Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
KarolinaGromek napisał:
Myślę że bez Heliosza się obejdzie. Gorzej bez Stepniuka 😊 matko kochana skończyłam powtórkę kpk! Zaraz chyba zacznę powtórkę testową ksh kończyć bo na razie w polowie utknęłam albo kurde wreszcie te samorządy ruszę. Kuzwa sama nie wiem co pierwsze... ;)

Chyba lepiej KSH :)
Samorządy są do siebie stosunkowo podobne, w miarę łatwo zapamiętać. No i z KSH będzie pewnie więcej pytań :)

Ksh mam juz zrobione ars i heliosz plus swoje notatki ale chyba chce powtórzyć a samorządów jeszcze nie robiłam w ogóle, bo stwierdzilam że latwizna na końcu :D i mam dylemat czy powtarzać średnie ustawy, czy brac sie za to czego nie przerabialam...

KarolinaGromek napisał:
Ksh mam juz zrobione ars i heliosz plus swoje notatki ale chyba chce powtórzyć a samorządów jeszcze nie robiłam w ogóle, bo stwierdzilam że latwizna na końcu :D i mam dylemat czy powtarzać średnie ustawy, czy brac sie za to czego nie przerabialam...

Ja powtarza teraz w stepaniuku te mniejsze a od czwartku chce ruszyć z kodeksami :)

Ja właśnie siedzę przy którejś kawie i robię konstytucję w papierowym Stepaniuku. Pytania jak w elektronicznej wersji w Becku. No i standardowo - przy zmianie odpowiedzi okazuje się, że zmieniłam z dobrej na złą :D

J a dziś z 8 kaw wypilew i wiedza w wniewiedzy- masakra

Hej, pomecze Was jeszcze z tym beckiem. Czy możecie napisać ile jest tam pytań z kp i ksh?

A kto podjął się powtorek ksh na ars? W takim sensie że już nie pamiętam jak to było w Stepniuku, czy ars zawierał pytania które byly w stepniuku, czy skupial sie tylko na tych pierdolkowych szczegółach? Pamieta ktoś?

Ostatnia edycja:
KarolinaGromek napisał:
A kto podjął się powtorek ksh na ars? W takim sensie że już nie pamiętam jak to było w Stepniuku, czy ars zawierał pytania które byly w stepniuku, czy skupial sie tylko na tych pierdolkowych szczegółach? Pamieta ktoś?

Ksh w ars jest nierówne są zarówno pytania takie jak w stepaniuku a są i o pierdółki :)

Czyli powtórka na ars z ksh jak najbardziej wskazana 😊 właśnie robię ale irytują mnie te szczegóły które ostatecznie jestem w stanie przeżyć ale tylko pod warunkiem że te ważne rzeczy też tu są.

KarolinaGromek napisał:
Czyli powtórka na ars z ksh jak najbardziej wskazana 😊 właśnie robię ale irytują mnie te szczegóły które ostatecznie jestem w stanie przeżyć ale tylko pod warunkiem że te ważne rzeczy też tu są.
Ja powtarzam na becku :)

Karolina - ja powtarzam wszystko na Ars i Stepaniuku. KSH na Ars / faktycznie tragedia :(

Ja powtarzam konstytucję u Stepaniuka. Wkurzam się bo nie mogę nigdy zapamiętać większości przy głosowaniu... 1/2, 2/3, 4/5, zwykłą większością, bezwzględną większością. Eh...

Ali155 napisał:
Ja powtarzam na becku :)

Ja duże kodeksy też tak powtarzałam (ars i Stepaniuk), ale reszty już nie zdążę podwójnie, bo chcę jeszcze kilka malutkich ustaw zrobić...

Teoretycznie z aktualnym stanem wiedzy powinnam znać odpowiedź na 101 pytań :) w pozostałym do egzaminu czasie postaram się dobić do 110 ;) Biorąc pod uwagę, że pewnie nie wszytsko czego sie uczyłam będę pamiętała, ale też to, że z reszty coś tam zakreślę właściwie to jest szansa zdać :) Jakiś wieczorny optymista mnie naszedł :P

Ostatnia edycja:
Ja wg ars powinienem odpowiedzieć na 114 postaram się dobić do 120 ale na ile to jest miarodajne okaże się 28 :)

Witajcie. Ja już mam pompę. Jak nastawienie przed zbliżającym się egzaminem?

Ali155 napisał:
Ja wg ars powinienem odpowiedzieć na 114 postaram się dobić do 120 ale na ile to jest miarodajne okaże się 28 :)

do wyniku z testu próbnego z arslege należy doliczyć +/- 10 pkt.
Więc jak zrobiłeś próbny na powyżej 100 pkt zdasz na lajcie

officjal napisał:
do wyniku z testu próbnego z arslege należy doliczyć +/- 10 pkt.
Więc jak zrobiłeś próbny na powyżej 100 pkt zdasz na lajcie

Ostatni próbny miałem na 114 właśnie ;p zobaczę jak pójdzie ten wrześniowy 😃

A to ja liczę wg statystki w ilosci pytań a nie na podstawie próbnego 😊

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót