K
Kin_Ka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Ja się dopiero zamierzam zacząć uczyć 28 czerwca
To tak ku pokrzepieniu serc tych, którzy nie mogą się zebrać 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
hihe napisał:Witam. Gdzię są dostępne zmiany KK i KP 2019 bo nie mogę znależc. Z góry dziękuję.
K.L.O napisał:Pytanie do osób które podchodzą drugi raz : czy orientujecie się czy dużo zmian nastąpiło od ostatniego egzaminu ? Czy ma ktoś może jakieś choćby ogólne zestawienie takich zmian ? Pytam ponieważ zastanawiam się czy opłaca się kupować zupełnie nowe zestawy ustaw, testów, Helios itd... czy mozna korzystać z zeszłorocznych z grubsza A ewentualnie doczytywać nowelizacji...
ninkaaaa napisał:Witamz jakiego źródła polecacie rozwiązywać testy? Ars lege, testy Stepaniuka, testy prawnicze BECK czy zostań aplikantem? Z góry dziękuję za odpowiedź
![]()
Pegaz Z napisał:Ja tego nie sprawdzałem, lecz dla własnego spokoju uzbroiłem się w nowe materiały. Też będę podchodził drugi raz. Ale fajnie jeśli ktoś kto to ogarnął, wypowie się.
Miałem właśnie pisać jak nastroje i czy ostro się uczycieBo ja muszę się zmobilizować.
Rododendro napisał:Ja również będę podchodziła drugi raz. Drukuję sobie wszystkie ustawy na bieżąco z lexa, tak by były aktualne. Nie zastanawiam się co się zmieniło, nie robię żadnych zestawień. Nie mam na to czasu. Czytam aktualne ustawy. Mam Heliosz z ubiegłego roku. Zostawiłam sobie ją na wrzesień na powtórkę.
U mnie nastroje zmienne. Uczę się codziennie. ALe nie dużo bo nie mam możliwości. Czasem wydaje mi się, że dużo już zrobiłam, a czasem mam depresyjne myśli, że nigdy tego nie ogarnę i nie zdam tego egzaminu. JAk robię testy po ustawie to prawie wszystko wiem ale z poprzednich już mi się miesza :wow:
PapinianusX napisał:Mam pytanie, czy w Warszawie któraś aplikacja (adwokacka lub radcowska) jest bardziej przyjazna dla zatrudnionych na etat 8-16. tzn. czy są zajęcia raz w tygodniu albo wieczorami? Czy może nie ma większych różnic między ORA i OIRP?
PapinianusX napisał:Mam pytanie, czy w Warszawie któraś aplikacja (adwokacka lub radcowska) jest bardziej przyjazna dla zatrudnionych na etat 8-16. tzn. czy są zajęcia raz w tygodniu albo wieczorami? Czy może nie ma większych różnic między ORA i OIRP?
pf94 napisał:Czy jest tu ktoś kto dopiero planuje rozpocząć naukę ?
moniag89 napisał:Ja zdałam w zeszłym roku na 113 pkt rozpoczęłam już aplikacje rzeczytalan raz tylko kodeksy przerobiłam Stepaniuka i na dwa tygodnie przed egzaminem przerobiłam Heliosz. Trzymam kciuki![]()