopiero, kiedy robię testy.

rayof_light napisał:
Ja paradoksalnie wiedzę przyswajam i utrwalam dopiero, kiedy robię testy.

U mnie jest dokładnie tak samo.
Dlatego trzaskam testy z Becka po kilkaset pytań dziennie. I nawet jak któreś pytanie rozwiązuje 3 czy 4 razy błędnie :wow: to w końcu zapamiętuję prawidłową odpowiedź.

KOD RABATOWY/HASŁO: Aplikacja2020

Cześć!

Chciałbym poinformować Was o dwóch rzeczach, które dla Was przygotowujemy, a które prawdopodobnie mogą Was zainteresować :)

Już niebawem w Warszawie, przy pl. Defilad 1, w Metrze Centrum otwarta zostanie Księgarnia Drugie Wydanie specjalizująca się w sprzedaży wydawnictw naukowych, m.in w dziedzinach Prawo, Medycyna i Ekonomia.

Wiemy, ze zaraz czekają Was egzaminy wstępne na aplikacje. W związku z tym zespół Księgarni Drugie Wydanie przygotował dla Was kod rabatowy, podany na górze tego posta, który będzie działał dla Was w księgarni stacjonarnej od pierwszego dnia jej otwarcia. Kod uprawnia Was do 13% zniżki na cały asortyment księgarni i obowiązywał będzie do 30 września 2019 r.

A juz dziś możecie napisać do nas na adres ksiegarnia@drugiewydanie.pl wskazując jakie pozycje wydawnicze chcielibyście nabyć, a w poniedziałek 16 września 2019 r. będą czekały na Was w lokalu naszej księgarni gotowe do odbioru w promocyjnej cenie.

O oficjalnym otwarciu natomiast dowiecie się z naszego facebooka:

https://www.facebook.com/drugiewydanie/

oraz profilu na instagramie:

@drugie.wydanie

Serdecznie zapraszamy Was do pozostania z nami, wspólnego odliczania oraz towarzyszenia nam od pierwszych dni otwarcia Księgarni Drugie Wydanie. Zachęcamy do zostania z nami na dłużej, przewidujemy więcej ciekawych akcji promocyjnych.

Ja też działam na testach, jednak jak się czyta, to też ta wiedza się jakoś ładnie układa. Idealny duet to wg mnie na ten moment Heliosz+Stepaniuk. Jednak wiadomo, że każdy inaczej przyswaja wiedzę i co innego u niego skutkuje. U jednego testy, u drugiego czytanie ustaw, więc się nie ma co bulwersować jak ktoś robi inaczej niż większość :)

Powiem wam, że już się wszystkiego odechciewa, założyłem na początku, że w 3 tygodnie powtórzę Heliosz i Stepaniuka (całość) po 3 razy, ale już widzę, że nie dam rady, bo niestety, ale nie jestem tak wydajny. Jednak chcąc 2 razy tylko powtórzyć to i tak muszę robić po 140 stron testów dziennie :D sporo, ale mam nadzieję, że starczy mi sił, chociaż już raczej całości 2 razy nie zrobię, bo i KP, i upadłość raczej odrzucę, tak samo myślę o wekslowym, że powtórzę je tylko raz.

Widzę też, że jedyne co może nas uratować to spokój. Dla tych co ponieśli w poprzednich latach porażkę- spróbować o tym zapomnieć i nie patrzeć wstecz, ja mam z tym problem, jednak jak tak sobie wszystko ładnie ułożę w głowie i stanę się wolny od czarnych myśli to od razu lepiej człowiek się uczy :cool:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót