H
_Honey_Bunny_
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 146
Elektroniczne testy Becka są takie jak u Stepaniuka. Płaciłam chyba 129 zł za dostęp na trzy miesiące.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kin_Ka napisał:Wyrobisz sięJa planuje urlop od 9 września i zamierzam się wyrobić w 3 tygodnie
![]()
Pegaz Z napisał:Ja najpierw robię Ars lege, później Stepaniuka. A na powtórki to planuję robić wszystkie próbne i z zeszłych lat na Ars lege, plus jeszcze raz przerobić testy na Stepaniuku.
Zaczynam się niestety stresować, że coraz mniej czasu i nie wyrobię się :???:
KarolinaGromek napisał:Mi ten Stepaniuk najdłużej zajmuje, nie wiem może mam na niego blokadę :. jeśli chodzi o kc to na ars są proste pytania a u Stepniuka już nie jest tak łatwo![]()
_Honey_Bunny_ napisał:Dziś przerobiłam ubiegłoroczny test, który był na egzaminie wstępnym na radcowską... I pytania dot. chociażby KC były jak u Stepaniuka.
Jakoś większe zaufanie mam do Becka niż do ArsLege![]()
malwina90 napisał:Cześć wszystkim. Widzę, że większość z was kończy naukę, a ja nawet nie jestem w połowie. Pracuję, mam dużo nadgodzin, ciężko mi to pogodzić z nauką. Zastanawiałam się nawet nad rzuceniem pracy, ale pracuje w wymarzonej kancelarii i szkoda mi było tak po prostu rzucać pracę. Do tej pory przerobiłam kk, kpk (koszmar, mogłam się zabrać za coś innego), konstytucję, kpa, rodzinne i konczę ppsa. Reszty nie tknęłam. Od przyszłego tygodnia zaczynam urlop, to znaczy że już od soboty mogę się zabrać za naukę całymi dniami (w międzyczasie bedę musiała zrobić dwie rzeczy z pracy, ale to góra 2-3 h). Czy myślicie że uda mi się przerobić większość? Jestem naprawdę przerażona. Proszę o szczerze opinie. Ile czasu zajmuje przerobienie mniejszych ustaw?
Ali155 napisał:Hej ja zacząłem początkiem lipca a mam przerobione ksh, kpa, ppsa, konsta, rodzinne, KW, KK, KPK ustawę o radcach i adwokatach, wekslowe traktat o UE i jestem w połowie KC. Ogółem z czytaniem ustawy zakreśleniami i robieniem pytań schodzi mi około 5h dziennie na naukę w weekendy mam skrajności bo albo nie robię nic albo siedzę po 8h do tego w każdej wolnej chwili np podczas jazdy tramwajem słucham audioustaw. Plan na teraz jest skończyć KC do końca tygodnia później przez tydzień KPC następnie przerobić KP i ustawę o prokuraturze i ustawę o gminie następnie już tylko powtórki. Myśle ze powinno ci się udać ja jak byłem zawzięty to z mniejszych przerabiałem nawet czasem 2 dziennie nie wymieniam tutaj takich ustaw pierdółek jak RPO![]()
malwina90 napisał:Dziękuję za odpowiedź!skoro niedługo zaczynasz już powtórki to przerobiłeś także te pozostałe ustawy poza ww. wymienionymi?
malwina90 napisał:(...) Pracuję, mam dużo nadgodzin, ciężko mi to pogodzić z nauką. Zastanawiałam się nawet nad rzuceniem pracy, ale pracuje w wymarzonej kancelarii i szkoda mi było tak po prostu rzucać pracę.
bydaider napisał:A ja z czystej ciekawości - czy są tutaj osoby, które "któryś raz" podchodzą do egzaminu wstępnego? Jeśli tak, to mogłyby się wypowiedzieć, czy w poprzednich latach na egzaminie wstępnym padały pytania z większych nowelizacji, które miały miejsce "chwilę przed" (jak ta z KPK chociażby) egzaminem?
juliette95 napisał:Ja podchodzę drugi raz, ale już rok temu zastanawialiśmy się nad tym ze znajomymi - raczej nie pojawiają się pytania czysto z nowelizacjik: wręcz przeciwnie.