M
Mentalist
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 42
Piotr.92 napisał:Cześćzdawałem w 2018 i brakło 5 pkt, więc teraz planuje drugie podejście , oczywiście z całkowicie inną strategią nauki, skoro tamta nie przyniosła efektu. Zacznę wcześnie, od lutego powoli zacząć czytać : godzinka, dwie maks.
Nie przeczytałem ani jednej ustawy i może to był mój błąd, dlatego teraz chce trochę poczytać ale nadal będę bazował na testach, bo one są najwiekszym kluczem do sukcesu.
Nie chcę być niemiły, sam podchodzę w tym roku pierwszy raz, ale czytając takie posty, w głowie pojawia mi się jedna myśl - czy to są jakieś jaja? Nie przeczytałem ani jednej ustawy? Testy największym kluczem do sukcesu?
Ten test sprawdza znajomość aktów prawnych, nic więcej. Pytania są proste, choć problemem jest duży zakres materiału. Życie prawnika to praca z aktami prawnymi, nie testami, w ogóle nie rozumiem takiego podejścia. Przygotowania to lektura ustaw, większość powinna być powtórką tego, co było wyryte zdanie po zdaniu w trakcie studiów. Wśród znajomych już legendarne i wywołujące parsknięcie śmiechem są posty z tego forum, gdzie ludzie chwalą się przygotowaniami w których nakupowali testów i trzaskają je w kółko. Z czym wy chcecie iść na aplikację.