O
oliwiabb
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 224
Czy tylko ja mam juz dosyc tej nauki? Co raz gorzej mi idzie. Siedze i sto razy czytam jedno zdanie. Chyba musze zrobic z dwa dni przerwy... 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
oliwiabb napisał:Czy tylko ja mam juz dosyc tej nauki? Co raz gorzej mi idzie. Siedze i sto razy czytam jedno zdanie. Chyba musze zrobic z dwa dni przerwy...![]()
malwina90 napisał:Słuchajcie, czy robicie ustawy z lexa i stepaniuka? Ja dzisiaj robię adwokaturę i sie zastanawiam czy nie skupić się tylko na stepaniuku, jeśli chodzi o kodeksy to robię to i to, ale tutaj sama nie wiem, straszna jest ta ustawa ;/
Ali155 napisał:W ars przerabiam całość w pytaniach na poszczególne działy. Stapaniuka mam wykupionego elektronicznie i w nim w ramach powtórek robię testy mieszane takie jak są na egzaminie![]()
_Honey_Bunny_ napisał:Przerobiłam już wszystkie kodeksy i Konstytucję.
Zaczęłam grzebać przy prawie wekslowym... przede mną jeszcze upadłościowe i restrukturyzacyjne i powiem, że jestem załamana. Bagno.
Orientuje się może ktoś z was na ile pytań z ww. ustaw można liczyć na egzaminie?
rayof_light napisał:Ja generalnie odpuszczam restrukturyzacyjne i upadłościowe, chyba że wystarczy mi czasu. Kompletnie mi nie podchodzi ten temat. Przerabiam w miejsce tego mniejsze ustawy za 1 pkt.
Malwina - trzymam kciuki! Dasz radę!
malwina90 napisał:Gdybym przerobiła wszystkie kodeksy to bym się już niczym nie martwiławekslowe- 1, 2 pytanie, restrukturyzacja 0,1, upadłości 1-3 pytania, zgodnie z zestawieniem. Ja przerobiłam kpa, krio, kw, adwokaturę, tue, zastaw rejestrowy, konstytucję, kk, kpk,ppsa, jestem w połowie kc. Także jeszcze dużo przede mną. Do osób, które już wszystko przerobiły: myślicie że dam radę zrobić większość czy może być ciężko?
oliwiabb napisał:Mysle, ze zle sie zabierasz do nauki. Skup sie na kodeksach a ustawy dodatkowe czytaj w wolnej chwili pobieznie albo rob z nich tylko testy. Jesli ogarniesz dobrze kc, kpc, konstytucje i ksh, kpa to duzo pytan z malych ustaw bedziesz mogla rozwiazac na logikę. Przynajmniej ja tak mam. Mimo, ze nie znam odpowiedzi na pytania z malych ustaw bo nawet ich jeszcze nie ruszylam to z czesci jestem w stanie wydedukowac poprawną odpowiedz na podstawie wiedzy z tych ustaw ktore wymienilam wyzej.